Срђан Ранђеловић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Турска је љутито реаговала на изјаву Папе Франциска, који је масовна убиства Јермена у Првом свјетском рату назвао „првим геноцидом двадесетог вијека“. „Министарство спољних послова Турске је пренијело став Турске по овом питању и изразило разочараност амбасади у Анкари и Ватикану“, саопштио је дневнику Hürriyet турски дипломата. Папа Франциско се 3. јуна сусрео са јерменском делегацијом, предвођеном Патријархом-Католикосом Нерсес Бедросом XIX, и том приликом потврдио своје пређашње признање Јерменског геноцида. Када се, током разговора, један од чланова делегације представио као потомак жртава геноцида, римски Папа је узвратио да је „први геноцид у 20. вијеку био геноцид над Јерменима“. Папа Франциско је 2006, као Архиепископ буеносаирески Хорхе Марио Бергољо, током обиљежавања 91. годишњице геноцида у Буенос Аиресу, позвао Турску да призна геноцид као „највећи злочин Отоманске Турске против јерменског народа и цјелокупног човјечанства“. http://radiosvetigora.wordpress.com/2013/06/10/%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D1%83%D1%98%D0%B5-%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B3-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D1%9A/ gago.m је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Dobar početak, još da se sjeti genocida nad Srbima i počeću da imam jako visoko mišljenje o njemu.... Crveni Baron, gago.m and Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 E zao mi turske ...opet su ih nepravedno nacepili ...gde bi oni genocid nad nekim... ma nikad ... gago.m and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 U Francuskoj postoje novčane kazne za poricanje genocida nad Jermenima. gago.m је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Dobar početak, još da se sjeti genocida nad Srbima i počeću da imam jako visoko mišljenje o njemu.... Genocid nad Srbima se još uvek sprovodi, danas taj genocid nije "krvavav" ali je mnogo gori i opasniji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Genocid nad Srbima se još uvek sprovodi, danas taj genocid nije "krvavav" ali je mnogo gori i opasniji. Kakav genocid? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Kakav genocid? Najgori moguć,, rasrbljavanje naroda poturanjem lažnih kulturoloških vrednosti koje nisu njegov deo, uništavanje tradicije i običaja na čemu se zasniva karakteristika određene grupe naroda ili naroda, fizičko uništavanje, narkoticima i bolestima kao posledica najprljavijeg bombardovanja u istoriji, uništavanjem infrastrukture i mogućnosti da buduće generacije mladih nađu zapošljenje i reprodukuju se... Mučno mi da nabrajam, a i ne verujem da ne vidiš oko sebe šta se dešava? gago.m, Ignjatije, Јефимија Крунић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Najgori moguć,, rasrbljavanje naroda poturanjem lažnih kulturoloških vrednosti koje nisu njegov deo, uništavanje tradicije i običaja na čemu se zasniva karakteristika određene grupe naroda ili naroda, fizičko uništavanje, narkoticima i bolestima kao posledica najprljavijeg bombardovanja u istoriji, uništavanjem infrastrukture i mogućnosti da buduće generacije mladih nađu zapošljenje i reprodukuju se... Mučno mi da nabrajam, a i ne verujem da ne vidiš oko sebe šta se dešava? Slabo vi svi razumete u čemu je problem ovde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Slabo vi svi razumete u čemu je problem ovde. Колико год ја мислио да је наш тренутни проблем то што смо одавно као народ изгубили компас и појам о томе шта бисмо хтели и куда идемо, солидарност и саосећање, ипак не може нико да порекне да смо у ову ситуацију дошли и после века у коме сто страдали као мало који народ и у коме смо преживели три етничка чишћења и барем један геноцид. И колико год за те ситуације била одговорна и наша политичка и друга елита, која је на историјским раскрсницама (1918., 1939., 1991, 1999.) кретала сумњивим путевима, опет се мора памтити и одговорност оних који су анс затирали. Али не да би се мрзело и тражило у данашњим Немцима, Хрватима и сл. ишта негативно (чак и тада је само мањина Хрвата убијала и мрзела, као што је била и мањина Срба истих таквих) већ да нам се не би поновило да на неким новим раскрсницама крећемо ка истим кланицама. Можда звучи овако театрално и вукодрашковићевски али после века у коме смо изгубили два милиона људи (колико би нас данас било, да ли би то утицало да имам бољу позицију?), тако и треба да звучи. gago.m је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 И колико год за те ситуације била одговорна и наша политичка и друга елита, која је на историјским раскрсницама (1918., 1939., 1991, 1999.) кретала сумњивим путевима, опет се мора памтити и одговорност оних који су анс затирали. Za bombardovanje npr. ne možeš da kriviš Veslija Klarka ili Bila Klintona, jer oni nisu tu da štite naše interese. Kriv je slobodan milošević koji je radio šta je radio i nije uradio šta treba da se to izbegne. Poenta je da odgovornost za ono šta nam se dešava nosimo mi sami i niko drugi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Za bombardovanje npr. ne možeš da kriviš Veslija Klarka ili Bila Klintona, jer oni nisu tu da štite naše interese. Kriv je slobodan milošević koji je radio šta je radio i nije uradio šta treba da se to izbegne. Poenta je da odgovornost za ono šta nam se dešava nosimo mi sami i niko drugi. Како не могу да кривим неког ко крши међународно право, и врши ратни злочин агресије? Онда не могу да кривим ни усташе и нацисте ни за шта, нису они ту да штите наше интересе... Стара прича да ли је крив јачи од мене што ме тукао ако сам га изазивао. Наравно да јесте. Али мислим да је то друго питање од питања одговорности, за то се слажем да смо сами одговорни за велику већину ствари, мада се вероватно не бисмо ти и ја сложили у чему грешимо, или бар не бисмо у потпуности. (ПС : Одгледао сам клипове са Фридманом и искуцао одговор, али сам се зезнуо и избрисао га, па ме мрзело да куцам поново, ионако је био велики оф, наставићу на некој теми о улози државе, или ако буде нека тема о минархизму, сигурно. Да не буде да нисам испоштовао одговоре. ) Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Како не могу да кривим неког ко крши међународно право, и врши ратни злочин агресије? Idealno je bilo da su nekako mogli da oderu samo režim slobodana miloševića i kompanije i nikog i ništa drugo. :/ Oni zaslužuju bombu, ako iko zaslužuje, i budi siguran da su 7 puta veći zlikovci od nosioca bombardovanja Srbije 1999. Одгледао сам клипове са Фридманом и искуцао одговор, али сам се зезнуо и избрисао га, па ме мрзело да куцам поново, ионако је био велики оф, наставићу на некој теми о улози државе, или ако буде нека тема о минархизму, сигурно. Да не буде да нисам испоштовао одговоре. A šta, nisi čuo za opciju "Undo"? Ajde, nije problem, odgovori kad god hoćeš... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Како не могу да кривим неког ко крши међународно право, и врши ратни злочин агресије? Онда не могу да кривим ни усташе и нацисте ни за шта, нису они ту да штите наше интересе... Срби су увек криви. Запамти то већ једном. И када нас бомбардују и затиру ми смо за то криви јер изазивамо. Они што нас бију нам у ствари мисле, желе и раде добро. Прихвати ово и нећеш имати проблема са неолибиралима. zuti car, Јефимија Крунић, antics and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Idealno je bilo da su nekako mogli da oderu samo režim slobodana miloševića i kompanije i nikog i ništa drugo. :/ Oni zaslužuju bombu, ako iko zaslužuje, i budi siguran da su 7 puta veći zlikovci od nosioca bombardovanja Srbije 1999. A šta, nisi čuo za opciju "Undo"? Ajde, nije problem, odgovori kad god hoćeš... Мислим да мало емотивно реагујеш. Не знам да ли је физички могуће бити већи злочинац од НАТО-а који мимо свих обзира и права се меша у унутрашње ствари сваке земље које може и убија људе из само њима знаних интереса. Хахах, ма бре, био сам на Опери и кликнуо сам десним кликом случајно и вратио сам на претходну страницу и није ми остао одговор. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 10, 2013 Пријави Подели Написано Јун 10, 2013 Не знам да ли је физички могуће бити већи злочинац од НАТО-а који мимо свих обзира и права се меша у унутрашње ствари сваке земље које може и убија људе из само њима знаних интереса. To je upravo ono što je ta ovdašnja ekipa i radila prethodnih godina. Nedužni ljudi imaju pravo da negoduju i da im smeta,a oni imaju pravo da ćute i da dobiju zasluženu kaznu u Hagu. To je bila ekipa 50% nacistička, 50% staljinistička, 100% šizofrena, i magnituda ludila se dan danas daje naslutiti, ovoliko godina nakon njih (pogledaj samo onog B.). Bili su i toliki idioti da guraju prst u oko velikim igračima, i da naše stare prijatelje okrenu protiv nas, ali se to nije vratilo samo njima, već svima, celoj zemlji, nažalost... I prestani da kriviš Ameriku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука