Jump to content

Препоручена порука

Online škola ikonopisa

Imam jednu ideju. Sa obzirom da su Crkvi potrebni ikonopisci bilo bi lijepo kada bi se na forumu organizovala online škola ikonopisakoja bi bila ustrojena kao skola pojanja. Npr. Ikonopisac bi mogao da snimi par časova sa nekim osnovnim stvarima, koje bi učenicima ( članovima foruma koji su zainteresovani za ikonopis) pomoglo da naprave prve korake u ikonopisu,

Šta mislite o ovome?

Подели на овим сајтовима

Ма тешко ће то бити, али идеја је супер! Ето, могли би покушати! Имам много вјежби па би их могла фотографисати и поставити овдје! :) 

Е сад, зашто мислим да ће бити тешко, зато што је то без доброг мајстора иконописа скоро па немогуће! То знам јер се и сама патим с тим! Има на јутубу и видео снимака иконописа, али све је то онако........за неке основе и то не баш квалитетне, него онако за своју душу :) 

• Волим 1

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

Ето, могли би покушати

Možemo pokušati, pa ako ne urodi plodom, nikom ništa :) Mada mislim da bi se osnove mogle dosta dobro savladati na ovaj način. Kasnije ko želi da se usavršava, Bog je dao, ima namastira u kojima imaju ikonopisačke radionice pa neka ide tamo na dalju obuku...

Имам много вјежби па би их могла фотографисати и поставити овдје!  

To bi zaista bilo lijepo.

Има на јутубу и видео снимака иконописа, али све је то онако........за неке основе и то не баш квалитетне, него онако за своју душу  

Da ja sam pokušao da učim gledajući te snimke, ali nikakve koristi od toga.

Biljana, Vi ste ikonopisac?

Подели на овим сајтовима

Biljana, Vi ste ikonopisac?

Као прво, немој да ме персираш.......биће sFun_bat  :)

Као друго; какав црни иконописац..............................далеко сам ја још од тога, али учим школе :);) 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Као прво, немој да ме персираш.......биће  

:D

Као друго; какав црни иконописац..............................далеко сам ја још од тога, али учим школе

Nisi znači još, al ćeš biti. :) Tako da nam ti možeš pomoći, bar da naučimo osnovne korake :) 

Подели на овим сајтовима

bar da naučimo osnovne korake

Па да почнемо, корак први;

-ни под разно немојте слушати оно шта вам ја кажем....................гарант није добро  :10900:  

Мало се и шалим, али и озбиљно мислим! Како сам рекла, могу поставити вјежбе и дати савјет, али све преко тога нити знам нити могу нити се усудим! Није то једноставно и тражи много одговорности! Зато сам рекла да би ово могло бити од користи, али без школице ич :);)

Подели на овим сајтовима

Čekamo Biljčicu! :)

• Волим 1

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

Ево за ове моје другаре што хоће да уче о иконопису! Ово вам можда дјелује блесаво, али заиста се овако и од ових вјежбица почиње! Битно је да у континуитету цртате! Скоро па непрекидно! :)

picture-060-small.jpg picture-061-small.jpg

Подели на овим сајтовима

Веома занимљиво! Одма` добијем жељу да пробам...

Само напријед! И искрено, није тешко! Само је битна љубав и рад! Резултат неће изостати! :)

Велико Вам хвала госпођо Биљана!

А о овом персирању и овом прозивању "госпођо" и то.................. ћемо поричати  sFun_bat  sFun_bat  sFun_bat

Хахахааааааххахахаха..........шалим се Звоне! ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...