Jump to content

Врховни имам џамије Ал Ахзар осудио нападе против хришћана

Оцени ову тему

Zayron

Препоручена порука

Врховни имам џамије Ал Ахзар осудио нападе против хришћана

1080265_10153117896625398_1368910373_n.j

Каирски муслимани чувају и бране католичку цркву и католичке хришћане током Мисе у Египту

Египат. Драматична ситуација је у Египту гдје је Муслиманско братство прогласило на овај ппетак (16.08.2013.), који је у исламу празничним даном. ткзв. "дан гњева". Насиље и немири у Египту су током протеклих дана имали за посљедицу 623 убијених жртава. Убијено је такођер било 40 полицајаца а рањено је билооко 3500 људи. Према Муслиманском вратстви које се поставило на отпор египатској армији која је завела војну диктатуру и има у рукама сву власт, било је убијено више од 4000 људи. Мападнуте су биле такођер 22 цркве. Хришћани чија позиција у овој земљи је и без тога ионако слаба су се нашли у великој опасности. Имам џамије Ал Ахзар у Каиру, највиши ауторитет сунитског ислама у Египту, је зато приликом празничне проповиједи у петак 16.08.2013. одлучно псудио нападе против црквама и прогоне Копта. Његов говор  директно преносила египатска државна телевизија. Папа Францис је позвао у четвртак 16.08.2013. у својем посљедњем говору у Кастел Гандолфу к молутвама за мир у тој земљи. (RaVat - радио Ватикан)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...