Sophrosyne Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Да не улазим у уметничке вредности дела. Шта то Срби славе? Какве везе има Константин са Србима, тачно је само да се родио у Нишу, јер је то време било такво, па се логор легионара тог момента затекао ту и као што су се деца из бракова са војним лицима рађала широм бивше Југославије исти је случај и са Константином. Едикт је заједнички пројект, Лицинија и Константина а ето нико ни не помиње улогу Лицинија који је био господар Истока а знамо како је Константин убио Лицинија и његовог малолетног сина а свог сестрића. Прослава едикта је подметнута Србима,( познато ми је и како), намера је била да се на тај начин заобиђу све формалне препреке да папа дође у Србију. И уместо да се слави 200 година од рођења Његоша ето Срби славе Константина. Ne bih da se pravim previše pametan ali Sveti, Ravnoapostolni car Konstantin ne samo Konstatin.On se liturgijski proslavlja tako da samim tim nije on privilegija Srba ili bilo kojeg naroda.Sve spoljne manifestacije koje idu u čast tom ediktu u smislu tolerancije, mira ili kako se već taj edikt tumači su samo podsjećanje na taj važan preokret u jednom istorijskom trenutku.Mi hrišćani, posebno eto sticajem okolnosti baš u Srbiji, pravosalvni pjevamo tropare i kondake u čast ravnoapostolnom caru Konstantinu i majci mu Jeleni, i to ne samo ove 2013 godine nego svake godine. Taj duh proslave može da se osjeti u besjedi Patrrijarha Irineja, na praznik juče i Nišu: http://www.eparhijaniska.rs/images/audio/3junPatrijarhIrinej.mp3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Lele, koji smor. Sanja umislio da je Geršvin koji u bunilu ima zadatak da iskomponuje Karminu Buranu uz narodni orkestar RTS-a Ti kao da se ne sećaš ili nisi bio ti još došao to je bilo 2005. godine kada je nadbiskup naručio od Aleksandra Simića i on napisao misu, to je bilo bunilo. Posle tri sata smo svi izašli ošaLamućeni iz katedrale, gore neko Rumenka kad je Radovan III, ošalamuti. Al šta ćeš svi smo morali kao lepo vaspitane....da kažemo da je bilo divno, sećam se samo Stipine face, beo kao kreč i nema pojma gde je bio.... greengrin Kako sam se smejao Barišiću, ja hvalim misu i imam zamerku da je kratko trajala svega 3 sata, a on me gleda i ćuti i gleda i onako ozbiljno i zabrinuto me pita : "sigurni ste da je vama dobro, da vam nije potrjeban lječnik?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Pa, šta da ti kažem...dobio sam ja par SImićevih CD-ova Obojica su iz priče o umiljatom prasetu...ako znaš na šta mislim Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ne bih da se pravim previše pametan ali Sveti, Ravnoapostolni car Konstantin ne samo Konstatin.On se liturgijski proslavlja tako da samim tim nije on privilegija Srba ili bilo kojeg naroda.Sve spoljne manifestacije koje idu u čast tom ediktu u smislu tolerancije, mira ili kako se već taj edikt tumači su samo podsjećanje na taj važan preokret u jednom istorijskom trenutku.Mi hrišćani, posebno eto sticajem okolnosti baš u Srbiji, pravosalvni pjevamo tropare i kondake u čast ravnoapostolnom caru Konstantinu i majci mu Jeleni, i to ne samo ove 2013 godine nego svake godine. Taj duh proslave može da se osjeti u besjedi Patrrijarha Irineja, na praznik juče i Nišu: http://www.eparhijaniska.rs/images/audio/3junPatrijarhIrinej.mp3 Kad Srbi grcaju u dugovima, kad narod prevrće po đubrištu da nađe komad hleba da nahrani dete kad je Srbija pred bankrotom, duhovno razbijena, materijalno uništena za mene je ovo čista perverzija, da znaju šta je hrišćanstvo oni bi ga slavili u duhu hrišćanstva, skromno i liturguijski. Hrišćanskog ništa ovde nije bilo. Turčin koji predstavlja državu u kojoj se masakriraju ljudi jer se bore za slobodu i ljudska prava otvara jednu "hrišćansku" priredbu koja duhom potseća na recitale iz komunističkih domova sindikata i narodnih univerziteta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Kad Srbi grcaju u dugovima, kad narod prevrće po đubrištu da nađe komad hleba da nahrani dete kad je Srbija pred bankrotom, duhovno razbijena, materijalno uništena za mene je ovo čista perverzija, da znaju šta je hrišćanstvo oni bi ga slavili u duhu hrišćanstva, skromno i liturguijski. Hrišćanskog ništa ovde nije bilo. Turčin koji predstavlja državu u kojoj se masakriraju ljudi jer se bore za slobodu i ljudska prava otvara jednu "hrišćansku" priredbu koja duhom potseća na recitale iz komunističkih domova sindikata i narodnih univerziteta. Sva ta nazadnost, ekonomska, politička, duhovna teče i nezavisno od ovog konkretnog događaja u Nišu.Ne znam šta bi trebalo da radimo, da očajavamo zajedno sa ovim mrtvilom?Ovaj lik iz Turske sigurno nije imao lošu namjeru, on je ambasador i po nekoj diplomatskoj kulturi bi trebao da ima duboko razumijevanje za sve druge kulture, posebno države u kojoj je ambasador. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 4, 2013 Пријави Подели Написано Јун 4, 2013 Ovakvi događaji vode u nazadnost, ne treba očajavati nego pametnije utrošiti toliki novac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 http://www.njuz.net/dinkic-sokiran-da-je-dacic-sokiran-sto-je-nikolic-sokiran-da-je-vucic-sokiran-cifrom-potrosenom-na-milanski-edikt/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Јун 8, 2013 Пријави Подели Написано Јун 8, 2013 "Car Konstantin? Poznavao sam njegove roditelje. A on je bio dobro dete, samo malo više nestašan..." Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука