Гости Guest Написано Септембар 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 субота, 01. сеп 2012, 15:11 -> 16:48 Преокретом до полуфинала Стонотенисер Србије Златко Кеслер пласирао се у полуфинале Параолимпијских игара у Лондону, пошто је савладао Кинеза Џао Пинга са 3:2 (10:12, 8:11, 11:7, 11:9, 11:9). До полуфинала наш стонотенисер дошао после драматичког обрта у трећем сету. У узбудљивом мечу Кеслер је губио са 0:2 у сетовима, али је бољом игром у другом делу меча успео да надокнади предност противника. Стонотенисер Србије рекао је јуче да је његов циљ на овим Параолимпијским играма био пласман у четвртфинале, али да ће искористити шансу ако му се укаже. То је на најбољи начин доказао великим преокретом у мечу који се чинио изгубљеним. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 субота, 01. сеп 2012, 18:58 -> 19:29 Борислава Перић-Ранковић у финалу Српска стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић пласирала се у финале Параолимпијских игара у Лондону. Она је у полуфинала била боља од Кинескиње Миао Џанг са 3:2. Стонотенисерка Србије Борислава Перић-Ранковић пласирала се данас у финале Параолимпијских игара у Лондону пошто је савладала Кинескињу Миао Џанг са 3:2 (6:11, 13:11, 11:7, 11:7). Перић-Ранковићева одиграла је променљиво меч, али је на крају имала више концентрације од противнице. У финалу ће такође играти са стонотенисерком из Кине. Перић-Ранковићева је на прошлим Параолимпијским играма у Пекингу освојила сребрну медаљу. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 Сигурно сребро за Бориславу, а уз Божију помоћ надајмо се златном одличју - свака част Srbija_smesko Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 субота, 01. сеп 2012, 19:46 -> 19:51 И Кеслер у финалу Стонотенисер Златко Кеслер пласирао се у финале Параолимпијских игара у Лондону, чиме је обезбедио још једну медаљу за Србију. Пласман у финале обезбедила и Борислава Перић-Ранковић. Српски репрезентативац у стоном тенису Златко Кеслер пласирао се у финале и обезбедио минимум сребрну медаљу за Србију на Параолимпијским играма у Лондону. Кеслер је у полуфиналу савладао Немца Томаса Шмидбергера са 3:0 (11:6, 11:9, 11:9). Кеслер ће се сутра од 11.15 по српском времену за златну медаљу борити против бољег из меча Пангфенг Фенг (Кина) - Флоран Меријен (Француска). Пласман у финале озбезбедила је и стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић, која је у полуфиналу савладала Кинескињу Миао Џанг са 3:2 (6:11, 13:11, 11:7, 11:7). Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 1, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 1, 2012 Управо је обезбеђено још једно сребро - свака част Златко Srbija_smesko АлексаС and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Септембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 Zlato i svetski rekord!!! algabacaju algabacaju Tanji zlato i svetski rekord! Izvor. B92 | JT Srpska atletičarka Tanja Dragić osvojila je zlato u bacanju koplja na Olimpijskim igrama u Londonu, a na putu do odličja postala je i svetska rekorderka. Dragićeva je do zlata došla hicem od 42,51 metra, a taj rezultat ostvarila u drugoj seriji. Tanja je na taj način donela Srbiji drugo zlato u istoriji Paraolimpijskih igara, pošto je prethodno, pre dva dana, Željko Dimitrijević bio najbolji u bacanju čunja. Takođe, to je našoj zemlji treće odličje u Londonu, pošto se Zlatko Kesler nekoliko minuta ranije okitio srebrom u klasi 3 u stonom tenisu. Broj medalja će se tokom dana sigurno popeti na četiri, pošto će se od 19 časova Borislava Perić-Ranković boriti za zlato sa Kineskinjom Jing Žu, takođe u stonom tenisu. Koliko je Dragićeva bila dominantna u finalu govori i podatak da joj je najbliža rivalka bila Ruskinja Ana Soronika sa rezultatom od 38,79 metara. Soronika se okitila srebrom, a Austrijanka Natalija Eder bronzom, hicem od 38,03 metara. B92 kolo2 АлексаС је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 цареви, свака њима част algabacaju 138999 АлексаС је реаговао/ла на ово 1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлексаС Написано Септембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 Pridruzujem se cestitkama Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Септембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 ако је он инвалид, ја сам супермен http://www.dailymail.co.uk/news/article-2195897/Triple-amputee-veteran-completes-grueling-10-5-mile-endurance-race-called-The-Beast-hours-honor-fallen-U-S-soldiers.html клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 [quote name=Милан Меденица ' timestamp='1346583673' post='702990] цареви, свака њима част algabacaju 138999 Pridruzujem se cestitkama Srbija_smesko Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 недеља, 02. сеп 2012, 12:17 -> 13:49 Друго злато за Србију! Српска атлетичарка Тања Драгић освојила је другу златну медаљу за Србију на Параолимпијским играма у Лондону поставивши нови светски рекорд у бацању копља, са 42,51 метар. Учешће на својим првим Параолимпијским играма Тања Драгић крунисала је златном медаљом и новим светским рекордом у дисциплини бацање копља за слабовиде. Тања је у првој серији бацила копље на 40,14 да би у другој серији са 42,51 поставила нови светски рекорд. И предходни је она поставила а сада га је поправила за 4,66 и донела другу златну медаљу за Србију на Параолимпијским играма у Лондону. Сребрна медаља припала је Ани Сорокини из Русије (38,79), а бронза Наталији Едер из Аустрије (38,03). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 Dva zlata i evo treća medalja- srebro , svaka im čast! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 Сребро за Кеслера Српски репрезентативац у стоном тенису Златко Кеслер освојио је сребрну медаљу на Параолимпијским играма у Лондону, пошто је у финалу изгубио од Кинеза Пангфенг Фенга са 3:0 (14:12, 11:6, 11:8). Златко Кеслер је изборио сребрну медаљу за Србију али није успео да пружи адекватан отпор изузетно расположеном и знатно млађем Кинезу Пангфенг Фенгу. Интересантно је да Фенг у досадашњим сусретима на играма није изгубио ни један сет у пет одиграних мечева на путу до златне медаље. Шансу да освоји нову медаљу имаће стонотенисерка Борислава Перић-Ранковић, која је од 19 сати у финалу игра против Јинг Жу из Кине. Прву медаљу за Србију на Параолимпијским играма у Лондону и то златну освојио је у петак Жељко Димитријевић у бацању чуња. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 Eto naši paraolimpijci napravili fantastični uspeh a svega 13 takmičara!!! Živi i zdravi nam bili na mnogaja ljeta! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Септембар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 2, 2012 недеља, 02. сеп 2012, 14:37 -> 14:41 Тања Драгић: Остварен сан Српска атлетичарка Тања Драгић освојила је златну медаљу у бацању копља, у категорији слабовидих на Параолимпијским играма у Лондону, и оборила сопствени светски рекорд за пет метара. Драгићева (21) је до златне медаље дошла хицем у другој серији од 42 метра и 51 центиметра. "За ово сам се спремала јако дуго и хвала Богу да се у правом тренутку све сложило. Ово је мојих пет минута које сам чекала баш дуго. Сањала сам ово. Пресрећна сам. Могу да се захвалим свом тренеру Властимиру Голубовићу који је од првог дана веровао у мене и када нико није", рекла је Драгићева. Она је додала да су заједничким снагама одрадили посао на најлепши могући начин. "Овде сам пре свега желела да победим саму сабе, да докажем да могу, и то се остварило. Конкуренција је била изузетно јака. Две девојке су сада бациле преко мог старог светског рекорда. Ја сам доказала да сам најбоља и бацила сам четити пута преко светског рекорда", рекла је Драгићева. Према њеним речима, противницама ће сада бити мало теже да је стигну. "Публика је сјајна на стадиону. Ово човек може само да сања. Ово је нешто најлепше што неки спортиста може да доживи. За ово вреди пролити много зноја", рекла је Драгићева. Она је објаснила да се такмичила пре четири године у Пекингу, али је била лоша и тада је пожелела да доживи да јој публика на Олимпијском стадиону аплаудира и да буде најбоља. То јој се данас остварило. "Успоставила сам добар контакт с публиком. Гледаоци су ту због нас. Желела сам да подигнем руке на крају и да осетим публику и тај адреналин који сваки спортиста на великим такмичењима доживи", рекла је Тања Драгић. Атлетичарка у овом тренутку није желела пуно да прича о лошим условима у којима је тренирала, јер је, како је рекла, "ово време за славље". Ипак, није сигурна у ком правцу ће ићи њена каријера када се заврше Параолимпијске игре. "Много ствари не ваља. Једино ваља тренер Властимир Голубовић. Услови су катастрофа. Не желим да кварим овај тренутак који сам дуго чекала", рекла је Драгићева, која је освојила другу златну медаљу за Србију у Лондону. _________________________ На велику жалост , оно што највише кочи за бољи успех је овај - лоши услови, углавном у сваком спорту! То је наш Српски спорт, када напрвариш фантастични успех у катастрофалним условима - радост и туга невиђена!!! slava3 што поред свега успеси су и те како видни и приметни- свака им част! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука