Jump to content

Камење ће повикати

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хиљаде палестинских сељака је 1948. истјерано из својих домова у тзв. „Операцији метла“, чији је циљ био да се буквално почисти десетине хиљада Палестинаца из својих домова на плодним горама и долинама Галилеје, и направи простор за новостворену државу Израел. Сукоб у Палестини се углавном представља као борба између муслимана и Јевреја, док се игнорише се чињеница да је Палестина колијевка Хришћанства, да међу Палестинцима има и муслимана и хришћана, и да су палестински хришћани играли кључну улогу у историји своје земље и борби за очување њеног идентитета.

02-800x548.jpg?w=640

Данас у Палестини има око 200 000 хришћана, потомака најстаријих хришћанских заједница на свијету. Већина палестинских хришћана су чланови Православне цркве, са мањим бројем припадника Римокатоличке, Јерменске, Коптске, Епископалне, Етиопске, Унијатске, Лутеранске, Маронитске, Сиро-јаковитске, и неколико огранака Протестантске цркве.

01-800x533.jpg?w=640

Камење виче (The Stones Cry Out) је документарни филм о палестинским хришћанимa

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Znam tvoja dela, i nevolju i siromaštvo (ali si bogat), i hule onih koji govore da su Jevreji a nisu, nego zbornica sotonina

Evo dajem one iz zbornice sotonine koji govore da su Jevreji i nisu, nego lažu; evo ću ih učiniti da dođu i da se poklone pred nogama tvojim, i da poznadu da te ja ljubim.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...