Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

www.WAZ.EUobserver.com

У тексту објављеном у Понедељак се каже,да Србија статус кандидата за чланство у најбољем случају може да добије 2011.године,а да у пуноправно чланство тешко ће моћи да уђе пре 2018.Даље се у тексту каже да су потпуно нереална очекивања Србије да може постати пуноправни члан за мање од пет година са чим неки тренутно шпекулишу.Србија може да добије статус кандидата 2011.а да 2012.почну приступни преговори који би се закључили до 2016. са датумом уласка  2018.године.У тексту се међутим даље каже,да обзиром на вероватне (баш тим речима) компликације на том путу 2020.година је "много реалистичнија процена"! Шта ви мислите?

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење је да нећемо никад да уђемо.Ако желимо да уђемо са Косовом и Метохијом,онда ће то бити 2040!Што се мене тиче,мени је боље да останемо независна држава и да се сами боримо за своје интересе.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Ући ћемо када сви изађу из ње! Тачније бићемо у Унији са Јерменијом, Летонијом, Албанијом...  0110_hahaha https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/joooj.gif leteti

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Ихх далеко је то, а ионако је крај свијета 2012  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0203_cool.gif

Реално мислим да Србија неће никада ући у ЕУ бар као пуноправна чланица али ако случајно и уђе питање је каква ће то Србија бити  0110_hahaha

У хришћанству нема пречица

Подели на овим сајтовима

Nije toliko bitno članstvo u EU, koliko mogućnosti koje takvo članstvo pruža. Od ekonomskih do kulturnih.

Ako mi kao posmatrač ili kandidat za EU možemo da ostvarujemo gotovo sva prava koja imaju i članice EU, onda je bolje da se držimo toga.

Otvorenost granica je velika stvar, i ovaj novi bezvizni režim mnogo znači. Ako ništa drugo bar u glavama građana.

Što se tiče nekog zapošljavanja, to nije opcija ni za regularne članice, jer je vreme ekonomske nestabilnosti i samim tim velike nezaposlenosti. Posla će biti uvek za one koji su prvi u svojim branšama i sa te strane mislim da se neće više dešavati da ljudi koji su završili medicinu, idu u inostranstvo da bi radili kao laboranti ili medicinske sestre.

Za mene EU nije samo stanje na mapama (granice i slično) već je to više stanje u glavama.

Moj glas jeste glas za EU, ali ne po svaku cenu.

Videti da li možemo svoje nacionalne ciljeve da ostvarujemo kroz ovaj savez. Ako da, širom otvorenih ruku, dobro dođi Evropo.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Економски ако немаш сопствену производњу,неће ЕУ да нам да "умешено па обешено"...Ово за визе свакако вреди,права ствар,мада генерално народ од тога ништа посебно не види,али како ћемо еконмски да ојачамо до тада?Који су правци "развоја"?

"Заповест је Господња да не останемо неми у временима кад је вера у опасности. Када је вера у питању нико нема право да каже, ко сам ја? Нико нема право да каже није моја ствар или то ме не занима. Камење ће завикати а ти зар да останеш нем и незаинтересован?"

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Pošto nemamo svojih velikih investitora, (imamo ali u stvari kao da nemamo) odgovor je kao i uvek u stranim velikim investitorima. To se i dešava, samo bi više trebalo da se angažuju investitori na teritoriji cele Srbije, a ne samo Beograda. Ali i toga ima.

Mi više ništa ne možemo da uradimo po tom pitanju, ali ono što je do nas, to je smanjenje administracije, rebalans budžeta, smanjenje korupcije i obavezno doškolovavanje za određene državne službe. I ne samo državne.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Ja ne mislim nista.Ne razumem se u politiku i,zaista,neznam kako bi nam bilo.Dali bi to bio neki oblik neokolonijalizma ili bi znacilo prosperitet za nas,neznam.Znam da"nema hleba bez motike" i da ako je privreda losa nema ekonomskog boljitka.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

До сад видесмо "инвестиције" које то нису,боље не очекујем...Први "план" је била пољопривреда на сва звона,кад су се ту исцрпеле "идеје" стиже Фиат,мада нам ауто индустрија у прво време "није требала"...кад све саберем чини ми се да немамо компас,а "за сваки случај" смо уништили оно привреде што је могло да ради...сад нам је "боље" овако....имали смо земљу која је правила комбајне,тракторе,а сад немамо индуструју да направи тротинет...

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

Ako Srbija samu sebe ne popravi dzabe nam posle i Eu i Rusija i bilo sta drugo ! Ovakvi kakvi smo trenutno zreli smo za specijalnog predstavnika kao u BiH ! Nek lepo ukinu vlast i opoziciju jer ni skupa nista ne vrede i nek nam postave Lajcaka ili ovog Incka pa ce mozda nesto i da uradimo

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

?? ??? ??????? "???????????" ???? ?? ????,???? ?? ????????...???? "????" ?? ???? ???????????? ?? ??? ?????,??? ?? ?? ?? ???????? "?????" ????? ????,???? ??? ???? ?????????? ? ???? ????? "???? ???????"...??? ??? ??????? ???? ?? ?? ?? ?????? ??????,? "?? ????? ??????" ??? ???????? ??? ???????? ??? ?? ????? ?? ????...??? ??? ?? "????" ?????....????? ??? ????? ???? ?? ??????? ????????,????????,? ??? ?????? ?????????? ?? ??????? ????????...

Gane brate to sto smo mi pravili je na nivou iz 1989 a svet i ekonomija su od tad mnogo uznapredovali a mi smo to samo gledali kroz prozor ! Nekad smo imali escajg dok su oni mezeli prstima al oni danas prave Mercedesa a mi ....
Подели на овим сајтовима

Са привредом смо дефинитивно дошли са лошег на горе,како ћемо даље-сумњам да неко зна....

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

Рано смо ми то све погасили,још је рано за Џон Дир у овој земљи,мислим да је боље да смо радили оно што смо могли,а да се "партнер"тражио,исплати се радити док има тржиште,овако кад је све погашено види се да није добро,и онда ће неко рећи КРИЗА,незнам која фирма из Србије је правила толики извоз да осећа кризу?Сигурно нека фирмица и постоји,али колики је то проценат извоза?Занемарљив сигурно...

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

А сад и ако "подржавамо и форсирамо" пољопривреду немамо фабрику ни мотику да може поштену да направи....

(Св. Теодор Студит)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...