Jump to content

потребна нека документа РМКТ

Оцени ову тему

Препоручена порука

Као прво, пошто желим да затражим помоћ од свих који читају форум, морао сам да отворим нову тему, да не бих питао за помоћ неке појединачне чланове (има их доста којима бих се ја обратио за помоћ). Ако администратори сматрају да је тема вишак, нека је склоне или избришу.

Елем, потребна су ми, за почетак, следећа документа (на хрватском-српском) Римокатоличке цркве: Orientale lumen, Ut unum sint.

Такође, било какви текстови који су повезани за овим документима, али на хрв-срп језику, и да су у е-формату. Дакле, било шта што знате, од помоћи је.

И да, спремам Упоредно богословље.  :)

Подели на овим сајтовима

Ево матори, овде имаш све: од почетка Цркве до Другог Ватикана - сва могућа и немогућа документа Источник и Западних цркви. Уживај :) Препорука за све остале!

http://zrno.files.wordpress.com/2010/02/zbirka-sac5beetaka-vjerovanja-definicija-i-izjava-o-vjeri-i-c487udorec491u-denzinger-hunermann.pdf

Подели на овим сајтовима

А ипак је ово исто оно што имам, дакле документа само до 1988, ништа после... Ја мислио да постоји неко ново-додатно издање, са документима и после 1988.

ех.. у сваком случају, хвала пуно

Подели на овим сајтовима

А ипак је ово исто оно што имам, дакле документа само до 1988, ништа после... Ја мислио да постоји неко ново-додатно издање, са документима и после 1988.

ех.. у сваком случају, хвала пуно

Dobro će Ti doći, i za "prije" i za "poslije", članak biskupa dr, Ratka Perića "Ekumenska postignuća (1962.-2002.)" objavljen u časopisu "Crkva u svijetu" br. 3/2002.

Počinje naizgled šaljivo, ali navodi sve bitno, na globalnom i lokalnom planu, što se dogodilo i napisalo do prije desetak godina.

Evo ga: http://hrcak.srce.hr/index.php?show=clanak&id_clanak_jezik=61259

Подели на овим сајтовима

Као прво, пошто желим да затражим помоћ од свих који читају форум, морао сам да отворим нову тему, да не бих питао за помоћ неке појединачне чланове (има их доста којима бих се ја обратио за помоћ). Ако администратори сматрају да је тема вишак, нека је склоне или избришу.

Елем, потребна су ми, за почетак, следећа документа (на хрватском-српском) Римокатоличке цркве: Orientale lumen, Ut unum sint.

Такође, било какви текстови који су повезани за овим документима, али на хрв-срп језику, и да су у е-формату. Дакле, било шта што знате, од помоћи је.

И да, спремам Упоредно богословље.   :)

To je teško dobti pošto "rimokatolička" Crkva ne postoji. Postoji samo Katolička Crkva i ona ima te dokumente koje tražiš- Vidim da su već stavili linkove.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

U knjižnom formatu oboje u istoj knjizi:

Ut unum sint. Da budu jedno (D-104)

Enciklika o ekumenskom nastojanju
Ivan Pavao II. - Karol Wojtyla

http://verbum.hr/knjige/ut-unum-sint-da-budu-jedno-(d-104)-1150/

U ovom je dokumentu također uključeno apostolsko pismo biskupima, svećenicima i vjernicima prigodom stogodišnjice apostolskog pisma „Orientalium dignitas“ pape Lava XIII.: „ORIENTALE LUMEN. SVJETLO ISTOKA“

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Опет ја и моја питања.
Не знам где да поставим ово питање, па нека админи ставе на право место. Елем, да ли неко зна где може да се нађе књига Ј. Рацингера "Дух Литургије", Мостар-Загреб, 2001?

Хвала :)

Подели на овим сајтовима

Да, преко гугла нађох тај приказ књиге, али мени треба сама књига од Рацингера. Плус, овај приказ на сцрибд-у не могу да отворим јер од 2.стране тражи да будем члан (оно, плаћање и слично).

У сваком случају, хвала пуно Завиша :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...