Jump to content

Мајкa Храброст - жртвовања мајки

Препоручена порука

Stejsi Krim nije provela mnogo vremena sa svojom bebom, Doti Mej, jer je žrtvovala svoj život radi bebinog.

Krim, 41-ogodišnja samohrana majka, dobila je dijagnozu raka glave i vrata samo nekoliko meseci posle začeća svoje devojčice. Ona je odlučila da preskoči hemioterapiju kako bi zaštitila fetus.

Poživela je dovljno dugo da rodi bebu ali je ubrzo nakon toga pala u komu i umrla.

Stejsi Krim je mislila da ne može da ima dece jer su joj doktori rekli da je sterilna. Zato je bila oduševljena kada je čula divne vesti da će postati mama.

Odmah je pozvala brata da mu saopšti lepe vesti. “Bila je van sebe od sreće,” rekao je njen brat Filips, NBC njuzu.

Međutim sreća nije dugo potrajala jer je Stejsi počela da oseća simptome poput glavobolje, vrtoglavice, zamućenog vida i premora. Doktor joj je saopštio da ima rak glave i vrata.

“Pozvala me je plačući i rekla da neće poživeti dovoljno dugo da rodi bebu,” proiseća se Filips.

Stejsi je imala šansu da preživi da se podvrgla hemioterapiji, ali je to moglo da ugrozi fetus.

Odlučila je da to ne uradi jer je “proživela svoj život”.

Rak je bio agresivan i devojčica je rođena 10 nedelja ranije putem carskog reza; imala je samo 1 kilogram. Beba je poslata na intezivnu negu u drugu bolnicu, a medicinske sestre su je stavile u inkubator i prenele do mame kako bi mogla da je vidi pre nego što umre.

“Privila je svoju bebu uz grudi, gledala je i nasmejala se,” rekla je jedna od medicinskih sestara. Tri dana kasnije je preminula.

Doti Mej sada živi sa Rejom Filipsom, Stejsinim bratom, njegovom ženom i njihovo šestoro dece.

“Mislim da neću morati ništa da joj kažem kad odraste, verovatno će sve sama shvatiti,” rekao je Filips.

http://www.b92.net/zdravlje/vesti.php?yyyy=2011&mm=10&nav_id=551921

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Izvrsno, naravno... vest koja daje snagu... :)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

To je prava nesebična ljubav. Poznavala sam davno jednu ženu koja je identično postupila i uvek sam mislila da je to jedni pravi izbor, mada je bilo onih koji su je osuđivali. Ne znam kako nisu shvatali da je to za divljenje, a ne za osudu i čuđenje.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Slično to tako uradila moja sestra od tetke Snežana Butina, ona bila udata u Vrnjačku Banju, imala teški oblik dijabetesa, ljekari na VMA u Beogradu joj rekli ili prekid trudnoće i život ili dijete pa umreš. Ona izabrala dijete - i umrla na posljedice i postporodne komplikacije. Umrla mlada bilo joj tek oko 35 godina. I isto joj se ćerka rodila.

Подели на овим сајтовима

Ovo je tako istinito,opipljivo...nema lukavstva,laži,prevrtanja,nadimanja,sebeljublja,nasilja..samo žrtva i ljubav.Plače mi se od ove pomisli.

Подели на овим сајтовима

Не би ме чудило да се огласе "борци за људска права" и "осуде" овај "непромишљени акт" "који је у супротиности са основним начелима права жена". Такође, не би ме чудила ни њихова "решеност да се случај испита и установе тачни мотиви оваквом безумљу".

Морамо да схватимо да свет више нема слуха за Светитеље и светитељски етос.

Подели на овим сајтовима

Samo dva momenta..reklo bi se da su nam bitna u već započetim (beskrajnim)pričama na ovom forumu... :)

Stejsi Krim je mislila da ne može da ima dece jer su joj doktori rekli da je sterilna. Zato je bila oduševljena kada je čula divne vesti da će postati mama.

Stejsi je imala šansu da preživi da se podvrgla hemioterapiji, ali je to moglo da ugrozi fetus.

Odlučila je da to ne uradi jer je “proživela svoj život”

Samo da pomenem par opcija... mogla je da veruje i da hemoterapija nece ugroziti njen plod isto kao $to je očigledno VEROVALA da je STERILNA . U prvom slučaju je dakle verovala lekarima i nauci a u drugom je odbacla veru u iste, iako se radilo ''samo'' o MOGUĆNOSTI da plod bude ugrožen.. Dakle nije htela ni da rizikuje. Ovim nemojte da čitate, kako kažem da bih i ja tako postupio na njenom mestu ili da sam kojim slučajem suprug te osobe... NE..samo prosta pokazna vežba, koliko je, kako je i$ta je ... Tko razume naravno da će shvatiti...

.. Нек пропадне није штета !..

Подели на овим сајтовима

Samo dva momenta..reklo bi se da su nam bitna u već započetim (beskrajnim)pričama na ovom forumu... :)

Samo da pomenem par opcija... mogla je da veruje i da hemoterapija nece ugroziti njen plod isto kao $to je očigledno VEROVALA da je STERILNA . U prvom slučaju je dakle verovala lekarima i nauci a u drugom je odbacla veru u iste, iako se radilo ''samo'' o MOGUĆNOSTI da plod bude ugrožen.. Dakle nije htela ni da rizikuje. Ovim nemojte da čitate, kako kažem da bih i ja tako postupio na njenom mestu ili da sam kojim slučajem suprug te osobe... NE..samo prosta pokazna vežba, koliko je, kako je i$ta je ... Tko razume naravno da će shvatiti...

ВВалтере, ВВалтере чуо ли си да је умро Краљ Петар? Шта ћеш, не дај Боже, ако умре Бата Животиња? Од кога ћеш онда да црпиш идентитет? Мислим, онтолошки? Сувише си етичар и то онај најгори: морални јуридичар! Гарант си из Крушевца, нипошто из Сарајева. Ту етичку демагогију просипаш овде налик Архијереју крушевачкоме. Чикам те да размислиш, не и да ми одговориш: прихватање Крста шта је: нарав или живот ????

Подели на овим сајтовима

Bolje iz Krusevca nego iz Pergama...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 1 year later...
  • Гости

zrtva-majke.jpg

Nakon što se zemljotres smirio, kada su spasioci došli do ruševina kuće mlade žene, vidjeli su mrtvo tijelo kroz pukotine. Međutim, tijelo je bilo u nekako čudnom položaju, klečala je na koljenima isto kao da nekoga obožava, tj. da se moli. Tijelo joj je bilo nagnuto naprijed a njene ruke su podupirale neki predmet. Dok se kuća urušavala, smrskala joj je leđa i glavu.

Uz mnogo poteškoća, vođa spasilačkog tima je proturio je ruku kroz uski prolaz kako bi dosegao do ženinog tijela. Nadao se da je žena još uvijek živa. Međutim, hladno i kruto tijelo mu je bio znak da je sigurno preminula.

On i ostatak tima su napustili tu kuću i otišli da pretražuju ostale kuće koje su se urušile, trazeći preživjele. Iz nekih razloga, vođa tima imao je neki osjećaj koji gaje natjerao da se vrati nazad do ruševine prethodne kuće gdje su našli mrtvu ženu. Ponovo, kleknuo je na koljena i rukom pretraživao prostor ispod mrtvog tijela. Iznenada, vođa tima je uzviknuo: “Dijete, ovdje je dijete!”

Cijeli tim radio je zajedno, pažljivo su uklonili gomile uništenih predmeta oko tijela mrtve žene. Bila je tu 3-mjesečna beba umotana u cvijetnu dekicu ispod njenog mrtvog tijela. Očigledno, žena je napravila najveću moguću žrtvu da spasi svog sina. Dok se kuća rušila, ona je iskoristila svoje tijelo kao zaklon, da bi zaštitila svog sina. Mali dječak je i dalje mirno spavao, kada ga je vođa tima pokupio.

Doktor je brzo došao, da provjeri malog dječaka. Nakon što je otvorio dekicu, vidio je mobilni telefon u dekici. Na ekranu je bila tekstualna poruka. Pisalo je: “Ako preživiš, moraš znati da te volim.” Mobilni telefon je kružio iz ruke u ruku spasilačkog tima. Svako ko je pročitao poruku je zaplakao. “Ako preživiš, moraš znati da te volim.” To je majčina ljubav prema djetetu.

( Magazin.ba )

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...