Margareta Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 More 'tela bih ga ja, ali nama ako se i mušica jedna priključi u kući, moraću na tavan da se selim... puni smo.. ove dve napuštene koje čuvam sad dok im ne nađemo dom, obe skotne, mačka i pas, kad se okote i jedna i druga, jao nama, ja ne znam gde ćemo mi Олимп је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 More 'tela bih ga ja, ali nama ako se i mušica jedna priključi u kući, moraću na tavan da se selim... puni smo.. ove dve napuštene koje čuvam sad dok im ne nađemo dom, obe skotne, mačka i pas, kad se okote i jedna i druga, jao nama, ja ne znam gde ćemo mi Bravo, viđe ženska pa ga se ne boji, da ti nisi slučajno ta Crvenkapica? A gdje su dječaci, razbježali se ili šta? Alooooo! Ima li tamo kogaaaa? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Nema, na ženama svet ostaje Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Nema, na ženama svet ostaje Hajd onda barem pogodite koja je ovo rasa, pa vam napišem sve o njima, ima ih više podrasa također. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Akita? Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Kod Srba i Crnogoraca bi trebali biti vrlo popularni s obzirom na mnoštvo Vukana, Vukovića, Vukanovića i Vujaklija i ostale narodne vučje tradicije jer ovo su praktično vukovi a ne psi. Mnogi bi ih htjeli kao svog porodičnog maskota. Deki992, Sophrosyne and Олимп је реаговао/ла на ово 3 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Akita? Ne, nije, bude dosta teško vama to pogoditi, mislim da to može samo iskusan kinolog, dao sam vam poteško pitanje, al pružim si to malo zlobno zadovoljstvo da vas još malo roštiljam prije nego što vam kažem. Imate još tačno 5 minuta da pogodite. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Moje godine mole da se meni niko ne obraća sa Vi Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Moje godine mole da se meni niko ne obraća sa Vi Pa mislim na prisutni publiku mlada damo, znači niko nije to u stanju bio pogoditi, u sljedećem postu vam to otkrijem videom. Za minut. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Tribute to Czechoslovakian Wolfdog - Československý vlčiak, Československý vlčák - Československi vučjak Czechoslovakian wolfdog - Wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Czechoslovakian_wolfdog World of Czechoslovakian wolfdogs http://www.wolfdog.org/site/ Podrase - subvarijante: http://www.saarloosuvvlcak.cz/inpage/rozdil-mezi-csv-a-sav-988/ http://www.youtube.com/watch?v=EJ6W6JhgjMM Československý vlčák.cz Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Njih je razvila československa armija još pedestih godina prošlog vijeka, trebali odolne i izdržljive pse kao graničare. Ukrstili tako karpatskog vuka s njemačkim ovčarom tj. vučjakom i dobili novu vrstu pasa koja je bez ikakvih problema bila sposobna protrčati 100 km dnevno kroz najteži šumski teren i noću ako treba usred zime, najvećih mrazova i dubokog snijega a za odmor im je bilo potrebno duplo manje vremena nego njemačkim vučjacima a čula tj. ostražitost im je bila mnogo veća nego kod njemačkih vučjaka. Postoji československi vučjak ili skraćeno ČSV koji je krštanac njemačkog vučjaka i karpatskog vuka i saarlosov vučjak ili skraćeno SAV koji je krštanac njemačkog vučjaka i evropskog vuka, inače tačnije je reći njemački ovčar ali kod nas se uobičajio naziv njemački vučjak pa ih onda i ja tako nazivam. Československi vučjak: Masakr Snješka Bijelića, hahahaha. Czechoslovakian wolfdog - Československý vlčák Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 To su vojni, armijski a oštri psi i nisu baš za svakoga, praktično su to pola vuci. Ima mnogo stvari u ponašanju koje su kod njih dosta različite od normalnih pasa. Sad sam vas upoznao s jednom vrlo zanimljivom i nesvakidašnjom a sasvim novom rasom pasa koja je kao rasa ustanovljena tek 1989. godine, pitajte me slobodno ako vas šta još zanima o njima. Československý vlčák Desire Sotis - obrana Ostala videa možete pogledati ovdje: http://www.youtube.com/user/Helenasotis/videos Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 More 'tela bih ga ja, ... Zanimljivo da žene na njega reaguju odmah spontano i pozitivno a bez nekog velikog premišljanja, odmah bi ih svaka odvela kući, više se sviđaju ženama nego muškarcima. Članak nije dug pa ga prevedem čim stignem, pogledajte slike: To nije vuk. To je československi ovčar. To není vlk. To je československý ovčák http://zena-in.cz/clanek/to-neni-vlk-to-je-ceskoslovensky-ovcak/kategorie/atlas-psu Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Poistavim još samo ova dva videa koja upotpunjuju sve one informacije koje sam vam iznio o československon ovčaru tj. vučjaku a otvorim novu temu samo o ovoj rasi u podforumu o životinjama jer je zaista vrlo raritetna i vrijedna pažnje. Neko se sigurno zainteresuje više oko njih i poželi možda da si i nabavi takvoga "vuka" pa tamo napišem postupno nešto više o tom kakvi su to ustvari psi i kakve uslove trebaju da se ne zaleti neko da ih nabavi ko sve to ne ispunjava pa onda samo bude u problemima zbog toga. O toj rasi znam docijelo dosta jer sam pročitao o njima prilično mnogo literature: članaka iknjiga na češkom, vidio i slušao tv i radio emisije na tu temu itd. pa vam mogu dati te najvažnije osnovne informacije. Prvi video o socijalizačnoj obuci koja se ovdje vrši bukvalno "čoporatuvno". To što čujete da laju nisu oni već drugi ostali psi, oni su vuci i ne znaju lajat. Předvánoční socializační procházka s československými vlčáky To kako se oni glasaju pokažem vam u drugom videu, osim toga treba znati ovo. Tuđi psi koji ih ne poznaju ih prepoznaju kao vukove i često ih agresivno napadaju. Zato moraju biti ispunjeni neki važni uslovi, ko želi da ih drži trebao bi ih ispunjavati. O tom koji i kakvi su to uslovi vam napišem više na toj temi, otvorim je čim stignem. The Czechoslovakian Wolfdog - Čujete to sad, rekao sam vam da su to vukovi. A ovako se oni glasaju, ko živi u gradu ili usred sela nek radije zaboravi na njih. Komšije mogu biti time tako isprestravljivani da će vam još pozvat policiju na vrata. Budu si mislit da u kući držite vukodlaka ili da ste vi sami tim vukodlakom postali. Još vas mogu počet ganjat s glogovim kolcem, bijelim lukom i svetom vodicom po selu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Zayrone: Divne su ti ove kuce.Mene malo podsecaju na aljaske malamute,tj kombinacija njih i vucjaka.Mnogo volim te 2 rase.Takodje i haski,zlatni retriver pa moze i sarplaninac i rotfajler,dok mi npr ovi pitbulovi,stafordi itd nisu simpaticni bas. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука