Sir Oliver Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 neima hi, izgleda su otišli odavle... javor је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 @Justinijan Pagani i muslimani nisu isto, to pod jedan. Njihova ucenja sa hriscanskog aspekta spadaju u istu kategoriju - lazna ucenja. Muslimani i Jevreji su ovdje vjekovima prisutni, a pagana nema nigdje, Tvoji preci su bili pagani. Oni su ovdje zivjeli vjekovima prije nego je bilo ijednog muslimana,hriscanina ili Jevreja. A to opet nema veze sa temom. Sa muslimanima je drugacije jer oni su znacajan element na ovom prostoru i cestitanje praznika znaci postovanje drugoga radi mirnog suzivota Apostoli su zivjeli u potpuno paganskom okruzenju pa nikada nisu nikome cestitali paganske praznike. Uostalom, zasto nijedan pravoslavac ne cestita praznike zilotima ili artemijevcima? Zasto se tu ne postuje drugi radi mirnog suzivota? @Ignjatije Лепо сам те био замолио да то објасниш. Дај објашњење за то што тврдиш. Ја га не видим Ako nekome inovjercu cestitas praznik a ne pozivas ga da postan dio Crkve to znaci da afirmises njegovo krivovjerje i uljuljkujes ga u zabludi da je on na pravom putu. позивање у Истину и честитање празника нису супростављене радње. Kako to da apostoli nikad ne cestitase nekom inovjercu praznik? Cak ni svojim Jevrejima nisu cestitali starozavjetne praznike nego je ap. Pavle pisao da je to sve sjena Hristosa i da ne treba to vise svetkovati. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ako nekome inovjercu cestitas praznik a ne pozivas ga da postan dio Crkve to znaci da afirmises njegovo krivovjerje i uljuljkujes ga u zabludi da je on na pravom putu. Аха. Значи требам овако да им кажем : Муслимани, Селам Алејкум ! Срећан вам Рамазан ! и мани те се те лажне вере него пређите у Православље. Бујрум ! Зар тако требам да им честитам празник ? Мислим да сам довољно примера дао да честитање празника нема никакве везе са прихватањем друге вере. Него да људима који славе желиш срећно славље. А ти никако да практично, примером, покажеш како се то честитањем афимише кривоверје. Ја сам дао већи број примера. Ајде дај их и ти. Јер стварно те не разумем. Kako to da apostoli nikad ne cestitase nekom inovjercu praznik? Cak ni svojim Jevrejima nisu cestitali starozavjetne praznike nego je ap. Pavle pisao da je to sve sjena Hristosa i da ne treba to vise svetkovati. У почетку су Хришћани славили Јеврејске празнике. Окупљали се у синагогама и тамо славили Бога. Дух Свети је сишао на дан Педесетнице на апослтоле који су се били окупили на прослави тога празника. Апостол Павле је често посећивао Храм у Јерусалиму. Циљ апостола је била прорповед Хришћанства Јеврејима и паганима. Ми овде говоримо о честитању празника, а не о прослави. Павле пише о прослави празника да је сен, а не о честитању. Чим су боравили по синагогама и тамо вршили Литургију, шта мислиш да нису честитали Јеврејима празнике. У осталом апостоли су били Јевреји. Исус је славио Пасху ... итд... Невероватно је како овако лепа и проста ствар као што је честитање празника комшијама може да одведе у расправу и фарисејство против којег се Исус тако жестоко борио. Не заборави да је Исус Христос сам кршио такве фарисејштине и размишљања. И био критикован због тога од стране фарисеја. Дај не будимо фарисеји него Хришћани. Само тако можемо бити светиљке које на гори стоје, со свету и живе посланице. И само тако можемо привући иноверне. Нећеш привући никога, па ни Муслимана, тим твојим наметљивим методама. Него Љубављу, толеранцијом и разумевањем. Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Аха. Значи требам овако да им кажем : Муслимани, Селам Алејкум ! Срећан вам Рамазан ! и мани те се те лажне вере него пређите у Православље. Бујрум ! Зар тако требам да им честитам празник ? Ne treba uopste da im cestitas. Zasto ne cestitas zilotima i artemijevcima? Oni su ti blizi. Мислим да сам довољно примера дао да честитање празника нема никакве везе са прихватањем друге вере. Него да људима који славе желиш срећно славље. А ти никако да практично, примером, покажеш како се то честитањем афимише кривоверје. Ја сам дао већи број примера. Ајде дај их и ти. Јер стварно те не разумем. Tako sto cestitanjem pokazujes postovanje prema tom laznom ucenju sto kod drugih stvara utisak da to ucenje dozivljavas kao nesto ok. У почетку су Хришћани славили Јеврејске празнике. Окупљали се у синагогама и тамо славили Бога. Дух Свети је сишао на дан Педесетнице на апослтоле који су се били окупили на прослави тога празника. Апостол Павле је често посећивао Храм у Јерусалиму. Nisu se okupljali u sinagogama da slave jevrejske praznike nego su pojedini propovjednici isli u sinagoge da propovijedaju jevandjelje. Nakon silaska Svetog Duha, vise se nisu svetkovali Pedesetnicu. Невероватно је како овако лепа и проста ствар као што је честитање празника комшијама може да одведе у расправу и фарисејство против којег се Исус тако жестоко борио. Pa super. Meni je komsija, recimo, jedan satanista ili mnogobozac. I treba da mu cestitam njegove praznike? Srecan ti Satanindan ili Molohovdan? Не заборави да је Исус Христос сам кршио такве фарисејштине и размишљања. И био критикован због тога од стране фарисеја. Дај не будимо фарисеји него Хришћани. Само тако можемо бити светиљке које на гори стоје, со свету и живе посланице. И само тако можемо привући иноверне. Нећеш привући никога, па ни Муслимана, тим твојим наметљивим методама. Него Љубављу, толеранцијом и разумевањем. Ljubav prema nekome ne ukljucuje i postovanje njegovog krivoverja i grijeha uopste. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ne treba uopste da im cestitas. Zasto ne cestitas zilotima i artemijevcima? Oni su ti blizi. Противречан си самом себи. Пази ово Ako nekome inovjercu cestitas praznik a ne pozivas ga da postan dio Crkve to znaci da afirmises njegovo krivovjerje i uljuljkujes ga u zabludi da je on na pravom putu. Прво си рекао да не ваља ако му честитам празник а не позивам га у Православље. А сада да не требам уопште да му честитам. Одлучи се шта мислиш. Шта да честитам зилотима и артемијевцима ? Шта то они славе што не славимо и ми ? Они су секта, а Ислам и Јудаизам су религије. То није исто. Tako sto cestitanjem pokazujes postovanje prema tom laznom ucenju sto kod drugih stvara utisak da to ucenje dozivljavas kao nesto ok. То је само у твојој глави тако. Честитањем показујем поштовање према тим људима, и њима честитам њихову прославу без да то има било какве везе са прихватањем њихове вере. Човече, ради се о честитању празника без икаквих верских елемената. Да те питам нешто. Једном је члан Скуни био покренуо једну тему где је нама Православцима честитао неки празник (не сећам се који). Скуни је атеиста. И шта сада ? Да није можда због тога Скуни постао верник ? НИЈЕ ! Исто тако ни ми нећемо постати Муслимани нити неверници ако њима честитамо празнике. Nisu se okupljali u sinagogama da slave jevrejske praznike nego su pojedini propovjednici isli u sinagoge da propovijedaju jevandjelje. Nakon silaska Svetog Duha, vise se nisu svetkovali Pedesetnicu. Први хришћани су славили Јеврејске празнике. Нека ти то теолози објасне. И по милионити пут да поновим Не ради се о прослављању туђих празника него о честитању. Нађи ти мени где је то забрањено да се честитају празници. Pa super. Meni je komsija, recimo, jedan satanista ili mnogobozac. I treba da mu cestitam njegove praznike? Srecan ti Satanindan ili Molohovdan? Јер ти мене зезаш ? Колико пута требам да ти кажем да Јевреји и Муслимани нису сатанисти и многобожци. Ljubav prema nekome ne ukljucuje i postovanje njegovog krivoverja i grijeha uopste. А ко је рекао да укључује. Укључује поштовање њега као личности. Славље празника је део њеогве личности. И честитањем му желиш само срећну прославу празника. Лудило како тумачиш ово. Тома честита Кинезима срећну Нову Кинеску годину и тиме је прихватио кинеску НГ, одрекао се званичне и православне НГ. Ето, то је твоја логика. А сам просуди да ли је логична. Млађони је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 11, 2013 Пријави Подели Написано Јул 11, 2013 Ево једне теме https://www.pouke.org/forum/topic/26337-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%9B%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D0%BC-%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%83%D1%98%D1%83%D1%9B%D0%B8%D0%BC%D0%B0/#entry848739 Јер Славен постао верник зато што нам је честитао празник ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Прво си рекао да не ваља ако му честитам празник а не позивам га у Православље. А сада да не требам уопште да му честитам. Одлучи се шта мислиш. Ne treba uopste da cestitas. Nisam ni rekao da treba. Шта да честитам зилотима и артемијевцима ? Шта то они славе што не славимо и ми ? Pa kad si im ti ili neki nas episkop cestitao Bozic ili Vaskrs? Они су секта, а Ислам и Јудаизам су религије. То није исто. Za nas su islam,judaizam i rimokatolicizam lazna ucenja tako da se na isto svodi. I nebitno da li su sekta. Rekao si da treba cestitati kao znak postovanja i zbog mirnog suzivota. То је само у твојој глави тако. Честитањем показујем поштовање према тим људима, и њима честитам њихову прославу без да то има било какве везе са прихватањем њихове вере. Човече, ради се о честитању празника без икаквих верских елемената. Ne pokazujes postovanje prema tim ljudima nego prema njihovom prazniku. Ne cestitas im neki njihov postupak ili uspjeh u zivotu nego sam praznik. Да те питам нешто. Једном је члан Скуни био покренуо једну тему где је нама Православцима честитао неки празник (не сећам се који). Скуни је атеиста. И шта сада ? Да није можда због тога Скуни постао верник ? НИЈЕ ! Исто тако ни ми нећемо постати Муслимани нити неверници ако њима честитамо празнике. Ali ces na taj nacin pokazati postovanje prema njihovim zabludama/jeresima. Јер ти мене зезаш ? Колико пута требам да ти кажем да Јевреји и Муслимани нису сатанисти и многобожци. Da, i? А ко је рекао да укључује. Укључује поштовање њега као личности. Славље празника је део њеогве личности. И честитањем му желиш само срећну прославу празника. Nekome je i pederluk dio licnosti, pa to ne znaci da treba da to podrzavamo. Tako ne treba da podrzavamo ni proslavljanje neecega sto smatramo laznim. Stavise, ako cestitas nekom muslimanu njegov praznik, a sa druge strane gajis misljenje da je islam lazna vjera ti ispadas licemjer jer mu cestitas samo reda radi. Лудило како тумачиш ово. Тома честита Кинезима срећну Нову Кинеску годину и тиме је прихватио кинеску НГ, одрекао се званичне и православне НГ. Ето, то је твоја логика. А сам просуди да ли је логична. Kineska N.G. nije religijski praznik, koliko mi je poznato, a i da jeste, nije Nikolic mjerilo sta cemo raditi. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 12, 2013 Пријави Подели Написано Јул 12, 2013 Pa kad si im ti ili neki nas episkop cestitao Bozic ili Vaskrs? А ти као не знаш зашто им не честитају. Знаш ти лепо да није узрок томе празник, јер је исти. Узрок томе је ескомуникација. И то нема везе са празницима, него са њиховим секташтвом. Не бркај појмове и ситуације Za nas su islam,judaizam i rimokatolicizam lazna ucenja tako da se na isto svodi. I nebitno da li su sekta. Rekao si da treba cestitati kao znak postovanja i zbog mirnog suzivota. Лажна учења јесу, али нису паганизам, и не своди се на исто. Муслаимани и Јевреји нису пагани, многобожци ни сатанисти. Не клањају се киповима нити лажним божанствима. Клањају се једном Богу, и то Богу који се открио Мојсију, Авраму, Давиду, Соломону... тако да нису пагани нити могу икада бити. Битно је да ли су секта. И у самом Закону наше државе је битно да ли је нешто религија или секта. Различита права имају традиционалне верске заједнице, а другачије остале. Празници се увек честитају религијама а никада сектама. Ne pokazujes postovanje prema tim ljudima nego prema njihovom prazniku. Ne cestitas im neki njihov postupak ili uspjeh u zivotu nego sam praznik. Показујем поштовање према тим људима. Ти људи славе тај празник. И њима честитам а не празнику. Не честитам Рамазану, него Муслиманима Рамазан. А могу честитати и индивидуални успех неком од њих. Њима честитам срећну прославу празника. Запамти то већ једном јер више нећу да понављам оно што је свим нормалним људима јасно. Ниси дете, и ако не можеш да схватиш основне ствари којима барата цео верујући и неверујући свет, ја не могу боље да ти објасним. Живи у илузији да си велики православац а сви ми глупи екуменисти. Ali ces na taj nacin pokazati postovanje prema njihovim zabludama/jeresima. Одговори ти лепо на питање да ли је Скуни постао верник тиме што је нама честитао празник. Не бежи од тог одговора јер он разобличава твоја уверења. И објасни како ћу то да покажем поштовање према њиховим заблудама. Примером објасни. Свако ко је пратио мој дијалог са Муслиманима зна колико сам дана, не сати, потрошио на убеђивање са Муслиманима. Чак су ми неке теме обрисане. Nekome je i pederluk dio licnosti, pa to ne znaci da treba da to podrzavamo. Tako ne treba da podrzavamo ni proslavljanje neecega sto smatramo laznim. Аман бре брате. Не подржавам ја прославу туђих празника. Ја само честитам Муслиманима прославу њиховог празника. Педерлук је неморалан, а Рамазан није неморалан. Као што ни дан полиције, или дан Рома, није неморалан иако нисми сви пандури нити Роми. Видиш ли сада разлику и о чему се ради ? Stavise, ako cestitas nekom muslimanu njegov praznik, a sa druge strane gajis misljenje da je islam lazna vjera ti ispadas licemjer jer mu cestitas samo reda radi. НЕ, НЕ, и НЕ ! Не честитам му само реда ради. Јер ја знам шта за њега празник значи. И ту његову срећу, не веру, делим са њим и желим му је. А ти настави да изиграваш великог православца. Па да видимо колико ћеш Муслимана да упознаш са Православљем, или да привучеш Православљу. Хвала Богу па имам успеха у том раду. На тебе је ред да се покажеш. Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Spinujes, drugar. Ovdje pricamo o "cestitanju" necijeg vjerskog praznika a ne jelu i picu. Zajednicko obedovanje sa nekim kome zelis pomoci je jedno a cestitanje praznika inovjercima na neki nacin znaci afirmisanje njihovog ucenja koje je lazno sa naseg aspekta. Sta spinuje, decko te izdominirao po propisu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 А ти као не знаш зашто им не честитају. Знаш ти лепо да није узрок томе празник, јер је исти. Узрок томе је ескомуникација. И то нема везе са празницима, него са њиховим секташтвом. Не бркај појмове и ситуације Ali rekao si da treba i drugim vjerskim zajednicama cestitati praznik. Лажна учења јесу, али нису паганизам, и не своди се на исто. Муслаимани и Јевреји нису пагани, многобожци ни сатанисти. Не клањају се киповима нити лажним божанствима. Клањају се једном Богу, и то Богу који се открио Мојсију, Авраму, Давиду, Соломону... тако да нису пагани нити могу икада бити. Onda bi bili pravoslavci. Битно је да ли су секта. И у самом Закону наше државе је битно да ли је нешто религија или секта. Различита права имају традиционалне верске заједнице, а другачије остале. Празници се увек честитају религијама а никада сектама. Drzava je mogla i Jehovine svjedoke da proglasi jedinom ispravnom vjerom, pa sta? Drzava nema nadleznost da se bavi teoloskim pitanjima. Показујем поштовање према тим људима. Ти људи славе тај празник. И њима честитам а не празнику. Не честитам Рамазану, него Муслиманима Рамазан. Cestitas im Ramazan sto znaci da postujes taj njihov praznik. Одговори ти лепо на питање да ли је Скуни постао верник тиме што је нама честитао празник. Не бежи од тог одговора јер он разобличава твоја уверења. И објасни како ћу то да покажем поштовање према њиховим заблудама. Примером објасни. Ne znam kako se to pitanje tice ovoga o cemu govorimo? Ja nisam rekao da ces ti postati musliman ako cestitas Ramazan, tako da si promasio poentu. Аман бре брате. Не подржавам ја прославу туђих празника. Ја само честитам Муслиманима прославу њиховог празника. A zasto bi im cestitao kada vjerujes da je islam lazna vjera? Педерлук је неморалан, а Рамазан није неморалан. Као што ни дан полиције, или дан Рома, није неморалан иако нисми сви пандури нити Роми. Видиш ли сада разлику и о чему се ради ? Ramazan je vjerski praznik i ima veze sa moralom, a Dan Roma to nije. НЕ, НЕ, и НЕ ! Не честитам му само реда ради. Јер ја знам шта за њега празник значи. И ту његову срећу, не веру, делим са њим и желим му је. Zelis mu da i dalje nastavi da zivi u zabludi? Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Zelis mu da i dalje nastavi da zivi u zabludi? I posle se ljutis kada ti neko kaze da si npr fasista? Ignjatije zeli da mu time pokaze da iako se ne slaze sa njime postuje njegov izbor i njegovo uverenje i time mu pokazuje da ga prihvata kao drugo ljudsko bice, koje ima pravo na svoj izbor... i time ujedno demonstrira svoju ispravnost prihvatanja svog izbora da svoj zivot zivi u Hristu i prihvata druge ljude takve kakvi jesu. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 13, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Strašno je što pojedinci koji sebe smatraju pravoslavcima, hoće da prikažu ovde pravoslavlje kao sektu a ne jednu veliku otvorenu religiju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Наравно да не честитам. Gerhard је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Наравно да не честитам. А зашто Дражене? Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јул 13, 2013 Пријави Подели Написано Јул 13, 2013 Meni je glupa cela ta prica,kao deca kad se svadjaju ciji je tata jaci tako i ovo,ovo je moj Bog ovo je tvoj Bog.Bog je jedan,samo sto ga oni dozivljavaju na jedan nacin,mi na drugi,oni na treci itd. Kada sam bio mali,imao sam divne komsije,predobre ljude,muslimane,koji su me cuvali i koji su uvek bili tu da pomognu mojoj porodici.I dan danas,iako vise ne zivimo blizu moja majka ih redovno zove da im cestita Bajram i oni se uvek oduseve,prenesu pozdrave a inace su veoma stari ljudi i sigurno im to predstavlja veliku radost kada znaju da ih nismo zaboravili. Pa zar to nije Hriscanstvo na delu,voleti,zahvaljivati i prenositi drugim ljudima pozitivnu energiju? Драшко and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука