Славен Написано Мај 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Ti si onda covece pravi hriscanin! .smesko. nadam se da nisam povredio autorska prava Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Ti si onda covece pravi hriscanin! .smesko. nadam se da nisam povredio autorska prava Ма не секирај се, ниси ни близу .smesko. ...то ти он само мало ласка Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Da ste zivi i zdravi, i vi i svi vasi... И ја исто мислим свима онима који нагињу ка секуларним филозофијама попут нпр хуманизма ( не постоји идеолошки кодекс понашања који сви атеисти поштују) и не верују у Бога. Само ми је погрдно да ми неко без 'утврђене вере' честита Васкрс. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Само ми је погрдно да ми неко без 'утврђене вере' честита Васкрс. Zasto je pogrdno? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Само ми је погрдно да ми неко без 'утврђене вере' честита Васкрс. Au, pa ko onda od nas sme da čestita? Биљана, Николa and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Zasto je pogrdno? Једина ствар која потврђује ову честитку је да је @Славен изабрао да верује у ову честитку. Чињеница да се није изабрало да се верује у Христа, никада не може бити честитка за Васкрс - негира логику. И то је погрдно. Са другог аспекта, друштво никада није било без вере. Једноставно је неопходно да се дели иста идеја да би се имало друштво (нпр идеја о чистом и нечистом). Дакле, сасвим је нереално од неутралног очекивати будућност. Вероватно је да неће бити вечна. Тебала би да верујем у једнороге коње, виле, летеће шпагете? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 Au, pa ko onda od nas sme da čestita? .smesko. Ко Вам брани? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Just Be Positive Написано Мај 5, 2013 Пријави Подели Написано Мај 5, 2013 cao drustvo svima koliko vas ima! ne znam gde bih se predstavila, malo mi je konfuzan forum sa svim temama nabacanim na index strani, trenutno nisam mogla da pronadjem potforum namenjen predstavljanju clanova, pa bih molila da urednici posalju temu gde joj je mesto! anyway, zovem se Maja, devojka koja je zavisna od kafe (3u1) i pizze, veliki protivnik ratova svih vrsta, sirenja mrznje i nacionalizma, antifasista, nekada ratoborni ateista (Dokinsovac preciznije), danas hriscanin, obozavam zivot i pozitivne ljude i planiram da se ukljucim koliko mi vreme dozvoli aktvnije u rad zajednice! nadam se da me primate! PS. sa malim zakasnjenjem - Hristos Vaskrese! obi-wan, DankaM, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 At the cross I bow my knee, where Your blood was shed for me there's no greater love than this! You have overcome the grave, Your glory fills the highest place! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Ваистину васкрсе, добродошла. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Мај 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 И ја исто мислим свима онима који нагињу ка секуларним филозофијама попут нпр хуманизма ( не постоји идеолошки кодекс понашања који сви атеисти поштују) и не верују у Бога. Само ми је погрдно да ми неко без 'утврђене вере' честита Васкрс. Једина ствар која потврђује ову честитку је да је @Славен изабрао да верује у ову честитку. Чињеница да се није изабрало да се верује у Христа, никада не може бити честитка за Васкрс - негира логику. И то је погрдно. Са другог аспекта, друштво никада није било без вере. Једноставно је неопходно да се дели иста идеја да би се имало друштво (нпр идеја о чистом и нечистом). Дакле, сасвим је нереално од неутралног очекивати будућност. Вероватно је да неће бити вечна. Тебала би да верујем у једнороге коње, виле, летеће шпагете? Ne, ne treba da veruješ u ono što ne želiš. Ali treba da poštuješ druge. I praznike tih drugih. Pretpostavimo da ulaziš u islamsku bogomolju. Da li ćeš ući sa cipelama na nogama? Nije ovo tema za takva preganjanja... Uostalom, pročitaj ponovo moju čestitku i koliko je neutralna. Ali je ipak sa poštovanjem prema tebi i tvojoj veri... Liberté, égalité, fraternité! Срђан Шијакињић and Биљана је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Ne, ne treba da veruješ u ono što ne želiš. Ali treba da poštuješ druge. I praznike tih drugih. Pretpostavimo da ulaziš u islamsku bogomolju. Da li ćeš ući sa cipelama na nogama? Nije ovo tema za takva preganjanja... Uostalom, pročitaj ponovo moju čestitku i koliko je neutralna. Ali je ipak sa poštovanjem prema tebi i tvojoj veri... Liberté, égalité, fraternité! Отворите очи мало више и прочитајте шта сам написала Само ми је погрдно да ми неко без 'утврђене вере' честита Васкрс. А то значи да се порука не односи на ислам, католичанство, и друге признате, које како тако имају утврђену веру (Бога). И ту се честитке размењују - у основи је вера у Бога.Ако је неко атеиста, он ваљда не верује у Бога. Зато оно што честитате - без основе - из тога је јасно да ни налик нисте другима - верницима. А пошто сте се потрудили да ми пришијете верску нетолеранцију, питам се како то може доћи од неког ко не верује у Бога. Веома лицемерно! Уосталом, у вашој честитки пише јер свака победа је битна. Да, битна је Христова победа над смрћу - Оно у шта ви не верујете! И где је ту Ваша победа? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Мај 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Отворите очи мало више и прочитајте шта сам написала Само ми је погрдно да ми неко без 'утврђене вере' честита Васкрс. А то значи да се порука не односи на ислам, католичанство, и друге признате, које како тако имају утврђену веру (Бога). И ту се честитке размењују - у основи је вера у Бога.Ако је неко атеиста, он ваљда не верује у Бога. Зато оно што честитате - без основе - из тога је јасно да ни налик нисте другима - верницима. А пошто сте се потрудили да ми пришијете верску нетолеранцију, питам се како то може доћи од неког ко не верује у Бога. Веома лицемерно! Уосталом, у вашој честитки пише јер свака победа је битна. Да, битна је Христова победа над смрћу - Оно у шта ви не верујете! И где је ту Ваша победа? Izvini, ali ja poštujem i tebe i tvoju veru. Ako je poštujem tebe, poštovaću sva tvoja ubeđenja, naročito ona sa kojima se ne slažem. I ako je za tebe vaskrs najveći praznik, ja ću tebi taj najveći praznik da čestitam, jer poštujem tebe. Kao čovek čoveku. Bez pogrdnih misli ili želja. E sad, ako ti imaš problem sa tim, to je tvoj problem. Edit: Postoji prirodna kompetitivnost u odnosima između verujućih i ateista. Uostalom kao i između verujućih raznih konfesionalnosti. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 I ako je za tebe vaskrs najveći praznik, ja ću tebi taj najveći praznik da čestitam, jer poštujem tebe. Kao čovek čoveku. Bez pogrdnih misli ili želja. E sad, ako ti imaš problem sa tim, to je tvoj problem. Edit: Postoji prirodna kompetitivnost u odnosima između verujućih i ateista. Uostalom kao i između verujućih raznih konfesionalnosti. Не, то је ваш проблем... што долази од дугог низа животиња. Први пут чујем да животиње честитају људима. .smeha. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Мај 6, 2013 Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 .smesko. Без бриге, ја волим делфине. Извор Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Славен Написано Мај 6, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 6, 2013 Zasto bi bio moj problem tvoje neprihvatanje moje iskrene cestitke? :291291291: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука