Jump to content

o prevodu Biblije

Оцени ову тему

Препоручена порука

Da li postoji srpski prevod Biblije direktno sa hebrejskog jezika...? zasto kazu da nijedan prevod Biblije ne odgovara originalu...ja sam citao Bibliju sa prevodom vladike Nikolaja i dosta je laksa za citanje od Karadzicevog i Dancicevog prevoda...e sad jedno pitanje Novi zavet je pisan na aramejskom jeziku sem Otkovenja koje je pisano na starogrckom zar ne...?

Подели на овим сајтовима

Не баш. Ако се добро сећам, читав Нови Завет написан је на грчком, осим Матејевог јеванђеља за које се сматра да је писано на арамејском. Већина превода је "ОК" ако желиш да разумеш главну поруку, проблем је само ако се уђе у неке детаље онда мора да се тражи изворна реч, како се користи итд.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Prevod sv.vladike Nikolaja,moze neko vise nesto o tome? imam i ja tu verziju medjutim jos nigde nisam nasao da se sveti vladika bavio tim prevodom,pa me zbunjivalo cesto to. Posto znam kad neko uradi prevod da je to nesto opste poznato,dok sam ovaj prevod prvi put i cuo i video onda kad sam ga kupio.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...