Олимп Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Размишљао сам да поруку оставим у теми "Животиње, упознајмо их боље", али се ипак одлучујем да направим нову тему, пошто ова прича има поуку. Опростите ако грешим.Данас сам имао невероватан догађај са Куцком. Наиме, урадио је нешто што није требао, појео неку много гадну ствар, и добрио веома строгу казну, прутићем по дупенцету, али не по дупенцету колико поред, да би се уплашио. Сћућурен и уплашен је отрчао је код себе у кућицу, и није излазио одатле наредна 2 сата. Ја сам шетао по дворишту, нервозан и љут. После тога , излазио је на сваких пола сата да провери ситуацију, и одмах се враћао. Након тога, сат времена сам био ван дворишта. Кад сам се вратио, пришао ми је бојажљиво и стидљиво, као да га је срамота. Стао је испред мене, и гледао ме. Осетио сам, као да му је жао. Гледао ме је тако у очи директно, неких двадесетак секунди а онда пружио своју шапу, а затим и другу. Иако то често ради, овај пут је тако невероватно било. Иначе ме увек кад се вратим однегде чека сав радостан, скачући, лајући и трчећи по дворишту. Обавезно се рукујемо(илити шапујемо ). После тога се понашао као да ништа није ни било, а тако сам се и ја понашао. Ето, колико животиња може бити хуманија, смернија, љубазнија, храбрија, смелија, искренија од човека. Ја се рецимо њему не бих извинуо. Али он није горд, па је то пре мене учинио, и то понизно, са љубављу и радосно. Иначе, Куцко још воли да се масира, често се рукује, обожава шетњу, понекад као да жели да разговарамо, зове ме да се играмо... понекад једноставно изгубим осећај да је пас... Ово је Куцко: Gandalf Sivi, Deki992, Ленка* and 10 осталих је реаговао/ла на ово 13 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Psi su divna stvorenja i pravi prijatelji. A Kucko je mnogo sladak. Биљана, Ignjatije, Олимп and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Psi su divna stvorenja i pravi prijatelji. A Kucko je mnogo sladak. Хвала, пренећу! Лидија Миленковић, Zayron, Таша and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ја волим животиње, све и свих врста! Истина мачке су ми драже од паса, али овај твој Куцко је предиван! Олимп, Zayron, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Ma klasična cuko šatrologija, pružio šapicu, pravio se kriv, imao sam i ja takvog. da si ga počeo maštrafit šibom po zadnjici počeo bi ti lizat noge i ruke. To oni imaju instiktivno ugrađeno kao "modus operandi" u genima jer su već vrlo davno njihovi pretci skužili da to baš pali kod ljudskih cuka. Oni ljude smatraju cukama ko i oni što su samo takvim nekakvim cukama ljudskim a ti si zahvaljujući njihovoj blagonaklonosti samo daljim članom njihovog čopora. Nemaš baš ispravan pristup, žderanja govanceta i sličnih krepanluka i mrtvoština su njihovim omiljenim poslasticama a od tog ih se da odučiti vježbom ili dresurom no za nju moraš biti teoretaski pripremljen prvo sam ti, moraš imati debele živce ko nilski konj ili slon i sa sobom uvijek gomilu nekakvih poslastica koje cuko obožava, štenac ne smije biti prestar najbolje mladunče pa makar i starije i moraš još imat vrlo mnogo slobodnog vremena za to, ustvari danas praktično govoreći bi na tu dresuru u intenzivnom kursu morao upotrebiti svo raspoloživo slobodno vrijeme što ga imaš do posljednje minute u vremenskoj perspektivi pola godine. Najbolje da se posavjetuješ s nekim kinologom radi odstranjivanja zlozvika tj. loših navika u cuke. Zaleži, zavisi to dosta i na rasi, tvoj prema slici izgleda mnogo učenljiviji od mog, Einstein spram mog, moj je bio klovn cuko, njemački špic. Taj se dao naučit samo onom čemu je on htio, tj. ničemu. pratili poštarske kočije i ciganske čerge. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Zaleži, zavisi to dosta i na rasi, tvoj prema slici izgleda mnogo učenljiviji od mog, Einstein spram mog, moj je bio klovn cuko, njemački špic. Taj se dao naučit samo onom čemu je on htio, tj. ničemu. Pratili poštarske kočije i ciganske čerge, takva je to bila njihova životna karijera, onda možeš zamislit kako izgleda njihova dresura, nikako, prije oni izdresiraju tebe. Iz slike je tačno vidjet čemu se sve oni (ne)daju naučit. kad ih pozoveš, a sjedneš i čekaš pola sata da se vrate, naravno da se vraćaju, poslušaju oni tebe ali usput je toliko zanimljivih stvari koje treba pregledat, zato im treba toliko vremena za sve. A ti vrtiš palcima na klupi.... Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Tvoj je nekakav pinčoliki križenec ili šta? Isto švabo ko i moj. Německý pinč - hafici. http://nemecky-pinc.hafici.cz/ Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Kucko je jako lep. Imam ja jednu takvu. Čim nešto skrivi, odmah se pokriva šapicama po njonjici. I pravi onaj Bambi pogled sa Bambi okicama.Pa se ti ljuti onda na nju. A ova druga ždrakica je noću veoma aktivna, niko ne može da spava od njenog lajanja u dvorištu. Desi se da izađem tako u pola noći ili ujutru i viknem je da dođe, da bih je utišala, ona dođe, okrene se i namesti dupence, pusti da je šljepim jednom, onako čisto za opomenu i ode, i nastavi da laje Silence and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 @@Zayron, Ма Куцко није баш такав. Добар је заиста, само се уобрази кад сам изађе на улицу. Такав сав радостан, нађе прву мету, и ка њој трчи свом снагом, лајући, како би ова бежала. То зато што му је досадно сам од себе да јури. Али објасни ти то комшијама. Имао сам доста паса пре овога, али овај не доста посебан. Куцкова мајка је била полузлатниретривер, тата је уличар. Мада има једна луталица у крају која је такође з.ретривер, па је врло могуће да је то у питању. Дакле, мешанац.. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 @@Margareta, А јој, код тебе је баш занимљиво што се тиче лајања, покушај да је умориш у току дана. Шетајте доста, и немој више од 2-3 пута ја је храниш. Па ћеш видети промену, али подвачим ово да је умориш. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Ceo, ali ceo dan moja vesela keruša trči. Nemam potrebe da je šetam, provuče se kroz ogradu i ode sama u šetnju, trči po ulici zajedno sa napuštenim psima... i opet noću luduje Олимп је реаговао/ла на ово 1 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Štenci vole papat razne gadarije i budaleštine na koje sve naiđu, bolje da ni ne popisujem šta to sve. Jednom mom prijatelju cuko požderao najlonsku kesu, srećom pa onu vrlo, vrlo tanku, za kifle i pecivo. Ovaj to nije primjetio, tek kad ga je vodio drugi dan na jutarnje pražnjenje, gleda, nekakav crveni naduvani balon izlazi odozada iz cuke van. On mislio da je to crijevo, mislio da mu ispalo crijevo van, kad nije umro od straha šta sad bude od cuke, umre mu štenac tu pred njim. Tek kad je malo bolje pogledao vidi najlonska kesica. Cuki malo potrajalo dok je se nije riješio, baš se "porodio" sa njom. Ukopčao i on da je to ta najlonska kesica pa ih više nikad nije žderao, shvatio da nisu baš najbolje za jelo i probavu. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Meni je jedna od kujica pojela masku za lice. Ali onu koja je kao glina Silence and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Ceo, ali ceo dan moja vesela keruša trči. Nemam potrebe da je šetam, provuče se kroz ogradu i ode sama u šetnju, trči po ulici zajedno sa napuštenim psima... i opet noću luduje Aхахахахахахаха ВРХ! 0110_hahaha Zayron, on 12 Jul 2013 - 18:03, каже: Štenci vole papat razne gadarije i budaleštine na koje sve naiđu, bolje da ni ne popisujem šta to sve. Jednom mom prijatelju cuko požderao najlonsku kesu, srećom pa onu vrlo, vrlo tanku, za kifle i pecivo. Ovaj to nije primjetio, tek kad ga je vodio drugi dan na jutarnje pražnjenje, gleda, nekakav crveni naduvani balon izlazi odozada iz cuke van. On mislio da je to crijevo, mislio da mu ispalo crijevo van, kad nije umro od straha šta sad bude od cuke, umre mu štenac tu pred njim. Tek kad je malo bolje pogledao vidi najlonska kesica. Исти случај је имао стриц са ловачким псом. Сви смо плакали кад се то десило, али Богу хвала, није умро тада, него касније, отрован. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Zayron, on 12 Jul 2013 - 18:03, каже: Исти случај је имао стриц са ловачким псом. Сви смо плакали кад се то десило, али Богу хвала, није умро тада, него касније, отрован. A tvoj stric je lovac? Baš čudno, najčešćim i najvećim trovačima pasa su baš lovci, to je lako mogao biti neko od njegovih kolega ako ti je i stric lovac. Lovci vrlo često truju sve tuđe nelovačke pse i lutalice, pse bez vlasnika redom u svom reviru na koje naiđu a nekad tako rasčišćavaju i međusobne neke svoje račune i lovačke svađe. Oni znaju tačno gdje šta podmetnut za kojeg psa. To je kod nas na svakodnevnom dnevnom redu takve te njihove trovačke afere, međusobna razračunavanja lovačkih gengova, ratovi i skandali. Lovačka (pijana) mafija. I policija to često onda rješava sa njima. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука