Zawisza Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
виноградар Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Срећан Рамазан свим припадницима исламске вјероисповјести који читају овај форум. Желим им да за вријеме поста буду онакви како их вјера учи, уз Божју помоћ. Ignjatije and Mironosica је реаговао/ла на ово 2 Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Срећан Рамазан свим Муслиманима ! http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Извињавам се, а шта то ми њима чеситамо? "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Извињавам се, а шта то ми њима чеситамо? Па њихов празник Рамазан. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Добро, а шта је Рамазан, шта славе? "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Добро, а шта је Рамазан, шта славе? http://sh.wikipedia.org/wiki/Ramadan http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Добро, а шта је Рамазан, шта славе? ispravno...njima nije praznik, već mesec posta... verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Не желим то истаћи, нити се направити паметан. Желим рећи да овако муслиманима нећемо помоћи да дођу до познања Истине, већ подржавамо њихове неправославне догме. Спасење је једино у Православној Цркви, и мислим да је ово као да им постављамо ногу. Будућој браћи "муслиманима" желим да дођу до познања истинске Љубави, па да сви заједно Христу кличемо алилуја. Candy Butcher је реаговао/ла на ово 1 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 прати ову темуSrećan Vam RamazanОцени тему:Започето од Zawisza, Данас, 19:45 Коме Вам ? Шта ће они који то славе вечерас овде ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Желим рећи да овако муслиманима нећемо помоћи да дођу до познања Истине, већ подржавамо њихове неправославне догме. Спасење је једино у Православној Цркви, и мислим да је ово као да им постављамо ногу. Будућој браћи "муслиманима" желим да дођу до познања истинске Љубави, па да сви заједно Христу кличемо алилуја. Ми требамо бити културни и пуни разумевања. Честитањем празника Католицима, Муслиманима, Јеврејима... показујемо основу своје вере, а то је љубав према свима без ограничења. И они нама честитају наше празнике. Честитање празника нема везе са прорповедањем наше вере нити то значи прихватање туђе. Требамо бити "живе посланице". Тако се најбоље прорповеда вера. Честитање празника и радовање туђим радостима је део тога. Несмемо да наметамо своја веровања у фазону : Слушај ти, твоја вера је лаж и обмана. Иситина је само код нас праволсаваца и зато пређи код нас. То има само котра ефекат. Када некоме честиташ рођендан или годишњицу брака тиме показујеш да ти је до тих особа стало, да се и ти радујеш њиховим радостима, иако није твој рођендан нити твоја годишњица. Тако да је тема сасвим ОК. Она нема директне везе са проповедањем Православља, али можда има индиректне. Јер тиме показујемо ширину, љубав и толерантност Православља. Justin Waters and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 ispravno...njima nije praznik, već mesec posta... Jel tebi niko nije cestitao pocetak posta ? Srecan ramazan није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 прати ову тему Srećan Vam Ramazan Оцени тему: Започето од Zawisza, Данас, 19:45 Коме Вам ? Шта ће они који то славе вечерас овде ? Munja , vidiš da ima podforum "dijalog sa braćom muslimanima" ? RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN ispravno...njima nije praznik, već mesec posta... Ajde teolog, sad si u postu znači nije ti praznik nego post? Ima te sliku ko "vrata" što sam postavio i vidite li šta se dešava sa slike? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Јул 9, 2013 Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 @Ignjatije Слажем се Брате, донекле. Треба њих волети и радовати се са њима, како ће другачије спознати Љубав? Али самим честитањем, некако не само да се радујемо са њима, него као да прихватамо и дајемо на значај. Као да постоји више богова. Стога то не подржавам. "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јул 9, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 9, 2013 Па њима није још празник него рамазански/дански пост, празник ће им бити на тај дан, као што је нама празник на Васкрс, Божић ..., тако да не знам што сте напали дечка. Када почиње пост, честитате почетак поста, а не честитате Васкрс или Божић, када се већ неко прави паметан. А ако хоћемо да философирамо онда је увек празник. Ne nego je danas Ramazan odnosno početak meseca Ramazana kada je anđeo Gavrilo dao Kuran Muhamedu a Ramazan se završava Bajramom i onda će da im čestitamo Bajram. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука