Jump to content

Od trača do istine ili obrnuto?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Држава то чини јер је за њу храм Светога Саве "културни споменик од изузетног националног значаја". Дакле, нешто што далеко превазилази веру и вернике и тиче се свих нас. Не ради се ту о форсирању вере као такве, па да се онда буне атеисти зашто да финанцирају нечије веровање. 

Ok, nema problema, u šta su uložene te pare. Dakle, računi, priznanice, tenderi? Koliko košta da se oslikaju zidovi hrama, ko to radi i za koliko novca?

944528_10151568645482440_1674994958_n.jp

Подели на овим сајтовима

• Одговори 30
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Ok, nema problema, u šta su uložene te pare. Dakle, računi, priznanice, tenderi? Koliko košta da se oslikaju zidovi hrama, ko to radi i za koliko novca?

Обрати се Родољубу Шабићу или коме већ, ја немам такве информације. 

Подели на овим сајтовима

Al' mi nije svejedno kad država meni uzme 15din za gradnju Hrama jer šaljem pismo roditeljima. Nit sam ja vernik, nit su oni...

Аца ти је лепо објаснио.

Није ни мени све једно што од нас узимају паре па дају странкама за кампању... Храм је значајан за све људе.

Подели на овим сајтовима

I ja to isto ocekujem od ovih Europeizranih stranaka kojima su puna usta transparentnosti....ali samo usta....dok su im ruke prazne od dela istih.....Crkva je tu najmanji problem.....riba se cisti od glave ne od repa..... 0202_238

Подели на овим сајтовима

Обрати се Родољубу Шабићу или коме већ, ја немам такве информације. 

Pa u tome i jeste problem, što niko nema takve informacije. Za namenu doplatnih markica za Hram je odštampano 7,5 miliona markica od koijh je svaka koštala 10 dinara. To je potencijalno 75 miliona dinara, verovatno nešto manje. Ja kao građanin ove zemlje imam pravo da znam gde su otišli ti novci. M's'm, ako je to projekat od nacionalnog značaja.

To koliko će da uloži SPC od dobrovoljnih priloga me se ne tiče, ali svaki dinar koji je uložen od "narodskih" para mora biti dokumentovan!

Подели на овим сајтовима

I ja to isto ocekujem od ovih Europeizranih stranaka kojima su puna usta transparentnosti....ali samo usta....dok su im ruke prazne od dela istih.....Crkva je tu najmanji problem.....riba se cisti od glave ne od repa..... 0202_238

SPS

http://sps.org.rs/documents/finansijski%20izvestaj%202012.pdf

DS

http://www.ds.org.rs/dokumenti/finansijski_izvestaj_ds_2012.pdf

DSS

http://dss.rs/mediacorner/photo/Zavrsni%20Racun%20DSS%20iz%20APR%20za%202012.pdf

LDP

http://istina.ldp.rs/upload/document/poslat_obrazac_godisnjeg_finansijskog_izvestaja.pdf

ITD.

imas za svaku stranku. Ja bih to isto da vidim za pare koje su se slile u SPC.

Подели на овим сајтовима

Да ствар буде још блесавија сами Марко, Пеђа..., и многи други борци за разум и комунистички секуларизам, живе и раде у иностранству и пуне туђи буџет. Пре би требало да пишу тужбе и жалбе Немачкој, Аустрији... него Србији.

Подели на овим сајтовима

Evo, recimo, u Finskoj. 

Dear Sir,

The church of Finland consists of the parishes (number of 430). The parishes are autonomous. They prepare their own financial statements and they are responsible for the publication of the financial statements themselves on their own websites.

With best regards.

---------------------------------------

Pasi Perander

taloussuunnittelupäällikkö

Svaka parohija mora da objavljuje svoje finansijske izveštaje na svom vebsajtu. Svaki prilog i svaka donacija i svaki rashod se dokumentuju.

Kad SPC započne ovu praksu, izbaciće argument iz ruku ateista, Inače, svi koji se zalažu za odvojenost crkve i države treba da insistiraju na ovakvom načinu vođenja knjiga.

Подели на овим сајтовима

Ih ko da je neki problem lazirati tj izostaviti podatke, ja ako ocu da uzmem pare ja cu naci nacina, tako da te dokumentacije mozes da okacis macku o rep, a posebno u drzavi Srbiji.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Isto sto i ti, a isto sto i o svakom drugom koji lazira podatke...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Kome da odgovaraju? Onima sto kradu milione evara? lol :lol:

Vec ti rekoh dzaba ti poso, tu svak svakoga pokriva i nije problem falsifikovati... pa ako je tolko dugo trebalo za slucajeve poput manijaka tabadzije i homoseksualca, sta mislis kolko bi trebalo za sitne srebroljubive pronevere? Vecnost batko, vecnost

Vasem ateistickom drustvu je najmanji problem sto neki popovi kraduckaju, nego su vas napujdale i zamajale NVO aspide, pa ne kontate osnovno, nego razbijate drzavu, neki svesno neki nesvesno. Posle cete se cuditi. Jeste da ste beznacajan faktor, ali kad saberes gomile tih beznacajnih faktora dobijes armiju.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...