МилошБГ Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Crkva ima svoj put i smer. Crkva isti iskazuje svojim stavovima koji su u najvecoj sprezi sa onim sto propoveda i sto je glavna misija i ucenje crkve. Kad se sve tako postavi treba objasniti kako to crkva utice na ljude koji su ateisti. Polazim od sebe,ja kao ateista da sam kao sto hvala i slava Bogu nisam,mene bi crkva kao crkva i bilo sta oko,unutar ili vezano za nju interesovalo koliko i neka druga trivijalna stvar,nimalo. Tako isto kao vernik, mene ateizam i ateisti ne interesuju,ne idem od jednog do drugog da govorim da nisu u pravu,ne prozivam stalno i non stop,ne idem okolo da pricam sve protiv,ne idem od slucaja do slucaja gde trazim bilo sta da bih nekoga unutar te price spustao i pljuvao,ne idem da pricam kako je ovaj ili onaj koji nam je direktno kreirao sudbinu i bio u vrhu vlasti,ateista i protivnik crkve. Itd.itd itd. Protiv sam odlikovanja ako mogu tako da kazem mada mozda nije primereno,pogotovo mi je nerazumno kad sa jedne strane crkva reaguje protiv nekog sporazuma koji potpise vlada i izadje u javnost da je to izdaja nase kolevke (inace se slazem sa tim,ali nebitno za ovu pricu) ili bilo sta drugo,pitanje izdaje,gej parade, a sa druge strane da se ljudi koji su taj sporazum doneli,dopustili te lose stvari,promovisali,kite ordenjima. Znam da to nema veze mozda jedno sa drugim,jer su odlikovanja za konkretne stvari kojima su oni pomogli nasu crkvu,ali opet buni to. Hristos Vaskrse! Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука