Jump to content

Упиши се у мој споменар

Оцени ову тему


Guest Izida

Препоручена порука

nisam imala zube a na svakoj slic se smijem  0104_cheesy

fotografije-za-tekstove-teeth8.jp      

i bila sam klempava sa krivim nogama  :drugarstvo: Baka mi je stalno pravila te palmice, a uvijek dodjem sa poderanim koljenima zbog Partizana i Njemaca  1317_womens Uh, joj... A bila sam bas djecak sutra i ja stavljam slike  0104_cheesy

Vidi Marjana covjece, operska diva  0104_cheesy

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости
Guest свештеник Иван

Еј, а најјачи одговори у споменарима су били на "Ваше омиљено јело и пиће", сви смо писали цоца-цола и пизза, мада сам се ја увек правио паметан па сам писао цицвара или боранија.

Знате ли шта је цицвара?

Постављена слика

Link to comment
Подели на овим сајтовима

??, ? ??????? ???????? ? ??????????? ?? ???? ?? "???? ??????? ???? ? ????", ??? ??? ?????? ????-???? ? ?????, ???? ??? ?? ?? ???? ?????? ??????? ?? ??? ????? ??????? ??? ????????.

????? ?? ??? ?? ????????

Постављена слика

Znamo!!!Ali nikad neprobah to se topi sir ili kajmak pa se ukuva kukuruzno brasno?Tako nekako ali mora da je lepo!

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

   ??????  ??  ? ???????  ??? ????????

??, ?????? ?? ???????? ???????, ? ?????? ?? ? ?? ????????, ?? ??? ???????, ??? ??????? ?????? ???? ?? ?????? ? ??????, ? ????? ?????? ???? ? ???? ???????, ??? ?? ??????? ????? ?????. ??? ?? ????? ????, ?? ???? ?? ?? ???????? ? ???? ?? ????.

? ???, ????? ?? ???? ???????? ? ?????? ???????? ????????, ? ?????????? ??? ?????.

??? ??? ??? ??? ???????, ??????? ?? ??????? ?????

To sto vi rekoste oce kod nas se zove kacamak a recept za cicvaru je sa sirom ili kajmakom! 0104_cheesy

U jutro 7. januara, na Boži?, prvi muškarac koji ulazi u  ku?u zove se položajnik. Punog je i dobrog srca. On donosi sre?u porodici. Položajnik štapom promješa žar u vatri i kaže: "Koliko varnica, toliko ovaca! Koliko varnica, toliko novaca! Koliko varnica, toliko zdravlja!"

Ponudimo mu žito i crno vino, koje on uzima prethodno se prekrste?i. Prije ru?ka, dok vatra gori, stavimo komad svinjskog buta da se pe?e polako za boži?nu ve?eru. Po tradiciji za doru?ak spremamo cicvaru. Na stolu je obavezno stara šljivovica, suve smokve, izrasla pšenica koja ozna?ava rodnu i sretnu godinu. Doma?ini i gosti stanu oko stola, a glava porodice, otac, zapali svije?u. Taj momenat ozna?ava po?etak Mirboženja (mir i izmirenje). Svi se zatim izljube govore?i Mir Božiji!

Ukoliko je bilo neslaganja i sva?a, sve se zaboravlja. Doru?ak može da po?ne.

CICVARA

Sastojci

1 l vode

1/2 kg kukuruznog brašna

oko 250 g kajmaka ili mladog sira

2-3 kašike masti

2-3 jaja

sol

Priprema

Stavite vodu da proklju?a. Dodajte so i mast i uz brzo miješanje sipajte kukuruzno brašno da se ne bi stvarale grudvice. Dodajte kajmak, može i obi?an sir, ?ak i tvr?i izrendani ako nemate bolji. Ili kombinacija svih njih (šta vam se nalazi u frižideru).

Nastavite miješanje i kada mast po?ne da izlazi na površinu cicvare, a prepozna?ete tako što se stvara fini sjajni sloj na površini i cicvara se lagano kašikom odvaja od dna. Probajte i dosolite ako treba. Smaknite sa vatre, ubacite jaja i promiješajte. Vratite na vatru miješaju?i 2-3 minute.

Ide odli?no uz kiselo mlijeko.PRIJATNO!!!

Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...