Jump to content

Римокатолички форуми

Оцени ову тему

Guest Alefshin

Препоручена порука

@Zawisza

Hmm, zanimljivo da ja ovo vidim prvi put u životu ovaj forum, kako mi to nije ulazilo u rezultate pretraga? Možda zbog češkog jezika, tu imamo forum s istim takvim nazivom katolik ali ,cz a ne .org  pa mi se to prekrivalo valjda. Listao mi samo te češke ali i neke hrvatske, alfuomegu i križ života, no, ovo stvarno vidim sada prvi puta! A gdje im je onda taj forum, tamo nije Forum? Napiši mi tu link molim te na taj njihov forum jer ja ga nigdje ne vidim, nemaju valjda za to neki tamo purgerski pitomi naziv, povidalo-kazalo, OMG!

Подели на овим сајтовима

Je li netko zna misterij dolaska i nestanka dvojice monaha prije nekoliko godina u manastiru prenosa mostiju svetog oca Nikolaja miriklijskoga u Duzluku kod Orahovice.

Naime tamo su se kako pojavila tako i nestala dva monaha. Jedna od njih je bio otac Atanazije. Jednog drugog je policija čini mi se uhvatila zbog nekoh nedozvoljenih radnji i od tada im se gubi svaki trag.

danas je taj manastir nenastanjen a meni je prlijep, pogotovo smejstaj manastira            kod njih sam i procitala o monahu tome  i oni znaju dasu nestali obojica bez traga

@Suzo

Evo šta sam ja našao tom manastiru:

http://www.virovitica.net/blagdan-preobrazenja-u-manastiru-orahovica/8752/

Постављена слика

Pogledam još i raspitam se, moj jedan rođak je inače bio istoričarem ali Moslavine.

On je opisao i istorijat moslavačkih Hrvata i Srba. Papuk i Orahovica su dosta dalje,

istočnije od Moslavine ali postoje brojne istorijske i kulturne veze tamnošnjih i moslavačkih Srba.

Подели на овим сајтовима

To je bio prvi takav forum, tekstovi kvalitetni, diskusija živa, postovi sadržajni. Na žalost onda su promenili neka pravila, najpre je Midraš napadnut, naravno na nacionalnoj osnovi, nastalo je vređanje i naš nadbiskup je skinuo svoj grb. To je automatski značilo da nije pod blagoslovom, očekivao se grb nekog drugog nadbiskupa ili biskupa i kad je izostao skoro svi učesnici su  se povukli a forum zamro.

Подели на овим сајтовима

To je bio prvi takav forum, tekstovi kvalitetni, diskusija živa, postovi sadržajni. Na žalost onda su promenili neka pravila, najpre je Midraš napadnut, naravno na nacionalnoj osnovi, nastalo je vređanje i naš nadbiskup je skinuo svoj grb. To je automatski značilo da nije pod blagoslovom, očekivao se grb nekog drugog nadbiskupa ili biskupa i kad je izostao skoro svi učesnici su  se povukli a forum zamro.

Daj Zawisza, šta prave toliki problem s grbom!

Evo jedan moj, ja im ga vrlo rado za džaba ustupim

kad me naimenuju za moderatora i glavnog admina!

Ovaj je baš krasan i dovoljno "akčni" i dinamičan!

bendoff

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Je li netko zna misterij dolaska i nestanka dvojice monaha prije nekoliko godina u manastiru prenosa mostiju svetog oca Nikolaja miriklijskoga u Duzluku kod Orahovice.

Naime tamo su se kako pojavila tako i nestala dva monaha. Jedna od njih je bio otac Atanazije. Jednog drugog je policija čini mi se uhvatila zbog nekoh nedozvoljenih radnji i od tada im se gubi svaki trag.

danas je taj manastir nenastanjen a meni je prlijep, pogotovo smejstaj manastira            kod njih sam i procitala o monahu tome  i oni znaju dasu nestali obojica bez traga

@Suzo

Evo šta sam ja našao tom manastiru:

Постављена слика

Pogledam još i raspitam se, moj jedan rođak je inače bio istoričarem ali Moslavine.

On je opisao i istorijat moslavačkih Hrvata i Srba. Papuk i Orahovica su dosta dalje,

istočnije od Moslavine ali postoje brojne istorijske i kulturne veze tamnošnjih i moslavačkih Srba.

nemogu ti linkovi
Подели на овим сајтовима

www.kriz-zivota.com NIJE katolički sajt, već pseudo katolički! Ako hoćete da upoznate Katolicizam tamo nećete naći ništa korisno!

"Kada vam oduzmu sve, ostaju vam dvije ruke, sklopite ih na molitvu pa ćete tada biti najjači"

Bl. Alojzije Stepinac

Подели на овим сајтовима

www.kriz-zivota.com NIJE katolički sajt, već pseudo katolički! Ako hoćete da upoznate Katolicizam tamo nećete naći ništa korisno!

Ne živim u Hrvatskoj i ne hodam po nikakvim hrvatskim sajtovima, ni crkvenim ni civilnim. Tako da taj sajt Križ života poznajem vrlo malo. Pravio sam takvo brzo skeniranje - analizu tema koja se tamo odnose na ekumenizam i odnos prema drugim kršćanskim Crkvama, naročito u odnosu k Pravoslavnoj Crkvi. Nešto značajno katolički profiliran taj sajt nije, tamo je zanimljivo da je katolika docijela dosata ali kako vidite ni to što su tamo u odlučujućoj prevazi to nije dovoljno za to kako bi se taj sajt ili Forum nazvao katoličkim. Ja bih ga nazvao takvim širokospektralnim i pomalo katolicizirajućim. Ima nekakvu takvu 2d strukturu, u širinu nešto. u duljinu nešto, u dubinu ništa. Više mi se sviđa 3D hijerarhijska struktura tema, sajta i cijelog foruma kakva je ovdje na ŽRU gdje je i dubina kao vrlo značajnim faktorom  i koju osigurava i odražava veliko mnoštvo kvalitetnih članaka od kvalificiranih teologa prisutnih na ovom forumu i voljnih pisati na najrazličotije teme od bračnih i porodičnih do dogmatskih. Kad ne bi cjelokupan dojam kvarilo spamovanje vrlo male grupice članova konačna ocjena bi bila vrlo visoka.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...