Jump to content

Млади Ариља

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости
МЛАДИ АРИЉА
  • printButton.png
  • emailButton.png

Mladi%20Arilja.jpg        

У овим тешким временима када смо једноставно гурнути у живот без одговора на нека суштинска питања Ко смо?, Где смо?, Куда идемо? Шта је вредно?

На која и нисмо могли добити одговоре од родитеља или околине због тога што су и они одрасли у несрећно време комунизма, када су их научили да су само просте животиње. Нема човека на земљи који се то није запитао и наравно сви су на свој начин тражили одговоре. Препуштени сами себи многи од нас су залутали налазећи нешто што личи на истину, на радост, и будући да ништа боље од тога нисмо пронашли допуштали смо да нас ђаво вара том лажном истином и носи својој вољи. Те лажне истине и радости срећемо на сваком кораку: алкохол, дрога, музика, секс, секте, мистика, хороскоп ... Али, иза те заводљиве магле крије се страховит понор зла, несреће, пропасти.

И када се на крају запитамо да ли постоји пут, истина и живот, или смо препуштени пуком случају, запитајмо се да ли је постојао један дан у животу да нисмо очима видели Цркву ариљску. Видели смо је очима, али не и срцем и јурили за нечим што нам је било занимљивије и привлачније, а привлачило нас је у пропаст. А Црква је мирно стајала и чекала да пробамо све друго не били се сетили ње. Јер, Глава је Њена Господ ИСУС ХРИСТОС који нам рече: "Ја сам Пут, Истина и Живот", а ми се питамо где је Он. Он је увек на вратима нашег срца, а та врата се отварају љубављу, јер Он је Љубав. Он је та Пуноћа која нам је недостајала без обзира колико нам је лепо и ма колико да нам се чини да смо срећни.

Mladi%20Arilja1.jpg        

Подигнимо се из блата намирисаног одвратним парфемима за које су нам рекли да су лепи. Јер, нисмо животиње које су задовољне ако имају да једу, пију и умру мада нас многи убеђују у то. Ми смо људи које је Бог створио по свом лику и створени смо за вечни живот. А добровољно га можемо претворити у вечну пропаст.

Зато вас позивамо вратите се Цркви вас ради, молите се Богу, обратите се свештенику за реч спасења душе.

Можда за почетак, када милошћу Божијом у наш град буде стигла Икона Тројеручица, дођите, поклоните се и помолите Пресветој Богородици.

Господе Исусе Христе ради молитава Пресвете Богородице укажи нама залуталим пут истине и спасења.

В.А.

Преузето из часописа : ''Православни пут,   број 1''

Mladi%20Arilja2.jpg

Манастир Клисина

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...