Jump to content

Molim pomoć, bez predrasuda ako je moguće.

Препоручена порука

pre da kazemo nesto za neko mislim da treba da obucemo njegove cipele i probamo da hodamo...........ja bi reko da koliko vi se priblizavate Bogu toliko ce svet Vas da zamrzi i odbaci. Ja sam u ovo vase stanje Bio 4-5 godine. jedno sam izgubio a mn dobio......Znam da vas mn  i ne razume

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Душка,

Драга Душка, ево видиш да си са овом темом привукла много људи за веома кратко време. Дакле, сама тема је по себи битна и добро је да о њој разговарамо јер су многи који су у Цркву ушли упали у овај проблем.

Ја овај проблем везујем за почетне кораке у Цркви који су у многим случајевима везани за неку врсту екстремизма. То се нарочито дешава када човек чита подвижничку литературу, слуша разне казидуховнике који су потпуно издвојени из реалног живота.

Наравно, у великом броју случајева такви људи упадну у проблем. 

Морамо да схватимо да ми сви имамо свој пут ка Христу. Најважније од свега јесте да смо у заједници, у Литургији. Али то је радост, највећа радост. Зато нема места за оваквим начином живота који сте описали. Ми живимо у 21. веку, користимо технологију, аутомобиле, струју... не живимо као пустињаци из 4. века. У тим друштвеним и животним контекстима треба да будемо неко ко ће на благодатни начин, благословени начин све то да користи. А губљење осећаја за реалност никако није последица живота у Цркви. Немојте да дозволите себи да се затварате. Имате и за кога и за шта да живите. Вратите се у друштвене токове и будите светило свету, будите радосни у Христу. Ми смо у овом свету да ширимо радост живота, то је мисија хришћана. Замисли, ми који имамо сигурност спасења, имамо Христа као гаранцију- да будемо тужни, "убијени у појам"... Не! То никако није од Господа.

Хајде, главу горе, ту смо сви заједно да ти помогнемо па макар и на овај начин лепом и топлом речју. А ти са Твојим мужем и анђелчићима да живиш у љубави и слози као и са свим људима око Тебе.

Да си жива, здрава и благословена.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Господе Боже који ДЕМАГОЗИ, сматра се да се треба проћи иста фаза коју Душка пролази да би се био искрен и прави хиршћанин, Господе благи!

Опусти се мало...

Подели на овим сајтовима

:0104cheesy: Ево једног мотивационог говора, за Душку и остале, да нас насмеје... А ја морам на спавање, јер ћу сутра на Литургији имати подочњаке, а то си не смем дозволити 1319_womens

http://youtu.be/LyDDiZFrD-4

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

Сестро, ако Вам могу написати, по мом мишљењу и неком ситном искуству.

Најбитиније је да увек и у свему будете скромни. Требате се одређивати онако како вам срце и савест налажу. Ако се јави нека недоумица, најбоље је попричати са неким или са свештеником. Једноставно, човек осети кад погреши.

Требате се трудити да очувате мир, по сваку цену, јер човек кад је немиран, заиста му ништа није јасно. Још ако тај немир постане стрес, а стрес постане и туга и очај, онда почиње да буде страшно. С тога, немојте се превише бринути. О примеру који сте сами навели(штикле) сматрам да сте правилно поступили, јер је у реду носити штикле, али не претеране висине платформе. Треба се облачити сходно са временом у којем смо, али никако не модерно, јер је мода данас ужас. Разумете шта хоћу рећи.

Што се тиче дружења, треба се дружити свакако! То је неопходно. Али треба избегавати празнословље. Но то никако не значи не разговарати и бити затворен. Рекли сте да сте сањали пакао. Не треба вас то бринути. Снови никако не треба да се тумаче, нити да им дајете значај, јер некад они могу бити камен спотицања. Ретко кад су снови од Господа, а ако јесу познаћете их. Свети Јован Лествичник је о њима говорио.  Дакле, дружите се, будите скромни, радосни и смирени. Ваистину имате много разлога уз двоје дечице да се радујете!

Господ да вас упути и благослови, и путем својим праведним води.

"Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином".

Достојевски

Подели на овим сајтовима

pre da kazemo nesto za neko mislim da treba da obucemo njegove cipele i probamo da hodamo...........ja bi reko da koliko vi se priblizavate Bogu toliko ce svet Vas da zamrzi i odbaci. Ja sam u ovo vase stanje Bio 4-5 godine. jedno sam izgubio a mn dobio......Znam da vas mn  i ne razume

Treba svet da te mrzi da bi ti bio bliži Bogu?I još je poželjno da te svet odbacuje? A to se postiže tako što se zavučeš u kuću i lišiš seb ei porodicu života?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Bese dosao kod oca Pajsija neki gospodin, vernik,  iz Atine. Bio je imucan i pruzio zeni sve moguce. Veliku, lepu kucu, auto i sve ostalo. Medjutim ona ga je ostavila i pobegla sa nekim ulicnim prodavcem djevreka. 

Tako utucen dodje taj covek na Svetu Goru u posetu Svetom starcu da se pozali i potrazi utehu. Starac mu je bez imalo uvijanja rekao: 

- Sam si kriv sto je otisla. Da, to je samo tvoja krivica jer si bio u svemu preozbiljan. 

Ne znam sto napisah ovo al eto....  .smesko.

Подели на овим сајтовима

Мени је пуно помогла молитва за здравље оца Јована у Црној Реци. И молила сам се Господу да ме избави и научи да творим вољу његову. И ето ме насмејане и са шминком и све. И музику поново слушам...

Нападне нас тако ђаво не би ли одустали...

Подели на овим сајтовима

Bese dosao kod oca Pajsija neki gospodin, vernik,  iz Atine. Bio je imucan i pruzio zeni sve moguce. Veliku, lepu kucu, auto i sve ostalo. Medjutim ona ga je ostavila i pobegla sa nekim ulicnim prodavcem djevreka. 

Хахаха, ипак је жени најважнији ђеврек  :laugh:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Гости

ево шта се каже у Посланици Диогнету, 2. век:

…Јер, Хришћани се од осталих људи не разликују ни земљом, ни језиком, ни одевањем. Јер нити живе у својим (посебним) градовима, нити употребљавају неки посебан дијалекат (у говору), нити воде неки посебно означен живот. Њихово учење није пронађено измишљањем људи сваштара (радозналаца) нити су они, као неки други, присталице људске науке.

Они живе у јелинским и варварским градовима, како је свакоме пало у део, и у своме одевању и храни и осталом животу следују месним (локалним) обичајим, али пројављују задивљујуће и заиста чудесно стање живота (и владања) свога.

Живе у отаџбинама својим, али као пролазници, као грађани учествују у свему, али све подносе као странци. Свака туђина њима је отаџбина, а свака отаџбина туђина.

У брак ступају као и сви, и децу рађају, али рођену децу не бацају.

Постављају заједничку трпезу, али не и нечисту.

Бораве у телу, али не живе по телу.

На земљи проводе дане, али им је живљење на небу.

Покоравају се постојећим законима, али својим животом превазилазе законе.

Воле све (људе), а сви их гоне.

Презиру их, и осуђују; убијају их, а они оживљавају.

Сиромашни су, а многе обогаћују. Свега су лишени, а у свему изобилују.

Понижавају их, а они се у понижењима прослављају. Клеветају их, а они се показују праведним.

Руже их, а они благосиљају. Вређају их, а они (све) поштују.

Када чине добро, кажњавају их као злочинце. А када их муче, радују се као да живот поново добијају.

Од Јудеја нападани су као туђинци, и од Јелина прогоњени, али разлог непријатељства мрзитељи (њихови) не могу навести.

Посланица Диогнету 5, 1-17.

Подели на овим сајтовима

Само да вам кажем да сте дивни људи, сви сте притекли у помоћ...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Само да вам кажем да сте дивни људи, сви сте притекли у помоћ...

Зато је ЖРУ тамо где му је место и постојаће док буде било таквих људи. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...