Jump to content

Moderan hriscanin?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sta je za vas moderan hriscanin,tj da li smatrate da je uopste moguce danas to biti?

O mnogim stvarima koje se danas propagiraju pocevsi od muzike,filmova,nacina oblacenja,seksualnim aktivnostima itd,crkva uglavnom ima negativan stav.Cuo sam skoro da je cini mi se Serafim Rouz izjavio da je doslo vreme da se hriscani vrate u katakombe.Zaista,kako vi vidite zivot jednog hriscanina u danasnjoj civilizacijiji,tj kako bi po vama taj zivot mogao da bude organizovan? :)

Isus Hristos je uvjek isti juče, danas i vavjek...tako da se mi preoboražavamo sa tim saznanjem koje nije naša mudrost nego otkrivena istina.Nije lako i to je veliki problem pastirskog rada da se na tu centralnu dogmu naše Crkve o Svetoj Trojici obrati pažnja i o njoj propovjeda, bivajući da se liturgijski život započinje vozglasom o blagoslevnom Carstvu.Teško je izaći iz carstva ovoga svijeta, tako da za početak treba najdublje doživjeti prolaznost ovog carstva ali opet ne mimo njega, nego unutar njega te potencijale ljudske prirode - naznačene u jevanđelju - aktivirati kao što marvelovi super junaci aktiviraju svoje moći, tako da i mi doživimo tranformaciju  nešeg  života.

Crkva ponekad nije spremna da izađe iz tih tradicionalnih i uštogljenih klišea, a što vrijem bude odmicalo i ova planetarna povezanost i globalistička svijest bude dobijala sve veće i veće obrise, Crkve će morati napokon da strese sa sebe te svoje tradicije, ritualistički nametnute običaje koje ušuškavaju narode i narodnosti i da jednostavno bude ono što treba - liturgijski usmjereno iščekivanje carstva sv.Trojice...pa opet i u katakombama ako treba! - kako kaže Serafim Rouz.Jer ovo carstvo ne može da sebe izbavi od zla i srmti!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 47
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Sta je za vas moderan hriscanin,tj da li smatrate da je uopste moguce danas to biti?
Kako reče vladika Nikolaj: Hristos je uvek svež, nikada zastareo.

Pravoslavno Hriđčanstvo nije vera koja daje odogovor na izazov vremena, već vera koja kreira izazov vremena.

Подели на овим сајтовима

Пише у Св. писму не знам сад баш тачно како иде, али питали су Господа колико пута да се опрости а Он каже 7 x 77. Имамо времена да се исправљамо и поправљамо, не смемо да падамо у очајање ако погрешимо.

7  x  77  = 539 

Bojim se da je kasno...

Тачно је да сви падамо на томе да мислимо да све можемо сами да решимо, ослањамо се на сопствене снаге. Видиш зато и како се ја шалим ронимо. Морамо да научимо да свој живот предамо Христу са поверењем. То је умеће живљења и ко стигне до тог степеника благо њему, за њега нема зиме. Треба стићи до тога да ми који смо натоварени грехом, схватимо да је јарам Његов лак и да само требамо да се у Христа обучемо и да Му свој живот предамо са поверењем.

Ja ovo uopste,ali uopste ne mogu da shvatim.  Iskreno,ja ne umem da ronim ... ja se davim. Imam fobiju od gnjurenja ... i posle kad se nagutam vode sednem na obalu i ne ne pricam ni sa kim... 

Ne razumem...Samo treba da kezemo-Gospode, donesi nosila.... stretcher ...

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...