karadjordje Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Није штете направљено,него умјесто да се да подршка онима који су у ССЦ ти исти се саботирају. Ја не знам што се та ријеч екуменизам толико злоупотрбљава.Ако ћемо реално,није екуменизам него икуменизам,и уопште не знам на који и какав се екуменизам мисли. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Да,икуменкос синодос-васељенски сабор.Апостоли су итекако знали за ``икуменизам``,за саборност,јер им је Христос предао најсветији икуменизам рекавши у Светом Евангелију:Да сви буду једно,као што Ја и Ти Оче. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hidegkuti Nándor Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Карађорђе, ако теби није штета што у Цркви има много проблема, како раскола тако и унутрашњих проблема и сукоба, ако није штета то што на Западу народ и даље не зна да постоји православље, док врх РКЦ рачуна да ће моћи да нас искористи како њима одговара итд. онда немам шта да објашњавам... Е, онако узгред, само једна причица, можда и невезана за ово, али ја се сад сетих тога. Пре пар година сам провео пар месеци у Немачкој и кад сам тек дошао морао сам да се пријавим. И кад сам се пријављивао, пита службеница мене за Religion. И ја њој кажем да сам православни хришћанин. А она је у одговарајући рубрику написала буквално ово: / Дакле, коса црта... Што би се рекло, slash... Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море. Павле Соларић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Ја не знам како си закључио да сам ја то видио у ССЦ? Ја сам рекао за икуменизам,за ријеч,јер се она злоупотребљава.Има три врсте икуменизам:ватикански-да сви буду под папом,женевски-протестанстки,да нас све везује Свето Писмо,и има Православни икуменизам-то су Христове ријечи. То је сад невезано за даискусију,само сам се осврнуо на значење ријечи,јер многи злоупотребљавају ријеч икуменизам. Само сам навео да не видим какву штету чине они који су тамо јер им је то посао. pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Ја колико се сећам заједничке молитве између Хришћана и паписта су забрањене! 0110_hahaha Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leo I Magnus Написано Јануар 5, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 5, 2010 Па данас имаш интернет и мејл адресе..као и телефоне..нема потребе да висе заједно! :smiley: Heghlu'meH QaQ jajvam http://orthodoxbrotherhood.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Јануар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Мало пре у дневнику ове пропагандне машинерије била једна симпатична репортажа о о.Пантелејмону, мисионару из Јоханесбурга који је многе црне јужноафриканце превео у православље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Јесу ли можда рекли да је о.Пантелејнон клерофашиста? 0104_cheesy 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Једно време сам издржала да гледам те бљувотине (извињавам се). Али од ономад откад сексуално погрешно усмерени хтедоше да парадирају, слошило ми се сасвим. Тако сам пљување по нашем балженоупокојеном Патријарху, само узгред и спорадично пратила из прича других. Б 92 промовише мени сасвим страно, чудно друштво, настране склоности и слично, тако да је уклоњен са листе мојих програма. Труде се да овде установе западни систем вредности (ако се то тако може назвати). Има ту још милион теза зашто...али ово за почетак. Оче , свака част за живце klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Са чувених блогова Pravoslavomobil 1.389 S3 Ortodoxia Danas je na Atosu prikazan novi Pravoslavomobil 1.389 S3 Ortodoxia, koji je napravljen uz blagoslov mitropolita crnogorsko-primorskog, mjestobljustitelja trona patrijarha srpskih, Amfilohija Radovića. Naša ekipa je bila tamo i evo prvih utisaka. Ovaj automobil je odgovor na potrebu vernika da svojim automobilima udahnu duh pravoslavlja. Umesto da sami ukrašavaju svoje automobile badnjacima, ikonama, freskama, brojanicama, mehaničari sa Atosa su došli na ideju naprave automobil koji bi odgovorio na sve ove potrebe pravoslavnih vernika. Trošiti reči na opisivanje ove limuzine je uzaludan posao. Sama pojava govori za sebe. Pravoslavomobil 1.389 S3 Ortodoxia izgleda moćno i dinamično, čak i kad stoji. Međutim, pravi je greh da ovakav automobil stoji. Njegovo prirodno okruženje je put, otvoren put, gde nema ograničenja brzine. Ovu limuzinu pokreće S3 (Sveta trojka) motor od 6,66 litara. Nema dileme da je u pitanju pravi pravoslavni automobil kome su mehaničari sa Atosa podarili čitavih 666 konjskih snaga pri 6660 obrtaja u minuti. Sedišta sa visokoprofilisanim bokovima daju osećaj pune sjedinjenosti sa vozilom. Udobna i komforna sposobna su da zadrže telo vozača i suvozača i u najoštrijim krivinama. Za razliku od drugih automobila ovaj model kao gorivo troši svetu vodicu koja se može naći samo na Ortodoxia svetovodenim pumpama po ceni od 66,6 dinara po litru i nema ispusnih gasova koji štete prirodnoj okolini. Takođe, ono što izdvaja ovaj automobil od drugih jeste njegov eksterijer i enterijer. Cela šasija automobila prekrivena je osveštanim badnjakom, što ovom automobilu daje pravoslavni šmek. Enterijer od kože i čiste runske vune ukrašen je originalnim freskama i ikonama, dok su menjač i kontrolna tabla napravljeni od svete tisovine. Od 0 do 100 kilometara na sat mu je potrebno 6,66 sekundi. Maksimalna brzina je 250 km/h koja je elektronski ograničena. Pravoslavomobil 1.389 S3 Ortodoxia će početi serijski da se proizvodi od Vaskrsa ove godine a u slobodnoj prodaji će se naći na Svetu Trojicu. Očekuje se da će cena biti prava sitnica, jer će automobil biti oslobođen carine i poreza. U sledećem broju čitajte naš uporedni test Pravoslavomobil VS Papomobil i Pravoslavomobil na lizing. (немојте да ме банујете) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Па може ли се рећи и реч 8084.gif (немојте да ме банујете) 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Б 92(инфо) пратим редовно, конкретније- минимум погледам вијести, у дану... И ''Стање нације.'' Лично волим да имам комплетан преглед медијске сцене, што, наравно, не бих могао ако бих ''кулирао'' Б 92. Невјероватно колико је очигледно да иза овог медија стоји амерички капитал... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 ?? ???? ?? ?? ???? ? ??? 8084.gif (??????? ?? ?? ????????) 0104_cheesy e amfilohije cims eti zaglupljujes 0110_hahaha 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Јануар 7, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 (немојте да ме банујете) Морамо те рашчинити (лишити) /из/ модераторског чина,на жалост... 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Оливера Написано Јануар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 7, 2010 Нисам могла да одолим...кад питате... 8084.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука