Vockica Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Ah ja nisam primetila da je napisala sta studira. Dobro ondak, mislila sam da je u dilemi sta ce da upise. Medicina je super. Ali prvo zavrsi medicinu, i ako ti ostane snage za dalje studiranje upisi teologiju. Ljudima se obicno smuci studiranje nakon 3godine. Ja sam vec 2godine apsolvent, al evo za dva meseca, ako Bog da zavrsavam i dobijam zvanje kulturologa. I to je dobro zanimanje u oblasti medija, kulturnih institucija, odnosa sa javnoscu i srodnih disciplina. Potrebno je siroko znanje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Da pojasnim;Temu sam otvorila zbog drugih koji su u dilemi jer znam kakav je to osećaj kad razmišljaš,a nemaš lična iskustva ljudi koji su već išli tim putem... Naslov teme je u prvom licu...To kao pitaju matranti zašto baš teologija,koje su njene prednosti i mane...a možda se jednim delom i ja pitam. Meni se studiranje nije smučilo,naprotiv,oduševljam se svakim danom sve više i više....dobro,malo preterujem,teško je,mnogo se uči,ali je u isto vreme i lepo i zanimljivo. Možda jednog dana upišem teologiju,ali samo teologiju se nikad ne bih usudila da studiram iz praktičnih razloga,a i nisam od onih koje žele dobro da se udaju za neke popove i da ne brinu :smile: . Moj je cilj bio da sakupimo iskustva o važnosti profesionalne orjentacije. To se ja samo pravim dobra :cheesy2: i kao ražmišljam o smislu i suštini. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Кончаревићка (руски језик) је знала рећи девојкама које упишу теологију, једну битну ствар: "Можда и не завршите факс, али да ће те постати попадије, готово сигурно"... (парафразирам) Ето доброг разлога... :0104cheesy: Милан Ракић, Срђан Ранђеловић and Anette је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Кончаревићка (руски језик) је знала рећи девојкама које упишу теологију,једну битну ствар: "Можда и не завршите факс,али да ће те постати попадије,готово сигурно"...(парафразирам) Dobro, to se odnosi na devojke, ali šta je onda sa momcima? Aristotel је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Најбоље када се поклопе лична интересовања и захтеви тржишта рада. Треба водити рачуна да са факултетском дипломом не седиш на бироу или радиш у супермаркету. Заљубљеницима у теологију саветујем да ОБАВЕЗНО поред теологије студирају још нешто (нпр. Правни факултет).Теологија није нешто што ће донети материјално ухлебљење (барем не већини), поготво женској популацији студената (осим ако на студијама не постану сретне попадије ). Одлично. Ако стигнеш и ако имаш снаге, теологија би се баш лепо уклопила на твоје медицинско образовање. За саму теологију би то био велики плус. Оно што би те могло интересовати у том случају (синергије медицине и теологије) јесте хришћанска антропологија. Дакле, будеш лекар, а ово ти буде надоградња да баш будеш добар лекар и мислилац, антрополог. Konacno da naidjem i na jedno skroz posteno razmisljanje o ucenju bogoslovlja! Ovakvo (u stvari slicno) razmisljanje imam i sam, i do sad nisam NIJEDNOM (znaci, doslovno nijednom!) naisao na nekog (u mom okruzenju) ko bi barem slicno nesto zastupao. Ono sto najcesce srecem jesu zbunjena pitanja jos vise zbunjenih ljudi (vernika i svestenika, svejedno) zasto npr. ne zelim da budem svestenik nikako (a zavrsio sam fakultet), ili zasto nameravam (ako Bog da) da i samo predavanje u skoli napustim i bavim se necim sasvim trecim. Istinski je porazavajuce sto velika vecina ljudi nesto uci (bilo sta da je u pitanju) samo da bi imali neki vid izdrzavanja, dok se sve ostalo (talenti, sklonosti, sposobnosti) gotovo uvek tome podredjuje u potpunosti, ili se cak i sasvim zapostavlja. Brate Aco, hvala ti za ovo osvezenje... Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Одлично. Ако стигнеш и ако имаш снаге, теологија би се баш лепо уклопила на твоје медицинско образовање. За саму теологију би то био велики плус. Оно што би те могло интересовати у том случају (синергије медицине и теологије) јесте хришћанска антропологија. Дакле, будеш лекар, а ово ти буде надоградња да баш будеш добар лекар и мислилац, антрополог. ... i moral, etika, bioetika. To je danas goruća problematika. I bit će sve više... Александар Милојков је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Istinski je porazavajuce sto velika vecina ljudi nesto uci (bilo sta da je u pitanju) samo da bi imali neki vid izdrzavanja, dok se sve ostalo (talenti, sklonosti, sposobnosti) gotovo uvek tome podredjuje u potpunosti, ili se cak i sasvim zapostavlja. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 stinski je porazavajuce sto velika vecina ljudi nesto uci (bilo sta da je u pitanju) samo da bi imali neki vid izdrzavanja, dok se sve ostalo (talenti, sklonosti, sposobnosti) gotovo uvek tome podredjuje u potpunosti, ili se cak i sasvim zapostavlja. А, чуј, то ти је сурова реалност. Друг Маркс лепо каже: "Не одређује свест људи њихово биће већ њихово биће одређује њихову свест." Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Druga Crkva, druga država, drugi grad, ali naći će se dosta zajedničkog za razmišljanje... Poticajni video-clip za upis na Katolički bogoslovni fakultet u Splitu: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Е Биљо, Биљо кукавице сиња.........чак ни попадија не мо'ш бит'! Сиротињо и Богу си тешка......... :10900: хехехехехехе мученицо препеченицо Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Ево, пошто је било свакојаких предлога, да предложиим и ја, из свог искуства... Завршиш Војну школу, односну Војну академију и будеш војно лице са мање/више пристојним примањима и здравственом заштитом... А онда упишеш, "за своју душу" Богословски факултет... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Kolika je skolarina na PBF? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Kolika je skolarina na PBF? 105000 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Konacno da naidjem i na jedno skroz posteno razmisljanje o ucenju bogoslovlja! Ovakvo (u stvari slicno) razmisljanje imam i sam, i do sad nisam NIJEDNOM (znaci, doslovno nijednom!) naisao na nekog (u mom okruzenju) ko bi barem slicno nesto zastupao. Ono sto najcesce srecem jesu zbunjena pitanja jos vise zbunjenih ljudi (vernika i svestenika, svejedno) zasto npr. ne zelim da budem svestenik nikako (a zavrsio sam fakultet), ili zasto nameravam (ako Bog da) da i samo predavanje u skoli napustim i bavim se necim sasvim trecim. Istinski je porazavajuce sto velika vecina ljudi nesto uci (bilo sta da je u pitanju) samo da bi imali neki vid izdrzavanja, dok se sve ostalo (talenti, sklonosti, sposobnosti) gotovo uvek tome podredjuje u potpunosti, ili se cak i sasvim zapostavlja. Brate Aco, hvala ti za ovo osvezenje... Predlažem ti da vidiš koliko zanimanja možeš da biraš na zapadu, a koliko ovde. Ovde ljudi koji završe medicinu koja traje besmislenih 6 godina (+1 master) idu da rade u neko malo mesto u nekoj raspaloj bolnici, bez ikakvih uslova, osim ako nemaju vezu pa se uguraju na neko tzv. bolje mesto. Jedini način ti je da si najbolji od najboljih ili da imaš para pa da odeš u inostranstvo ... onda možda i uspeš. The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 21, 2013 Пријави Подели Написано Мај 21, 2013 Jasno mi je...od te ljubavi ne može da se živi. "Zato vam kažem: ne brinite se za život svoj, šta ćete jesti, ili šta ćete piti; ni za telo svoje, u šta ćete se obući. Nije li život pretežniji od hrane, i telo od odela? Pogledajte ptice nebeske kako ne seju, niti žnju, ni sabiraju u žitnice; pa Otac vaš nebeski hrani ih. Niste li vi mnogo pretežniji od njih? A ko od vas brinući se može dodati rastu svom jedan lakat? I za odelo što se brinete? Pogledajte ljiljane u polju kako rastu; ne trude se niti predu. Ali ja vam kažem da ni Solomon u svoj svojoj slavi ne obuče se kao jedan od njih. A kad travu u polju, koja danas jeste, a sutra se u peć baca, Bog tako odeva, a kamoli vas, maloverni? Ne brinite se dakle govoreći: Šta ćemo jesti, ili, šta ćemo piti, ili, čim ćemo se odenuti? Jer sve ovo neznabošci ištu; a zna i Otac vaš nebeski da vama treba sve ovo. Nego ištite najpre carstvo Božje, i pravdu njegovu, i ovo će vam se sve dodati. Ne brinite se dakle za sutra; jer sutra brinuće se za se. Dosta je svakom danu zla svog.[2]" https://sh.wikipedia.org/wiki/Ne_brinite_se_za_%C5%BEivot Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука