Ignjatije Написано Мај 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Кад ја питах неку тетку својевремено "шта ти је то дао Тито па га толико волиш?", а она одговара "па телевизор"... Хе хе. Поред телевизора владала је позитивна и опуштена атмосфера. Људи су имали плате и били запослени. Нису се бринули шта ће јести сутра, шта ће деца да им раде кад заврше школу.. Радост не зависи искључиво од материјалног богатства. Народ је веровао у нешто водила га је идеологија, и био поносан на себе, своју "борбу", веровало се у боље сутра. Причали људи који су били на Кубу како је народ опуштен и весео иако возе прастаре аутомобиле и зграде су им руиниране. Али имају "хлеба и игара", бесплатно здравство, школовање... и баш их брига. А сада влада тмурна атмосфера, неизвесност, нервоза, беспарица, морал је опао, национални и друштвени понос је дубоко рањен... А најгоре од свега је то што се не види излаз и икаква нада да ће бити боље. Ово друштво не води никаква идеја и надање, нема циља... па макар они били лажни или не. Причали ми Бугари како пуно више оговарају нашу пропаст него њихову. Они су, кажу, навикли на беду и ништа их не чуди, али се чуде како смо ми ниско пали јер знају како смо живели. То је оно што је најтеже : "Имати па немати, и бити па небити". http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Па има она прича "Цврчак и мрави" - кад си свирао, сада играј. Sophrosyne је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 И баш Тито уништио српски национални идентитет!? Pa ja mislim da jeste.Komunizam,sva ta prica bratstvo-jedinstvo,unistavanja Pravoslavlja u Srba.Zamisli ti koliko je on zaludeo ljude svojom ideologijom,stotine hiljada poklanih srba u 2.svetskom ratu od strane Ustasa i on izadje pred ljude i kaze: Vi i Ustase ste braca,pravimo zajednicku drzavu?! Da se odmah ogradim,ne mrzim ni jedan narod,pa ni Hrvate. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Pa valjda je kriv Milosevic, rat, sankcije a ne Tito? Dacic, Dinkic, Nikolic ... Tito je bio Tito i Slovencima pa im nije puno skrivio .... Zato sto slovenci nisu imali posle tita i Milosevica rat i sankcije.. samo ti se kazuje.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Zato sto slovenci nisu imali posle tita i Milosevica rat i sankcije.. samo ti se kazuje.. Slovenija je uvek bila ekonomski razvijenija od ostatka zemlje. The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Једна генијална ствар коју је урадио - довео је милион људи из (практично средњевековног) села у град. Od te manijakalne urbanizacije me pomalo i jeza hvata... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Vi i Ustase ste braca,pravimo zajednicku drzavu?! Ti brkaš Hrvate i ustaše izgleda. Na kraju rata su partizani čak izvodili i masovna ubistva ustaša (da ne bude da ih branim,zna se šta mislimo o njima). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Vi i Ustase ste braca,pravimo zajednicku drzavu?! Ne volim Tita i komunizam, ali nije rekao vi i ustaše, nego vi i Hrvati, a tu ima dosta razlika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Ne volim Tita i komunizam, ali nije rekao vi i ustaše, nego vi i Hrvati, a tu ima dosta razlika Nisam neki istoricar ali ja nekako racunam od Srba su nikli Cetnici,od Hrvata Ustase.9.april mislim,samo 3 dana od napada na Bg,oni proglasavaju NDH,Zagreb klice Hitleru zar ne? Mislim da je najveca greska srpskih vlastiTo sto se nakon rata nisu ugledali na Jevreje izrazavajuci sebe kao zrtvu,sto smo zaista bili(Jasenovac,preko pola miliona zaklanih ljudi).O tome se nikad bitnije nikome nije sudilo,sve se nakon rata zataskalo.A sta svet sada misli o nama zbog Srebrenice? Sremski front da ne pominjem,srpska decurlija je golim telima sabijala Nemce preko na sever,iako su se ovi vec uveliko povlacili... Ovo su samo moji izvori informacija i vidjenja,ne kazem da su sto posto tacni,ali mislim da i njih treba razmotriti kada vec govorimo o komunizmu i Titu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Najveća greška je što nismo pustili Hitleru da prođe do Grčke. Koliko bi se samo života sačuvalo, a i ne bi nam ništa falilo. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Najveća greška je što nismo pustili Hitleru da prođe do Grčke. Koliko bi se samo života sačuvalo, a i ne bi nam ništa falilo. A posle da budemo sovjetska kolonija nakon što Hića izgubi rat? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Najveća greška je što nismo pustili Hitleru da prođe do Grčke. Koliko bi se samo života sačuvalo, a i ne bi nam ništa falilo. To svakako.Bolje grob nego rob i te fore... Ali opet,Grci i Rumuni su jedini koji nas nikada nisu ispalili.Koliko su nam samo Grci pomogli kod probijanja Solunskog fronta.Mada s druge strane,proterali smo Pavla kao izdajnika i priklonili se komunistima.Teska je to prica... Samo znam da nismo ratovali u 20.veku bilo bi nas preko 20 miliona.Takodje,kazu da se nismo suprostavili Hitleru,sada bi bili na nivou Svajcarske... SBBKBB Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 A posle da budemo sovjetska kolonija nakon što Hića izgubi rat? Ne, dignemo ustanak, zbacimo Nacistički režim kada nam se Rusi približe i gotovo, bolje bi prošli nego ovako Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Slovenija je uvek bila ekonomski razvijenija od ostatka zemlje. I nisu imali milosevica i rat i sankcije da im usporava ekonomski razvoj. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 30, 2013 Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Od te manijakalne urbanizacije me pomalo i jeza hvata... Ма страва & ужас... Мислио сам "генијално" са становишта манипулације народом, не "добро". Аурор је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука