Jump to content

Занемаривање и злостављање у институцијама социјалне заштите

Препоручена порука

Eh, à ko ce da radi bez nadoknade? Za razumeti je i tu drugu stranu. I oni ostavljaju svoju decu kuci ovom onom, à rade za kikiriki. Normalno da ne mogu biti usredsredjeni na svoju struku ako im je u kuci glad i haos! À trose svoje vreme! Ne kazem da takva deca treba da iskopavaju lekove i atomske bombe, al verujem da je i Tim zaposlenima puna Kapa svega. Lako nama da laprdamo ovde i prodajemo neki moral! U srbiji je svima tesko. À oni sto rade 's decom cak i zdravom i "neometenom" u razvoju,svaku paru zarade! Ako je uopste dobiju! Jedino im zameram sto psuju ko kocijasi! To je bespotrebno! À i drugom kom se to prepusti, vremenom ce postati isi ili Jos gori! I ovi novinari prave od muve slona u svim temama! Text je Bas ocrnjen ako dobro poslusate video. Krceci stomak ne mari ni za red ni za rad.

Подели на овим сајтовима

Eh, à ko ce da radi bez nadoknade? Za razumeti je i tu drugu stranu. I oni ostavljaju svoju decu kuci ovom onom, à rade za kikiriki. Normalno da ne mogu biti usredsredjeni na svoju struku ako im je u kuci glad i haos! À trose svoje vreme! Ne kazem da takva deca treba da iskopavaju lekove i atomske bombe, al verujem da je i Tim zaposlenima puna Kapa svega. Lako nama da laprdamo ovde i prodajemo neki moral! U srbiji je svima tesko. À oni sto rade 's decom cak i zdravom i "neometenom" u razvoju,svaku paru zarade! Ako je uopste dobiju! Jedino im zameram sto psuju ko kocijasi! To je bespotrebno! À i drugom kom se to prepusti, vremenom ce postati isi ili Jos gori! I ovi novinari prave od muve slona u svim temama! Text je Bas ocrnjen ako dobro poslusate video. Krceci stomak ne mari ni za red ni za rad.

Схватам да квалитет долази од боље економије и води до боље то.јест лакше будућности, има много тога да се направе и елиминишу грешке. Не лапрдам о моралу, циљ је дакле, када се дође на посао да се ради са децом - зеро грешке! Тако да дете не страхује да полети када му се пришивају крила! То да ли неко ради без надокнаде, да ли му крче црева и код куће му је хаос, не занима ме великим словима (дошло се на посао)! Живите на месецу ако вам је пуна капа свега, или ако сте незадовољни платом обратите се шефу, председнику, коме хоћете, јер то нема везе са децом. Ако имате главобољу - лекару. Ако имате недостатак контроле, нездрави радни притисак у глави, центру за стресове и слично. Постоји много послова у Србији од чије плате нема користи, с друге стране боље је да се има неки посао него да се нема ништа. Правилан однос са децом увек се исплати!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Оца су ми изгладњивали у старачком дому, а можда и тукли

Иван Јанковић (85) лежи на инфективној клиници, на којој су му лекари констатовали потпуну дехидратацију, упалу плућа, али и отворене ране

ivan-jankovic-aleksandra-jankovic-140994

Запослени у приватном дому за стара лица „Долче вита кеј“ уништили су ми оца. Ено га, јадан, лежи на инфективној клиници и бори се за живот. Спаковали су га као пакет у амбулантна кола, без пратње, и испоручили га мени, готово без свести, са 25 килограма мање, са упалом оба плућна крила и потпуно дехидрираног. Овако је своју тужну причу започела Александра Јанковић, познати психолог, која је у новембру прошле године свог оца Ивана Јанковића (83) сместила у приватни старачки дом „Долче вита кеј“ у Земуну, на Kалварији.

Честе дијареје

- За овај дом сам се одлучила зато што су у понуди имали физиотерапеуте и лекарски надзор 24 сата. Плаћала сам 400 евра месечно за девет месеци, колико је био тамо. Одвела сам га потпуно покретног, лагано дементног, али комуникативног, са ведрином и жељом за животом, а сад је на ивици смрти - каже Јанковићева и додаје да је после шестог месеца његовог боравка у дому приметила да нешто није у реду.

- У мају је почео да мршави и често је имао температуру. Запослени су ми рекли да му је интерниста одредила терапију „лонгацефом“ и да нема потребе за анализом крви и урина. За два месеца је примио 20 ињекција, што му је уништило цревну флору. И даље је имао честе дијареје, више није могао да хода. Власница и њена рођена сестра, која је задужена за физичко стање клијената, уверавале су ме да је све то нормално и да ће бити боље. Међутим, уместо тога, добио је бактерију клостридију, што је утврђено кад је на мој захтев урађена анализа столице - каже она и додаје да је њен отац након тога пао у кревет.

Лоше стање

- Последњих седам дана, након што је измењена комплетна поставка добрих сестара, дошле су неке потпуно нове особе, које га нису померале из кревета, нити су му давале воду, те је озбиљно дехидрирао, добио отворене ране и упалу плућа. Једну од тих нових болничарки сам затекла како виче на њега да отвори уста, а сумњам да су га и физички малтретирали јер му је глава пуна модрица, а на свако непознато лице у болничкој униформи реагује тако што диже руке да се брани - каже Александра, која је инсистирала да се њен отац превезе на инфективну клинику.

Инфектолог Александар Урошевић, под чијим је сад надзором Иван Јанковић, потврђује да је стање пацијента лоше.

- Човек је примљен потпуно дехидриран, у шоку, у веома лошем стању. Не комуницира, изморен је и изгладнео - каже доктор Урошевић.

staracki-dom-dom-dolce-vita-kej-14099478
Овде је боравио Иван Jанковић...Дом за старе „Долче вита кеј“

Претња из „Долче вита кеја“

ТУЖИЋЕМО ВАС АKО ОБЈАВИТЕ ТЕKСТ

Kад смо позвали Ивану Сташевић, сувласницу овог дома, она је рекла да не жели да разговара, па нас је упутила на извесну Kристину.

- Знате шта, ја здравствено стање неког пацијента не смем да коментаришем. Ми морамо да заштитимо Иванову приватност. Његова ћерка Александра користи то што је заступљена у медијима, па хоће да нас нападне. О њеном оцу смо се добро бринули. Ако објавите било какав текст, бићемо принуђени да вас тужимо - рекла је Kристина.

Миљкан Kарличић, адвокат који заступа овај приватни дом, каже да се у дому све ради професионално.

ЧИЊЕНИЦЕ

Неке од услуга које нуди дом

- лекарски надзор 24 часа, три лекара, од којих је један специјалиста психијатрије

- уговори с референтним установама

- услуге социјалног радника

- услуге физиотерапеута пет пута недељно

- смештај у комфорним собама

Извор: Курир

Подели на овим сајтовима

• 11 months later...

Tekst i snimak mi zvuce razlicito. Posnimku i onom sto govore na njemu ne zvuce mi naterano, nego da deca nadju sve sto ne treba. Cak jedan tip snima to i telefonom. Al mozda gresim. Jedino sto mi je Bolo usi su tako ruzne psovke. Pitam se jel to recnik nastavnika, vaspitaca ili sta je vec. Bas je primer i sta to Sad vade odatle uopste? Kad je vec jednom zakopano.

Ne zvuce naterano, jer kada im kazete nesto da urade, oni ce raditi sa Vama ali oni ne shvataju o cemu se radi.....

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Dovoljno je sto nema svijesti kod privatnih lica da je SVAKO obavezan po zakonu da prijavi zlostavljanje djeteta, da vise ne vazi princip 'nemijesanja'; mnogo je teze kad zataskavanje cine oni koji ne samo da moraju da prijave, nego su odgovorni i sto nisu sprijecili, umanjili posljedice itd.

http://www.banjaluka.com/aktuelno/2012/11/06/zaposleni-znali-a-nisu-prijavili-slucaj-silovanja-u-devetogodisnjakinje/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...