Jump to content

Пушачи, мотате ли?

Оцени ову тему

Препоручена порука

nije samo to, nego protiv mikoplazmi deluje nikotinski film u plucima, jer mikoplazme oce samo na cista pluca, tako bar kaze Todor Jovanovic i ja mu verujem

A protiv alergije najbolji moguci tretman je da prebiras mentu, mislim da si mi cak i dao amin za taj post ako se dobro secam, to je klin se klinom izbija + antialergenski shmjut od mente, znaci prasina, misje lobanjice, govna, itd. to znaci prebiras mentu i inhaliras sve to i pijes caj od mente, savrsene listove odvajas u dzakove koji idu nemcima, a nama u kesice ide sva prljavstina mislje lubanjice izmet i ostalo, e zato su nemci svileni a mi celicni! :lol:

Сећам се тога, кад год уђем у башту да берем менту тога се сетим, хехехе...

Подели на овим сајтовима

Ja pusim neki danski duvan virginia(bez ikakvih aditiva i aroma) i daleko manje pusim, i ono sto mi je najvaznije zbog muza koji nije pusac, ne smrdi mi soba i garderoba. Inace, neki duvan ume da bude i jak, po ukusu i mirisu, a i ovde u Rusiji su cigarete jeftine, a duvan uzasno skup. Ja placam 250rubalja kesu, to je 750 dinara za jednu kesicu duvana. Al ne zalim, nemam bolove u plucima ujutru, ne smrdi nista, ne pusim cigaru za cigarom i vece su sanse da uskoro ostavim bez vecih kriza.BaliShagHalfzwareShagbig.jpg

Подели на овим сајтовима

Да ли је лакше оставити дуван (за мотање) или цигарете. За оног ко жели да престане да пуши?

Веома добро питање на поставку форумског упита и констатацију о чињеничном стању. Лично знам да је лакше оставити дуван од цигарета али и ту се нашла при руци та опасна духанска индустрија, повећањем продаје духана иста почиње да брендира духан и ублажава муку мотања кроз полуаутоматске и електричне пунилице дувана.Како год своје тржиште и енормно велику добит дуванска свјетски организована клика не жели да изгуби , сутра се не бих изненадио када би неко од еминентних свјетских медецинских стручњака препоручио пушење дувана . Са повећањем продаје дувана опет добија дуванска мафија, смањује радну снагу и утрошак репроматеријала а одавно има монопол на откуп дувана на берзи. Решење за пушаче је чврста воља , молитва и изнад свега изграђено своје ЈА или боље речено Ваше ДА мора бити ДА , да желим оставити овај порок који је гори од греха !!!

Кад се опорави епископ Василије многима ће болест узнапредовати , живи били па видели !

Подели на овим сајтовима

А колико вас заправо пушењу привлачи сам тај ритуал мотања, лизања папира, паљења и увлачења дима, а колико сам ужитак у цигаретама. Чини ми се да је код пушача битнија сама та радња око пушења него само пушење. На то ме наводи и то што се доста особа које оставе пушење, врло често занимају рукама, било да се једу семенке, било да су у питању неке дрводељи или штрикерај, само да се има шта радити са рукама. 

Само пушење мислим да чак ни пушачу не прија толико, колико то приношеће цигарете устима, држање у устима и увлачење дима. Што се тиче евентуално неких арома, мириса и другог то је по мени тек нека секундарна чар цигарете. Углавном већина пушача са неким дужим пушачким стажом, промени за то време више врста дувана то јест цигарета. Примарно је чуло додира, које код цигарета и дувана, асоцира на пољубац. 

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Колико сам испратио по новинским текстовима, знатно је опала продаја цигарета, а повећала се нелегална продаја дувана за мотање, по пијацама и улици.

Да ли пушачи са ЖРУ, су исто прешли на дуван или се још има пара за цигарете. 

Занима ме да ли можете да упоредите дуван и цигарете, и да ли осећате уколико мотате, неке симптоме које раније нисте. Попут гушења, болова у грудима и сл. Пошто видим да су се појавиле неке информације, да се ради о дувану који је заправо веома опасан за здравље због тога што није третиран против неких бацила. 

Да не би било, да је све то дезинформација, него да дате своја искуства.

Cigarete su mnogo poskupele pa je opala prodaja a rinfuzni duvan je više nego isplativ.

ja ne pušim ali imam običaj da pućkam kad pijem kafu i mogu reći da mi je prijatniji duvan koji se mota jer je mnogo blaži...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...