Jump to content

Историја СПЦ и још понешто

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дакле потребна ми је нека књига историје наше цркве. Знам за неке књиге јереја Радомира Поповића,али ме занима да ми ви препоручите која је комплетна и најбоља и где могу наћи.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Дакле потребна ми је нека књига историје наше цркве. Знам за неке књиге јереја Радомира Поповића,али ме занима да ми ви препоручите која је комплетна и најбоља и где могу наћи.

Др Ђоко Слијепчевић, Историја СПЦ

Први том

Други том

Трећи том

др Предраг Пузовић, Прилози за историју СПЦ

Такође, имаш и овде на форуму доста тога...

https://www.pouke.org/library.php?cid=65

Подели на овим сајтовима

Hvala Milane... Posto ne mogu citati na kompu knjige,vise volim da to sve drzim u ruci,zanima me koja je najbolja knjiga istorije nase crkve i da li znas gde je mogu naci u kojoj prodavnici u Beogradu?

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Hvala Milane... Posto ne mogu citati na kompu knjige,vise volim da to sve drzim u ruci,zanima me koja je najbolja knjiga istorije nase crkve i da li znas gde je mogu naci u kojoj prodavnici u Beogradu?

Па најпотпунија је ова од Ђоке Слијепчевића, она је и основна литература за спремање испита на Богословском факултету.

Имаш нешто краћу верзију од Предрага Пузовића, Српска Патријаршија, а имаш и оне мале књижице Историја СПЦ од Раше Поповића и Кратка историја СПЦ, такође од Пузовића...

Све то потражи у Патријаршији, на Богословском, односно у некој црквеној продавници... 

Подели на овим сајтовима

Ево ти и овај предлог...

Православна српска црква, од Радослава Грујића

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...