Arsenija Написано Мај 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Jedini način ti je da si najbolji od najboljih Nažalost,najbolji su oni koji imaju vezu... ne brinu, ne uče, letuju, zimuju, izlaze sa društvom, nemaju podočnjake, spavaju kao normalni ljudi i znaju da ih čeka siguran posao. Dok drugi koji uče punom parom, žive po domovima, rade da bi se izdržavali i odriču se svega ovozemaljskog obično nemaju sreće sa profesorima... to se tako kaže kad nemaš vezu. A da dodješ do posla, to je tek komplikovano. Najlepše je biti mamino i tatino dete, samo se smeškaš i svi te tapšu po ramenu. Nije ni čudo što svi iole pametni odlaze iz zemlje. A to što tamo nalaze, meni ne treba. hansbrough је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Treba da radis ono sto volis jer ti je to dar, sve ostalo je promasaj... dobro, na tome putu moze da se radi sve i svasta, ali treba biti svestan svojih talanata... Pare, tj hrana i pice dodju sami od sebe, samo treba verovati i prepustiti Bogu pod cijim nazorom je ceo kosmos Vrlo je prosto, ako ne budes imao sutra da platis kiriju 10 evra naci ces na ulici 10 evra, samo je potrebno da verujes Posto ima veze sa temom studiranja preporucujem ovaj film :lol: http://www.imdb.com/title/tt0102303/ Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Vrlo je prosto, ako ne budes imao sutra da platis kiriju 10 evra naci ces na ulici 10 evra, samo je potrebno da verujes Problem je što ja mislim da je to sve samo ne prosto.... I da se takva čudesa dešavaju svima,samo ne meni. Sreća je jedino to što sam radoznala i što me zanima kako to izgleda kad veruješ u Boga više nego u sebe. To mora da je mnoooogo cool! :10900: hansbrough је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Problem jeste u tome sto je to sve suvise prosto, a mi smo zakomplikovali kad smo kusali sa drveta poznanja, a nismo jos bili zreli, e zato nam je sve to tako komplikovano jer je previse prosto i "mi to ne mozemo" ili se bojimo da pojmimo a to ne da je cool nego je prosto smesno radosno :lol: Evo primer, moja sestra koja je beskucnik, kad nema za smestaj desi se da bude na luksuznoj jahti, pa ti vidi hahahahaa, a to je zato sto je u blagodati i ima Ljubavi, ona cak i leci blagodacu, Ljubav je cudo i svet se oblikuje prema njoj, ovo je jedna od tajni koju svako zna al ne sme ili nece da prizna, cak i ona sumnja nekad, a kad posumnja ondak sam ja tu da joj rasprsim sumnje, iako sam ja samo vrhunski teoreticar licemer, ali i to pomaze ako verujes Najvaznija stvar je stanje duha a ne stanje u materiji, jer duh je taj koji kreira materiju... ako si i bez para, nema veze, jer ako si bogat duhom ti si najbogatiji covek u celom kosmosu Bogat covek je onaj koji nema nista a ima sve, a siromasan covek je onaj koji ima sve a nema nista Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Paradoxalno kako zvuci, ali najbogatiji ljudi na svetu su najsiromasniji ljudi na svetu... Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Rec bogat se pogresno koristi, treba da se kaze imucan ili nafatiran ili sta znam klosar cak je najidealnije :lol: Klosari nisu oni sto bauljaju po ulici i nemaju para, nego su klosari oni koji imaju para i imaju sve i nikad im nije i ne moze biti dosta, i uvek su nezadovoljni jer im treba jos i jos i jooooooooos, oni su jadni siromasni najsiromasniji od sviju jer sve imaju a nista nemaju i ne mogu tu zedj da ugase ni sa cim, dok siromasnome je potrebno malo da bude srecan ko sto bogatas nikad bio nije i ne zna uopste sta znaci biti srecan, a istinska sreca i radost ne mogu da se plate nikakvim parama, a to je Ljubav. Nista novo nisam rekao al valja se podsecati prstgore Nekad smo mogli i da letimo leteti Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Paradoxalno kako zvuci, ali najbogatiji ljudi na svetu su najsiromasniji ljudi na svetu... Slažem se,delimično.Neki imućni ljudi koje ja znam su zaista dobri i pomažu ljudima konkretno.Nadju se u nevolji i imaju saosećanja za one koji nemaju i koji na bilo koji način pate.Nažalost,postoje i oni koji samo iznalaze načine kako da se zabave.... Ljubav može da nadoknadi sve i materijalne i emocionalne preznine i isto tako da popravi naše poglede na budućnost. Ali to ne znači,valjda,da treba da živim na ulici da bih bila bogata božanskom radošću. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Druga Crkva, druga država, drugi grad, ali naći će se dosta zajedničkog za razmišljanje... Poticajni video-clip za upis na Katolički bogoslovni fakultet u Splitu: Asterikse, Asterikse... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Slažem se,delimično.Neki imućni ljudi koje ja znam su zaista dobri i pomažu ljudima konkretno.Nadju se u nevolji i imaju saosećanja za one koji nemaju i koji na bilo koji način pate.Nažalost,postoje i oni koji samo iznalaze načine kako da se zabave.... Ljubav može da nadoknadi sve i materijalne i emocionalne preznine i isto tako da popravi naše poglede na budućnost. Ali to ne znači,valjda,da treba da živim na ulici da bih bila bogata božanskom radošću. Govorio sam uopsteno i mislio sam na hiperbogatase, izuzetaka ima uvek Ne radi se o nekakvom nadoknadjivanju, nego o sustini! Mi sad pokusavamo da svim i svacim nadoknadimo jedno jedino sto nam treba, tj. Ljubav! Nista drugo nama ne treba, jer ako imamo Ljubav imamo sve! Ko je rekao da treba da zivis na ulici? Citaj pazljivo sa razumevanjem cak sam i luksuznu jahtu spomenuo, kad kazem luksuznu onda tako i mislim, za to ti treba ne znam kolko para da platis, al to je nebitno, mozes da si na na najluksuznijoj jahti ako nisi srecna i zadovoljna, to je ta prica o stanju u materiji koja je nistavna, bitno je stanje duha, ako si bogat duhom i u stracari ces biti srecan i imaces sve sto ti treba. ne mogu sad da nadjem temu sa foruma, al mozda ovde ima ono o letenju https://www.pouke.org/upload/fajlovi/knjige/poucno%20molitveni/Pouke%20starcaTadeja.pdf Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Realno u Srbiji sta god da upises,ne mozes ocekivati neko sigurno zaposlenje.E sad,moj je problem licno sto mene tako svakojake stvari interesuju,uvek mi nesto drugo zaokupira paznju,ali ja sam izabrao medicinsku struku.Ako i ne budem mogao da nadjem posao,nece svet propasti,uspevaju ljudi sa raznim zanimanjima koja nemaju bas nikakve veze sa onim za sta su skolovani.Srbija je rodna zemlja,licno smatram da od uzgajanja nekih poljoprivrednih kultura moze lepo da se zivi,cak sta vise mislim da bi zemlja pricvetala,samo kad bi se ljudi zainteresovali malo. A to da svako studira sta voli...to je danas tesko a i obrazovni sistem nam je ocajan,upises jedno a tamo ucis nesto skroz peti sto nema veze sa onim cime ces se baviti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ламех Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Ако мислиш на бављење које доноси новац, постоје генерално две опције: свештенство и вероучитељска служба. За оне успешније и вредније ту је можда још који хонорарчић, ако учествујеш у неком пројекту (писање, углавном). Постоји могућшност да теолоѕи раде и при државним институцијама ( министарствима за рад, социјалну политику) да раде у области културе, медија, издаваштва, НВО, људски ресурсима. Све ово покривају програми студија ПБФ-а. Просто образовање је такво да је оште друшвтвено.хуманистичко па тако и широк спектар знимања у тим областима. Поред тога, могу бити вероучитељи и свештеници. А мислим да би у школама могли предавати и етику и филозофију. Проблем је само колико је то реално. Прва ствар је што смо ми посткомунистичко друштво у којем су присутни људи милитантног комунизма често маскирани демократијом и људским правима. Такође, постоје предрасуде по питању теолога и, што да не, латентна дискриминација и обезвређивање тог образовања. Друга ствар је да би нашао било какав посао, мораш да имаш везу. Без тога се у великој мери, шта год завршио, спреми да чекићаш. Или бежи одавде колико те ноге носе. На питање зашто уписати теологију? Зато што је предивна и зато што, ако се отвориш за њу отвараш душу за њено богатсво; а њено богатсво није нико мање до сам Христос. Anette је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Realno u Srbiji sta god da upises,ne mozes ocekivati neko sigurno zaposlenje.E sad,moj je problem licno sto mene tako svakojake stvari interesuju,uvek mi nesto drugo zaokupira paznju,ali ja sam izabrao medicinsku struku.Ako i ne budem mogao da nadjem posao,nece svet propasti,uspevaju ljudi sa raznim zanimanjima koja nemaju bas nikakve veze sa onim za sta su skolovani.Srbija je rodna zemlja,licno smatram da od uzgajanja nekih poljoprivrednih kultura moze lepo da se zivi,cak sta vise mislim da bi zemlja pricvetala,samo kad bi se ljudi zainteresovali malo. A to da svako studira sta voli...to je danas tesko a i obrazovni sistem nam je ocajan,upises jedno a tamo ucis nesto skroz peti sto nema veze sa onim cime ces se baviti. Onda nemoj da se lazes i da studiras tj stondiras, uvek vise znanja mozes steci samoobrazujuci se u onome sto volis, diplomom mozes samo da obrises guzu ili da ti bude kao egomanska potvrda, kojom opet mozes da obrises guzu, bas je korisna ta diploma :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 22, 2013 Пријави Подели Написано Мај 22, 2013 Ma ne stondiram brate, ide sve po redu hvala Bogu, nije u tome problem. Hteo sam da kazem da su nam predispozicije za zivot od fakulteta ocajne al opet ima ona stara, uci dete diplomu nikad ne znas kad ce trebati diploma, time se ja tesim Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука