Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Zayrone: Divne su ti ove kuce.Mene malo podsecaju na aljaske malamute,tj kombinacija njih i vucjaka.Mnogo volim te 2 rase.Takodje i haski,zlatni retriver pa moze i sarplaninac i rotfajler,dok mi npr ovi pitbulovi,stafordi itd nisu simpaticni bas. Da, jesu vrlo zanimljivi, čak ni ovdje u Češkoj gdje su nastali mnogi Česi ne znaju da postoje a kamo li negdje drugdje. Ja sam za njih saznao dosta vrzo, čim sam došao u Češku jer sam ser uvijek vrlo zanimao za pse. Ovi su toliko slični vukovima da ih određene rase pasa ovčara prepoznaju kao vukove tj. ubijeđeni su da su to vuci i spremni su ih odmah napast i borit se s njima, nekad bogme i na život i na smrt. Vuci i psi su ustvari smrtni neprijatelji. Zato to nisu psi za svakoga, taj koji ih ima trebao bi znati kako tačno u toj situaciji postupiti i šta je potrebno sve poduzeti. Česta i efikasna mjera predostrožnosti je uzgoj zajedno s normalnim psom tako da kad idemo van vodimo ih oboje a to smiri mnoge ostale normalne pse koji bi s njihovim izgledom pa i mirisom, određenom mjerom vučjeg zapaha koji osjete samo psi, ne i ljudi bili zbunjeni. Ja otvorim o njima posebnu temu pa se tamo do sita ispričamo o njima da više ne spamujemo ovdje, ovo tu kao prva informacija je sasvim dovoljno. Ostavim još samo ovdje link na tu novu temu kad je otvorim pa ko bude htio više nešto raspravljat samo o njima onda to možemo svi tamo. Ima se toliko pričat o njima jer oni samo kao psi izgledaju ali se ponašaju kao vuci. A to je potrebno sve znati zbog obuke jer se u mnogo toga razlikuju od normalnih, standardnih pasa.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Ta prica me podseca na ove pse: http://sr.wikipedia.org/sr/Српски_одбрамбени_пас Isto zanimljivi psi,samo sto se veoma tesko nalaze a verujem da su skupi dosta.Verovatno si cuo za njih.Ali,da ne spamujemo temu vise,da se ne ljuti domacin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Ta prica me podseca na ove pse: http://sr.wikipedia.org/sr/Српски_одбрамбени_пас Isto zanimljivi psi,samo sto se veoma tesko nalaze a verujem da su skupi dosta.Verovatno si cuo za njih.Ali,da ne spamujemo temu vise,da se ne ljuti domacin. Otvorićemo temu s nazivom: "Rase pasa nastale ukrštanjem s vukom" pa ćemo tamo to sve prodiskutovat i Srpskog odbrambenog psa i Československog ovčara tj. vučjaka. Ti ako hoćeš možeš je odmah otvoriti i započeti pa ću se ja pridat potom, sad ne mogu, poslije podne ili navečer. Tamo će biti sve to što je kombinovano s vukom, taj naslov mi izgleda sasvim jasan i dovoljan: "Rase pasa nastale ukrštanjem s vukom" pa bi mogao to biti naziv te teme, šta misliš? Ili možda bolje "Nove rase pasa nastale ukrštanjem s vukom", da nam tamo ne davaju Njemačke ovčare tj. vučjake i slične klasične već samo ove nove. Dobro, kod tog srpskog mastifa je riječ o rekonstrukciji ali ukrštanje s vukovima je rađeno kao nova stvar, mislim čisto vremenski, da bude jasno da se ne radi o klasičnim pasminama kao Njemački ovčar i sl. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Стварно су прелепи пси. Чак донекле мало уживо и личе на мојег Куцка.. Иначе, раде воље бих удомио такво куче, али сам и ја пун. Тј. имам два, али родитељи не дозвољавају више.. Тако да ми је баш жао... а и слагали би се Куцко и он.. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Стварно су прелепи пси. Чак донекле мало уживо и личе на мојег Куцка.. Иначе, раде воље бих удомио такво куче, али сам и ја пун. Тј. имам два, али родитељи не дозвољавају више.. Тако да ми је баш жао... а и слагали би се Куцко и он.. Hm, nisam mislio baš na udomljavanje, pitao sam ko si ih želi nabavit, oni se ustvari kupuju i prodaju a to ne baš sasvim jeftino. Štenac ČV ili "čevečka" košta između 350 i 600 evra, najčešće 400-500. Evo još ona slika na planini samo veća. Ustvari može se udomit, svakako, samo morate istovremeno pri tom udomljavanju imat na raspolaganju i nekakvih tih suvišnih 400 evra koje ćete dati pređašnjem vlasniku tj. odgajivaču za ustupanje šteneta. Tako bi to onda išlo, što da ne. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Zanimljivo da žene na njega reaguju odmah spontano i pozitivno a bez nekog velikog premišljanja, odmah bi ih svaka odvela kući, više se sviđaju ženama nego muškarcima. Članak nije dug pa ga prevedem čim stignem, pogledajte slike: To nije vuk. To je československi ovčar. To není vlk. To je československý ovčák http://zena-in.cz/clanek/to-neni-vlk-to-je-ceskoslovensky-ovcak/kategorie/atlas-psu Ova žena bi držala i slona da ima uslova za njega Svaki pas je lep. Svaka rasa, nezavisno od pola, veličine, dužine dlake. Sve što ne valja na nekom psu čovek može da se zahvali samom sebi jer je to rezultat njegove selekcije. No, to je druga tema. Najlepši su mešanci. Uličari. Kontejnerci. Najslađi, najpametniji, naumiljatiji, najodaniji. ima tri godine i dan danas piški kad se ja vratim kući od nekle. Silence and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Hm, nisam mislio baš na udomljavanje, pitao sam ko si ih želi nabavit, oni se ustvari kupuju i prodaju a to ne baš sasvim jeftino. Štenac ČV ili "čevečka" košta između 350 i 600 evra, najčešće 400-500. Хахахаха па како ли сам ја разумео онда "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука