Jump to content

Zvone zvona na Veliki petak?!!!

Оцени ову тему

Препоручена порука

I ja se pitam i kod nas su pre 5 minuta zvonila zvona? Okolina Novog Sada?

to su vec mozda katolici  greengrin

Подели на овим сајтовима

I ja se pitam i kod nas su pre 5 minuta zvonila zvona? Okolina Novog Sada?

Ovo je vec epidemija zvonjave, ljudi sta nam je ciniti?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Ne treba da te to zbunjuje,

po tipiku Zvona se koristi posle Opela , kada se iznosi plaštanica i vrši ophod- litija oko crkve!

do sad se nikad nisu cula do ponocne Liturgije na Vaskrs

Подели на овим сајтовима

• Гости

@@Небојша Јовановић,

možda nisi čuo ali uvek je tako.

Klepala se koristi od velikog četvrtka do trenutka kada se iznosi plaštanica. Kod mene je uvek tako bilo i u tipiku tako piše.

Подели на овим сајтовима

А да није сат?

Код нас, пре неки дан, у Лазарици, на Светој Тајни Јелеосвећења, почео да звони сат, и сви кренули да се крсте, а он звучи као звоно sHa_sarcasticlol

Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века.

Подели на овим сајтовима

a jutrenje velike subote jel idu zvona i klepetala? ovo je neka novina  pravopop

Ko sta ima koristi, imas klepala na e bayu da kupis free shiping placas pay palom!

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

А да није сат?

Исти случај и код нас! Ваљда се тај механизам не може тек тако зауставити!  

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Imajte u vidi da ovaj zvanični pisani tipik nije baš najbolji , ima neostataka tako da sve zavisi kako ga ko primenjuje. Recimo negde je tek sada počelo opelo ili tek će oko ponoči i onda ujutru liturgija. Uglavnom po manastitima su promenili takve stvari jer uslovi dozvoljavaju, dok za parohije je to malo nezgodno da se tipik menja - ovaj koji se zvanično držimo.

Подели на овим сајтовима

Imajte u vidi da ovaj zvanični pisani tipik nije baš najbolji , ima neostataka tako da sve zavisi kako ga ko primenjuje. Recimo negde je tek sada počelo opelo ili tek će oko ponoči i onda ujutru liturgija. Uglavnom po manastitima su promenili takve stvari jer uslovi dozvoljavaju, dok za parohije je to malo nezgodno da se tipik menja - ovaj koji se zvanično držimo.

e to je to od crkve do crkve od popa do popa  pravopop

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...