Jump to content

Саобраћај

Оцени ову тему

Srdjan

Препоручена порука

• 2 years later...
  • 3 months later...

Ima jedna raskrsnica u mom gradu koja je veoma problematicna, prije su bili samo znakovi a skoro su postavili semafore pa to sad veoma zbunjuje ljude, dosta ih ne zna pravila, sreca je pa se ne vozi brzo inace bi do sad sigurno bilo udesa.

Postavicu vam sliku raskrsnice i siutuaciju u kojoj sam se juce nasao i da nisam zakocio covjek bi me udario, zanima me sta vi kazete ko tu ima prednost, vozilo A ili vozilo B?

24ln6ns.jpg

Подели на овим сајтовима

Ovdje su znakovi u koliziji sa semaforom. E, sad, čini mi se da u ovakvoj situaciji semafor ima prioritet. U tom slučaju je prednost vozila A, jer on ima bezuslovno zeleno, dok je za korisnika B zeleno uslovno.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Овде је јасна ситуација, колико разумем цртеж. Семафор ради, А има зелено, Б има црвено и зелено условно десно. Значи А има предност.

Знаци су небитни за целу причу ако семафор ради, што је овде случај.

Подели на овим сајтовима

Па и ако није почетник, мислим да је ово кључно:

prije su bili samo znakovi a skoro su postavili semafore

Вјероватно људи који ту пролазе свакодневно више возе механички, по навици, а сад одједном треба кликнути у глави да то што је годинама важило више не важи...

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

Ovdje su znakovi u koliziji sa semaforom. E, sad, čini mi se da u ovakvoj situaciji semafor ima prioritet. U tom slučaju je prednost vozila A, jer on ima bezuslovno zeleno, dok je za korisnika B zeleno uslovno.

Нема шта да збуњује, то су елементарне ствари.

Овде је јасна ситуација, колико разумем цртеж. Семафор ради, А има зелено, Б има црвено и зелено условно десно. Значи А има предност.

Знаци су небитни за целу причу ако семафор ради, што је овде случај.

Ja sam bio vozilo A, a vozilo B mi je uletilo i da nisam zakocio doslo bi d sudara 100 %, ja svirnem covjeku, kad on mlati rukama na mene....kao on ima prvenstvo, covjek 100 % uvjeren da mu zelena strelica daje prvenstvo u odnosu na sve ostale ucesnike u saobracaju. Cak se desava da vozilo B ide pravo i stane na crvenom, a vozilo iza njega ide desno ( ima zelenu strelicu ) i obilazi ga na semaforu uopste ne gledajuci na vozila koja dolaze iz pravca vozila A. Cak ima ljudi koji misle da veze znakovi iako ima semafor. Cesto prolazim kroz tu raskrsnicu i svaki dan moram da porpustim nekoga koji ne zna pravila a uvjeren je da zna, ne znam ko im dade vozacku :) .

Подели на овим сајтовима

@Sasa Vojvoda

Ако није проблем реци који је град у питању, да га заобилазимо колима у широком луку :)

Мислим ово је нешто најосновније и то не да мора да се зна, него је подразумевано. Ако си почетник, само опуштено, без панике, све ће доћи на своје, само мало утврди градиво, а и пракса је најважнија, вози када год можеш, у овом тренутку са неким искусним возачем :)

Republika Srpska, Modrica, hahaha ne moras zbog mene zaobilaziti grad ali zbog ostalih bi trebao, ja sam bio vozilo A, da nisam zakocio vozilo B me udari... covjek je uvjeren da on ima prvenstvo, a inace raskrsnica je veoma opasna jer ljudi ne znaju pravila, cak sam pricao sa covjekom koji kaze da kad mu je zelena strelica ( kao sto je vozilu B ) on namjerno ide da ga vozilo A udari jer je siguran da ima pravo prvenstva. Ima i situacija gdje vozilo B ide pravo i stane na crvenom, a covjek iza njega ide desno i obilazi ga na semaforu uopste ne obracajuci paznju na vozila koja dolaze iz pravca vozila A.

A inace nisam pocetnik, vozim vec 12 godina :)

Подели на овим сајтовима

Па и ако није почетник, мислим да је ово кључно:

Вјероватно људи који ту пролазе свакодневно више возе механички, по навици, а сад одједном треба кликнути у глави да то што је годинама важило више не важи...

То јесте проблем са возачима у мањим местима, генерално. Навикну се, стекну рутину понашања, знају унапред где се како одвија саобраћај па возе по аутоматизму, и онда се одједном промени режим па их збуни.

Pa nije da voze mehanicki,nego ne znaju pravila, oni su uvjereni da im je zelena strelica kao puno zeleno ali samo za desno i dosta njih ne propusta nikoga :)

Подели на овим сајтовима

@@Sasa Vojvoda,

Вероватно је тај возач капирао да има предност због правила десне стране и због табле "пружање пута са првенством пролаза". Шта да ти кажем, води рачуна. Сад ће ту цајкани да се наџиџе чим чују да возачи праве џумбус, има кинта само да пљушти. :)

Pa da, sigurno zbog pravila desne strane, moram biti veoma oprezan, inace bih svaki dan imao saobracajku :). Pa i treba da dodje policija, cak razmisljam da ih i sam nazovem i da upozorim na krsenje pravila, strah me vise uci na tu raskrsnicu, sa svih strana mi prijeti opasnost :), ima slucajeva da kad idem pravo kao vozilo A, a oni iz suprotnog smjera idu lijevo i sijeku mi put.... oni su uvjereni da imaju prvenstvo zbog znaka :)

Подели на овим сајтовима

cak razmisljam da ih i sam nazovem i da upozorim na krsenje pravila

Свакако да би требао, али знајући нашу полицију... 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...