Небојша Јовановић Написано Мај 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 a sta si spominjao zvanicni tipik kakve su razlike? Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Мај 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Veceras je u stvari sutra po vizantijskom vremenu i tako to! da jeste ali sutra nije nedelja (Васкрс) Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 3, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Искрено, ја баш најбоље не знам када се звоне тачно звона. Нисам имао пролику да слушам свона сада. Тачно је и то да Статије припадају јутарњој служби ( Велика субота) и служе се на Велики Петак увече (нисам сигуран али ваљда по Типику у један сат после поноћи, мада ретко ко тако служи, углавном је то око 20:00). Мада мислим да по Николајевићевом Типику звоне сва звона. Сутра на Литургији се на пола Литургије преоблачи свештеник у светле одежде и Часна Трпеза се пресвлачи у бело и светло одјејаније. Презвитер Дарко Јелић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Звона звоне након Великог Петка који се, као богослужбени дан, завршава у време вечерњих богослужења. Тада почиње нови богослужбени дан. Мислим да је у томе поента. Презвитер Дарко Јелић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 3, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 @@Небојша Јовановић, SPC se korisi po zvaničnom pisanom Velikom tipiku koji je sastavio prota Vasilije Nikolajević pre više od 100.god. Taj tipik je zvaničan jer se koristi na nivou cele crkve i zato kažem zvaničan. Sad ću na netu da pronađem, mislim da ima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 3, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Pronašao sam, Evo tipika.... http://www.scribd.com/doc/44360895/%D0%92%D0%95%D0%9B%D0%98%D0%9A%D0%98-%D0%A2%D0%98%D0%9F%D0%98%D0%9A-%D0%A3%D0%A1%D0%A2%D0%90%D0%92-%D0%A6%D0%A0%D0%9A%D0%92%D0%95%D0%9D%D0%98-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%98%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%98-%D0%92%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%98%D0%B5-%D0%9D%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%98%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D1%9B Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Мај 3, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Да, за време обноса звоне сва звона по Типику Николајевићем. sinčasnog Ozrena је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ђакон Владислав Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Misterija resena!!! Ja sam se upravo vratio sa Statija koje smo sluzili u man. Vavedenju, da, prilikom ophoda zvonila su sva zvona... Tako pise! Небојша Јовановић and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Ево сад се враћам кући чујем звоне звона и не верујем! о чему се ради? Uvek zvone zvona kad se ide u litiju na opelu Hristovom. Nego, jesi li ti bio veceras u crkvi (jutrenje Velike subote, statije, opelo Hristovo)? Nesto mi izgleda da nisi, a ako jesi onda popovi u tvom kraju prosto ne znaju tipik, pa ne zvone... Ромејац је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Мај 3, 2013 Гости Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Nesto mi izgleda da nisi, a ako jesi onda popovi u tvom kraju prosto ne znaju tipik, pa ne zvone... хехехехех насмеја ме само тако gringrin obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Мај 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Misterija resena!!! Ja sam se upravo vratio sa Statija koje smo sluzili u man. Vavedenju, da, prilikom ophoda zvonila su sva zvona... Tako pise! Da poslao sam mail mati Teodori a gde je pisalo na sajtu ili u hramu. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука