Ромејац Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 На данашњој седници Светог Архијерејског Сабора донете су одлуке које се тичу упражњених епархија Српске Православне Цркве. Попуњене су две епархије, а остале, из важних практичних разлога, и даље имају на челу администраторе. Конкретно, на упражњену катедру епископа зворничко-тузланских изабран је досадашњи епископ бихаћко-петровачки Хризостом, а на упражњену катедру епископа бихаћко-петровачких досадашњи викарни епископ хвостански Атанасије. За администратора Епархије средњеевропске потврђен је Патријарх српски Иринеј, за администратора Епархије жичке епископ шумадијски Јован, за администратора Епархије аустријско-швајцарске епископ бачки Иринеј, а за администратора Епархије јужноцентралноамеричке митрополит црногорско-приморски Амфилохије. Заменик митрополита дабробосанског Николаја биће и даље епископ захумско-херцеговачки Григорије. Чланови Светог Синода у новом сазиву јесу господа епископи сремски Василије, шумадијски Јован, зворничко-тузлански Хризостом и рашко-призренски Теодосије. Овом седницом окончан је радни део овогодишњег саборског заседања, а његов рад биће молитвено крунисан саборним служењем свете Литургије у Нишу на празник Светог цара Константина и царице Јелене, чиме ће бити прослављена 1700-годишњица Миланског едикта на нашем помесном нивоу, као припрема за општу прославу у октобру ове године. Епископ бачки Иринејпортпарол Светог Архијерејског Сабора Извор Miroslav.Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јун 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 БЕОГРАД – Архијерејски сабор Српске православне цркве (СПЦ) данас је именовао владике на упражњена места. Умировљеног владику Василија Качавенду на челу Епархије зворничко тузланске замениће владика бихаћкопетровачки Хризостом, сазнаје Бета у СПЦ. На место владике Хризостома именован је викарни епископ Хвостански Атанисије Ракита. Епископ Јован биће и даље администратор жичке епарихије. Данас се завршава радни део Светог архијерејског сабора СПЦ, који је почео 21. маја. Међу најзначајним одлукама сабора била је она о умировљењу владике Качавенде. Извор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јун 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Марти, ја баш променио текст и наслов теме и онда видим да си и ти поставио. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јун 1, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 но фркс, сад ћу моје да слоним... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Žao mi je što iz Beograda ide +Atanasije... winter МилошБГ, Sara" and draganzzz је реаговао/ла на ово 3 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Opet sam omasio u prorocanstvu, tipovao sam Atanasija R. na mesto vladike Zvornicko-tuzlanskog! .smesko. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јун 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Увек на јаку епархију иде неки од искусних архијереја. Вероватно ће тако бити и за жичку епархију. Да епископ шумадијски Јован (или неки други епархијски епископ) буде постављен за жичког епископа.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Увек на јаку епархију иде неки од искусних архијереја. Вероватно ће тако бити и за жичку епархију. Да епископ шумадијски Јован (или неки други епархијски епископ) буде постављен за жичког епископа.. Pa zar Šumadijska Eparhija nije isto tako jako cenjena i bogata...Dobar deo Šumadije, okolina Beograda.... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Opet sam omasio u prorocanstvu, tipovao sam Atanasija R. na mesto vladike Zvornicko-tuzlanskog! .smesko. Ja sam bio ubeđen da njega čeka jedna od Eparhija koja će da nastane nakon eventualne podele Arhiepiskopije Beogradsko-Karlovačke...Inače, izuzetno je omiljen kod nas... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јун 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Pa zar Šumadijska Eparhija nije isto tako jako cenjena i bogata...Dobar deo Šumadije, okolina Beograda.... Жичка епархија је по величини територије, броју становништва које обухвата и броју манастира вероватно прва у нашој помесној цркви. Ja sam bio ubeđen da njega čeka jedna od Eparhija koja će da nastane nakon eventualne podele Arhiepiskopije Beogradsko-Karlovačke...Inače, izuzetno je omiljen kod nas... Није искључено да буде постављен на једну од тих катедри када буде дошло до арондације београдско-карловачке архиепископије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Жичка епархија је по величини територије, броју становништва које обухвата и броју манастира вероватно прва у нашој помесној цркви. Није искључено да буде постављен на једну од тих катедри када буде дошло до арондације београдско карловачке архиепископије. u pravu si, čak i sada kada su iz nje izdvojeni župski, bruski i trstenički kraj... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Žao mi je što iz Beograda ide +Atanasije... winter i meni I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 i meni dobro, ukusi su različiti... .smesko. Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 Opet sam omasio u prorocanstvu, tipovao sam Atanasija R. na mesto vladike Zvornicko-tuzlanskog! .smesko. ti si to izbaksuzirao , c c c I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јун 1, 2013 Пријави Подели Написано Јун 1, 2013 ti si to izbaksuzirao , c c c a baš sam se na Sv. Vasilija Ostroškog, kada je kod nas držao Svetu Arhijerejsku Liturgiju pitao gde će da ga pošalju na majskom zasedanju Sabora... :291291291: Sara" је реаговао/ла на ово 1 Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука