Jump to content

Рођендан престолонаследника Александра II Карађорђевићa

Оцени ову тему

Препоручена порука

Niko ne kaze da treba da zna knjizevni jezik bez i jedne greske,ali nije smeo sebi dopustiti da tako smesno zvuci. 

Inace srecan rodjendan.

Daj, šta ste zapeli s tim, te govori ovako ili onako, dajte mu pokoj više s tim jeziikama, svaka ptica pjeva kako joj kljun narastao a čovjek govori onako kako je naučio, nije sad to jedina i najvažnija stvar na svijetu. Prije vladari nisu ni morali znat jezik te zemlje kojoj su vladali pa šta im je onda falilo i njima i vama? Gle, ovog Japanca Tomia Okamuru, govori najboljom i najčišćom pražskom češtinom što se može zamislit, takvom kakvu mnogi Česi nikad neće biti u stanju progovorit ni u snu, takva je to Hohe Tschechische Sprache, dvorski češki, a opet mu to ništa nije pomoglo da ga izaberu za predsjednika Češke. Bio kandidatem na ovogodišnjim izborima ali neuspješnim. Izabran bio tvoj imenjak Miloš Zeman. Inače ovi kod mene ovdje Šlezani mlate nekakvom pola češtinom - pola polljštinom a to kako on čisto češki govori je za njih sci-fi. Oni padaju u nesvijest kad ga čuju kako dobro i čisto govori pa mu ni to ništa ne pomože u toj kandidaturi njegovoj. Evo za gospodina prestolonasljednika jedna rođendanska i sa šljivovicom i s tim Japancem našem moravskim, hahahaha. Nek pripije na zdravlje srpske šljivovice pa ima odmah sedam jezika da propogovori, to su čudesa šta srpska prava prepečenica i mučenica dokaže, ta svakom jezik razveže: Sreatan rođendan!

Košt slivovice s Tomio Okamurou

Подели на овим сајтовима

Kada je u pitanju Aleksandar II Karadjordjevic ljudi u Srbiji se prema njemu odnose sa neopravdanom dozom podozrenja i svaki put se hvataju za njegov srpski jezik. Mislite da on ne bi naucio srpski da je imao prilike za to? Odlicno govori srpski, kada ne stoji pred kamerama ili pred publikom, za nekoga ciji je maternji jezik bio engleski i koji za svog zivota nije imao priliku da nauci srpski. I sta to menja ako on ne zna srpski? Ako cemo tako suditi, ko od vas zna srpski knjizevni jezik tacno i bez ijedne greske? (ne uzimajte u obzir sto pisem latinicom i bez kukicastih slova) Trazite manu u svakom coveku, ako je nema stvoricete je, vrline zaboravite, ako ih ima oslepicete na njih. Ne razumem vas po tom pitanju, ali ne bih snage vise od ovoga trosio na vas.

Pa ako za 20 godina nije naucio nasha srpska lepa jezika onda je to meni malo cudno.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa ako za 20 godina nije naucio nasha srpska lepa jezika onda je to meni malo cudno.

Sve ono što je napisao Horjan MaaT ja odmah potpisujem do zadnjeg slova. koliko ste vu netolerantni ljudi to je čudo jedno. Gospodin prestolonasljednik govori vrlo dobrim srpskim, sad sam radi toga gleda cijelu sahranu na Oplencu jer me baš zanimalo šta to ima toliko bit s tim njegovim jezikom i govorom srpskim. Al ga vi nagrdiste i naružište, ja sam mislio šta ću sad čuti Bože moj, šta me sad tamo čeka. Klingonski srpski ili šta, kako ste ga naškaredili? A ono ništa, normalni srpski jezik s engleskim akcentom. Pa vi mislite da se tako lako i jednostovano riješit stranog akcenta, to se onda baš grdno varate i samo pokazujete da o jezicima nemate ni pare. Akcenat nije toliko ni stvar jezika a ni učenja već je dijelom osobe u cjelini i ponašanja, behaviora što se danas moderno kaže, da kažemo tako i psihike te nekakve. A ne postoji nijedan čovjek bez akcenta. Imate ga i vi svi ali ste na njih navikli, samo što vi imate svoje akcente srpske, regionalne, šumadijske, vojvođanske, južnosrpske, bosanskosrpske otd. a ojn taj svoj akcenat engleski. U tom je sva ta razlika. Trebali biste samo čut recimo Crnogorce što ovdje žive kako govore češki ko da mlate ćuskijama, to je tek zona sumraka, hahahaha. Ali oni ni ne žele govoriti drugačije, isto kao i ja, izgledali bi si sami sebi komični. Meni bi bio smiješan takav Crnogorac koji bi se ovdje napeo govorit čisti češki isto kao i njima neko iz Bosne kao ja kad bi se uzeo prenemagat čistom pražštinom ili čim. Ja recimo kad čujem bilo gdje govorit strance češki, i to takve koji ovdje žive godinama, odmah po akcentu prepoznam odakle su, jasni mi je da su Rusi, Ukrajinci, Poljaci, Bugari a kod naših mi je odmah jasno i to da li su iz Srbije, Bosne, Crne Gore, Hrvatske ili otkud već i kad ni ne uvidim njihova imena. I to naravno i u slučaju kad češki govore naprosto tečno, brzo i besprekorno. Jedini Slovaci su u stanju govorit istim akcentom kao Česi ali samo u slučaju da oni samo to žele, ta fonetika češka i slovačka nije toliko različita. No, i tako ima masa Slovaka koji bi mogli da hoće odmah i bez ikakvih problema govorit čistim češkim akcentom ali ne žele, iz istih tih razloga o kojima sam vam govorio, izgledali bi si smiješni. Mi koji živimo toliko dugo u stranim zemljama naravno da te jezike govorimo odlično i usmeno i pismeno se s njima služimo bez problema, isto kao Česi ali ga govorimo s akcentom jer ni ne želimo od sebe pravit nešto što nismo. Veći je problem kako su se oni iz tog rojalističkog društva ponašali tamo na toj sahrani, stvarno me iznenadilo da su si dozvolili takve stvari kao što je zviždanje tamo pred crkvom i u prisutnosti svih zvanica i crkvenih sve i s patrijarhom srpskom i pred tolikim arhijerejima i tim prinčevima i ostalim visokim zvanicama. Kakvi su to rojalisti koji se tako nedostojno ponašaju na takvoj jednoj sahrani kraljevskoj. Ja sam mislio da bi rojalisti trebali imati smisla za ljepše manire od onog zviždanja i pokrikovanja što su tamo pokazali i demonstrirali. Baš loša vizitka im je to bila.To je mnogo veći problem od te prestolonasljednikove srpštine.Evo na kraju kraljevske fanfare: Srećan rođendan!

Pražské jaro 2008 - Fanfáry z opery Libuše

Подели на овим сајтовима

Još samo da dodam ovo - mi ako ne želimo govoriti čistim češkim bez stranog akcenta - to je jedna stvar. Ne treba sad to poistovjećivati sa situacijom gospodina prestolonasljednika. Kod njega je jasno da bi to svakako htio ali ne može. Jednostavno ima previše godina za to, ako ne naučiš strani jezik pohađajući oosnovnu ili barem srednju školu u toj zemlji, onda s tim bude veliki problem. Samo vrlo, vrlo nadareni ljudi su sposobni naučit govorit strani jezik tako dobro ako ga nisu naučili tako za mlada i hodajući u školu i tamo ga se od te djece naučila. A kako je čovjek stariji onda je to teže, naravno da postoje iznimno nadareni ljudi ali oni su samo baš ta iznimka koja potvrđuje pravilo. Prosječno talentovan čovjek koji se strani jezik počne učit recimo u četrdesetoj ili pedesetoj svojoj godini skoro sasvim sigurno ga neće naučiti ni do kraja života govoriti tako sasvim čisto i bez akcenta pa i kad bi u toj dotičnoj zemlji živio. Imate previše optimistične predstave o svojim jezičkim mogućnostima. Ljudi koji su sposobni naučit se bilo kojem jeziku u bilo kojoj životnoj svojoj dobi a to sasvim bez svog stranog akcenta su otprilike tako rijetki kao i izuzetno muzički nadareni ljudi. Evo još jedna fanfara kraljevska a to istorijska. 

Fanfára trubačů Gardy HK

Подели на овим сајтовима

Zna li neko kako je to bilo na prestolonasljednikovom rođendanu i ko je sve bio od viskoh zvanica? Ovaj naš Miloš - predsjednik Češke Miloš Zeman izgleda da nije bio, sreća naša, čuli bismo to već prije nego što bi se on stigao i vratit iz Beograda u Prag. Glas o njemu ide svuda prije njega. gdje je sve bio i šta je tamo provesti stigao. Taj kad bi se primakao kotlu il buretu sa šljivovicom tamo bilo bi svašta, omg! Urnebesno pijani Zeman. U kakvom bi stanju njega vratili odtamo iz Beograda sa tog rođendanskoh slavlja, ne smijem si to ni predstavit. Verovatno bi sa ruzinjskog aerodroma putovao ravno na ARO intenzivnu njegu u motolskoj bolnici. Dajte link na članak kad izađe o tome kako i šta je bilo na prestolonasljednikovom rođendanu. Evo zašto je bolje da naš predsjednik češki tamo nije bio, on je hodajuća predsjednička katastrofa, tamanitelj i terminator svake vrste alkohola. od piva i vina do šljivovice i becherovke.

Miloš Zeman padá k podlaze v České Televizi !

Miloš Zeman movie

Подели на овим сајтовима

Nigdje još nikakvih vijesti, jedino sam našao ovo i čestitku na FB,

krunski princ Aleksandar i Camilla imaju isti dan rođendan, zanimljivo:

July 17 Serbia: 68th Birthday of Crown Prince Alexander II of Serbia {1945}

http://goddesssaintnoblewomannun.blogspot.com/

Happy 68th Birthday to His Royal Highness Crown Prince Aleksandar of Yugoslavia

and also Happy 66th Birthday to Her Royal Highness Camilla, 

The Duchess of Cornwall, Duchess of Rothesay, Countess of Chester

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=658177227544932&set=a.483960364966620.122499.332136613482330&type=1&theater

Evo original ova poljska stvar iz onog Zemanovog videa gore

s onim njegovim padom u češkoj TV - Ne volimo radit, hahahaha.

5/16 Donatan RÓWNONOC "Nie lubimy robić" - Instrumental

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...