Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

Много волим Беее92,толико волим тај канал да бих ако би ми се покварио телевизор,одмах купила други да никако не пропустим моју омиљену емисију Недељом увече која се зове "Утисци недеље".

То је моја омиљена емисија,гледам је и дивим се продукту Епске љубави двоје људи.

А када будем била млађа,никако нећу дозволити да ми монтирају тамо неку кабловску телевизију и шта ти ја знам осталу најмодернију технологију,не.

Живећу потпуно нетакнуто и информативно увек најбоље обавештено уз мој омиљени канал Б92.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

А који је смисао молитве са иновернима? Мислим, све и да није забрањено, чему то води и који је циљ?

:smiley:

Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

Мислио сам на римокатолике и протестанте. Са њима се воде разговори, а не са муслиманима. Са муслиманима треба изграђивати добре комшијске односе и толеранцију. Не можемо ту да говоримо о црквеном јединству, то је друга вера. Исто важи и за јудејство.

Да ли је Црква цела? Наравно да је цела. Али то што је лађа цела не значи да не треба мислити на дављенике ван лађе (на оне који желе у њу).

Подели на овим сајтовима

Јесу, наравно. Црква је сваком отворена, когод у њу жели. Међутим, ми смо овде говорили о заједничким молитвама са неправославима и ту подразумавамо друге хришћане који нису православни. Екуменски дијалог, колико је мени познато, одвија се са њима. У том контексту сам рекао да није грех молити се да сви они који исповедају веру у Свету Тројицу и веру у Спаситеља Господа Исуса Христа, дођу тамо где им је и место - у једну Цркву. Али, док не дођу нема друге молитве са њима, без ове коју сам навео.

Подели на овим сајтовима

Ако је молитва искрена онда ће Бог дати напретка (да сви дођу до познања Истине и до преумљења), а ако је тако како ти кажеш онда млатимо празну сламу. То је све што могу да кажем.

Подели на овим сајтовима

Опростите, само да поставим нешто, можда ће неког занимати...

Екуменистичко негирање загробног живота

Једна од многоборојних јереси коју екуменисти заговарају јесте негирање загробног живота. Негирање полази од тврдње да људска душа није бесмртна, што се онда одражава и на питање загробног живота. По њиховој заблуди, душа након смрти тела, престаје да постоји, тј. враћа се у небиће, да би из небића поново била враћена у биће по Другом Христовом доласку.

Такво учење је потпуно страно и непознато Православљу. Последица те јереси је и негирање потребе за молитвеним призивањем светитеља за затупништво пред Богом. Сви Црквени обреди који се односе на упокојене, по тој теорији, потпуно су бескорисни и непотребни. Ова јерес има за циљ да Православне на превару приближи веровањима протестантских секти, које у свом сплету заблуда негирају молитвено обраћање светима.

Сергеј Булгаков, један од промотера екуменистичке јереси, јасно показује одакле ова неистинита тврдња долази: "Не можемо се ујединити у молитви са нашом браћом у свему, тачније, не можемо се молити Мајци Божијој и светитељима заједно са протестантима... У име јединства у молитвама са њима, Православље мора да се омаловажи... и то је дозвољено као жртва љубави, одсуство неумољивог максимализма, а у складу са Апостолом Павлом који је био све свима."

Крајња порука екумениста је - одреците се Православне вере у загробни живот, и почните да верујете у лажи протестантских секти.

Подели на овим сајтовима

Није ми јасно у чему је проблем када су ове ''молитве'' у питању? Зар Христос није рекао да ће бити са својом Црквом у све дане све до свршетка свијета? Да ли су Свети апостоли- којима је ово речено, поставили Епископе,за своје наслиједнике? Јесу. Према томе, на нама је да слушамо Епископе, јер је Христову Цркву ни врата паклена неће надвладати, по Његовим ријечима. Заиста, не вјерујем да нам никаква ''екуменска окупљања'' у контексту овога, не могу наудити.

Поздрав

Подели на овим сајтовима

Неће се то десити,то је већ крајност.

Мислим да ништа не губимо учествовањем у ССЦ,а мислим да можемо колико толико сведочити.Ако ни то,макар можемо слушати како други уче и вјерују па да на основу тога научимо како да приступамо појединим групацијама.

Подели на овим сајтовима

Ја не знам уопште контекст текста оца Сергија,зато и кажем да ми је невалидно јер је текст искидан.Што га аутор није пренио до краја?Мислим на аутора сајта.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...