Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

• Гости
  Цитат

Исте године Архијерејски Сабор Руске Заграничне Цркве прогласио је анатему екуменизма:

„Онима који нападају Цркву Христову и уче да се она поделила на гране које се разликују по своме учењу и начину живота, и тврде да Црква не постоји на видљив начин, него ће настати од грана, раскола и иноверја, њиховим сједињењем у једно тело; онима који не разликују истинско свештенство и Свете Тајне Цркве од јеретичких, него уче да су крштење и евхаристија довољни за спасење; онима који имају општење са поменутим јеретицима, или им помажу, или штите њихову нову јерес екуменизма, умишљајући да је то братска љубав или начин за сједињења раздељених хришћана: АНАТЕМА“.

Циљ ове анатеме био је очигледан. Јер нема јереси без јересијерарха, јеретика и њихове практичне делатности. Стога сви учесници екуменистичког покрета, који га сматрају за црквени и користан, пребивају у јереси и подлежу осуди оних канона које Црква од давнина примењује против јеретика – тј. одлучењу. Такође они који се налазе у општењу са јеретицима постају судеоници те јереси. Фактички, они су већ отпали од Цркве, а анатема само сведочи о томе да се они налазе изван ње.

Колко видим ви радите на томе да прикажете како Римокатолици нису јеретици како би се што лакше сјединили са њима.  Али џаба вам све то, пре ће народ да верује светоотачком предању које је крвљу исписано него вама што правдате и уздижете римокатоличку јерес у небеса.  Видим да је ово место зато и основано, не би ли се доста погрешних ствари приказало као "исправне" ствари и да тако треба да се поступа или живи у Хришћанском животу...  Опет наглашавам џаба вам све то.  Вука у јагњећој кожи је лако препознати по плодовима његовим и по ономе што проповеда као "Истину".

Подели на овим сајтовима

ајде брате Громе, немој да се гађамо трамвајима  0110_hahaha

где смо ми игде и једним словцем написали да је римокатоличка црква нејеретичка и где смо се коснули предања или смо заговарали унију?

ево овде имаш скоро 30 страница о екуменизму, ако си вољан мало да испратиш и да поразговарамо ...

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,274.0.html

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

http://www.dobravest.ch/index.php?option=com_content&view=article&id=255:pravoslavlje-obasjano-evanljem&catid=50:teologija&Itemid=56

Pronašao sam na netu informacije o nekoj novoj knjizi o pravoslavlju.

A evo i linka prema PDF poglavljima iz ove knjige za besplatni download:

http://siont.net/u-hristu/pdf/search.php?key=stamenkovi%E6&opt=2

Zanima me da li neko od Vas poseduje ovu knjigu? Da li ste čitali nešto o njoj do sada?

Подели на овим сајтовима

Једна бљувотина секташка и ништа више.А како очекивати да такав иновјерац схвати озбиљно проблематику и предмет Православног вјеровања и да нешто озбиљно напише?

Подели на овим сајтовима

Karadjorje, a jel ti imaš ovu knjigu?

Kao što vidim, ovaj sajt na kome je obaveštenje je iz Švajcarske... Da li si je odande nabavio ili si čitao tekstove koji mogu da se skinu sa interneta?

Ja mislim da i inoslavni mogu da napišu dobru knjigu o Pravoslavlju, kao i pravoslavni dobru knjigu o drugim religijama, naravno pod uslovom da se sa njom dobro upoznaju i istraže je...

Treba ovo dobro proanalizirati...

Подели на овим сајтовима

Да читао сам књигу и анализирао и књига је критички гледано-лоша.

Не спорим да протестант може да напише добру књигу,читао сам и анализирао протестантску литературу и има одличних књига,али не можемо неозбиљно приступати било православној или римокатоличкој теологији јер сваки други аргумент протестантима је да је римокатолицизам и православље паганизовано.

Слажем се са тобом да се може написати добра критика Православља али приземно писати о Православљу је поражавајуће за Протестанте и поражавајуће за њихову тежњу за дијалогом са Православнима.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

Јосифе,имаш до детаља прочешљану ову књигу на православан начин на другом форуму ВЕРУЈЕМ :

http://forum.verujem.rs/index.php?topic=12821.0

иво ти само једна сличлица која ми се тамо на теми највише допала .

Зове се "Бабтисти у Грузији"

Постављена слика

а сними жену (као православну) свештеницу!    :cheesy2:

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest ага пије млеко

дакле, ово су баптистички "мисионари" обучени као православни свештеници....

илити, вуци у јагњећој кожи......(Христове речи!)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...