Jump to content

"Houston, we have a problem!" (Yugoslavian space program) :)

Оцени ову тему

Препоручена порука

И да ме неко погрешно не схвати, свака част Херману Поточнику и његовом делу, које је свакако и несумњиво `помогло` Вон Брауну и уопште развоју свемирског програма, односно свемирских летова, ал` доводити Жељаву у `везу` са неким нашим свемирским програмом... Којешта...

Уосталом, да је то тако, зашто би ми управо тих година, када смо `помогли` Америма да оду у космос, дакле зашто смо тада `изашли` из програма "Заједничке помоћи" и престали да добијамо пре свега авионе и ваздухопловна средства од Амера, него смо 1962, окренули се Совјетима и њиховим МиГ-овима које смо куповали, иако смо претходних десет година од Амера и Брита добили неколико стотина авиона. Дакле, добили, а не купили...

Додуше, било је наших људи који су учествовали у развоју америчког свемирског програма...

Писано је о томе овде, додуше, остао сам `дужан` да поменем још неке...

https://www.pouke.org/forum/topic/25351-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%83-%D1%81%D1%80%D0%B1%D0%B8-%D0%B4%D0%BE%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%BE%D1%98%D1%83-%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%81/

Подели на овим сајтовима

Само што је Вирц пропустио да наведе да ли је икад ишта лансирано у оквиру таквог "свемирског програма". 0102_laugh Причом је надмашио и Деретића.

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...