Jump to content

Данас је Свети Спиридон Тримифунски, а не Божић

Оцени ову тему

konstantin

Препоручена порука

Свој браћи у Христу ,сретан Св.Спиридон Тримифунски

онима који су у заблуди шта се данас прославља ,нек Господ да довољно снаге да дођу до познања истине

0104_cheesy jooojhttps://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0106cheesy.gif

Постављена слика :cheesy2: 0110_hahaha

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Требао си написати:

Данас је 12. децембар,

а ако је неко погледао на "папски" календар који држи у кући, и помислио да је данас 25. децембар, жестоко се преварио и у великој је заблуди,

а њима, који су у заблуди који је данас датум, нек Господ да довољно снаге да дођу до познања истине

Подели на овим сајтовима

Да ,календар ће да нас спаси.Кад умрем Христос ће да ме пита кад сам славио Божић и вјероватно ће Свети Иринеј Лионски да заврши са мном у паклу јер заступамо исту јерес.

Подели на овим сајтовима

?? ,???????? ?? ?? ??? ?????.

? ??? ?? ???? ????????? ?? ?????????? ????? ????? ??? ????????????? ??????? ?? ?????? ? ?????? ?? ??????, ??? ?? ?? ??????? ? ''???? ????????? ??????''. ????????, ???? ???????? ?? ????? ????????? ?? ?????????? ''??????? ??????'' ????? ??????????????.

Подели на овим сајтовима

Зато што је типик моје Цркве такав:он налаже да вјерници СПЦ посте до седмог јануара и ја ћу се држати типика моје Цркве.

Подели на овим сајтовима

Да ли је моуће да наша Црква греши што рачуна време по јулијанском календару?

Или, можда је боље питати, да ли је могуће да су и православна Црква и римокатолици са новокалендарцима у праву и да је све једно ко шта и када прославља?

Подели на овим сајтовима

?? ?? ?? ????? ?? ???? ????? ????? ??? ?????? ????? ?? ??????????? ??????????

???, ????? ?? ???? ??????, ?? ?? ?? ?????? ?? ?? ? ??????????? ????? ? ???????????? ?? ???????????????? ? ????? ? ?? ?? ??? ????? ?? ??? ? ???? ??????????

? ???? ???? ??????????.

"Покајте се и верујте у Еванђеље", говори Господ. (Мк.1:15)

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/index.htm

Подели на овим сајтовима

Да, данас је 12. децембар, Св. Спиридон... Постимо до Божића, који је 25. децембра...

Неће нас календар спасити, али ипак смо у Србији, а не у Грчкој.

Е, сад, у Немачкој, Шведској, САД-у долази до потпуног хаоса међу православнима по овом питању... На жалост...

Да није громова, земља би ожестјела и да вихорова није, усмрдило би се море.

Павле Соларић

Подели на овим сајтовима

Наравно,треба се држати типика Цркве на чијој смо јурисдикцији.

Свети Пајсије је по том питању савјетовао управо ово:да се држимо типика ``Цркве домаћина``.

Подели на овим сајтовима

не знам како је сад у  Србији. Али у Русији главни празник је Нова Година. Сви о  томе мисле. Журке по фирмама.А на Божић све пусто...одмарају људи од Нове Године...

Подели на овим сајтовима

Па, шта је ту лоше ако некоме пожелимо срећан празник? Ми, православни у надлежности СПЦ не славимо сада Божић, наравно. То сви знамо. Зна се ко слави Божић данас. И, шта има лоше у томе да њима честитамо празник????  Да свима пожелимо нешто лепо, слогу, љубав, топлину....

Па побогу људи, ваљда гледате мало и тв. Зар се сад као не сећате да је наш покојни Патријарх Павле честитао увек свима велике празнике- и Божић, Ускрс римокатолицима и осталим православним, јеврејске празнике, муслиманима такође......

Не знам зашто су људи искључиви.... зар не можемо некад мало да будемо мирољубиви а не само да се држимо стриктно закона и ништа више.

Наравно, пише у нашем календару шта наша Црква данас слави и ми се том светитељу данас молимо кад идемо на службу (вечерње синоћ, јутрење јутрос...).

Подели на овим сајтовима

?? ???? ???? ?? ??? ?  ??????. ??? ? ?????? ?????? ??????? ?? ???? ??????. ??? ?  ???? ?????. ????? ?? ???????.? ?? ????? ??? ?????...???????? ???? ?? ???? ??????...

????, ????, ?????? ???? ???????? ?? ?? ????? ? ?????? ???? ??????? ? ??? ????  0202_238

????????? ??????? ? ??????, ? ?? ?????? ???? ???? ??? ? ??????.

Следећи пут нечији цитат у потпису-бан
Подели на овим сајтовима

Ради се о томе, да је народ наводно, кжем, наводно бољи ван МКАД-а. Али исто тако они који живе ван МКАД-а кажу да је живот само унутар МКАД-а. Ми у Москви немамо поузданих информација како живе 130 милиона ван Москве. Али што  се тиче Нове Године то је то што писах. Стање може да се опише у 2-3 речи. Само треба их наћи, и без вређања. Ко нема искуства о томе не може писати. Ево једног примера. Ја  сам радио за конференције  салу за главу Газпрома Милера. Он је ушо тамо фотографирао се 5 минута и више никад нико у њу ушо није. А потрошене паре не питај. Дакле, они који живе у свили и  кадифи и незнају и  неосећају како народ живи.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...