Jump to content

Митски архетипови у женској психи

ego

Препоручена порука

Јунговски типови женског идентитета

Иако је говорио о неопходности да сваки појединац на путу индивидуације и самоостварења мора да пронађе и оживи свој „лични мит“, сам К. Г. Јунг није систематски и обухватно развио „архетипску“ типологију мушког и женског идентитета. Као што је то био случај и с низом других његових учења, оставио је да се тиме позабаве његови ученици и следбеници унутар јунговске „школе“, чији је настанак, развој и унутрашње разлике благонаклоно пратио и само посредно надзирао. На то указује и сам наслов овог одељка (јунговски типови уместо Јунгови типови), будући да такву типологију налазимо популарно развијену тек у књигама Џин Шиноде Болен.

JUNOVSKI TIPOVI ZENSKOG IDENTITETA.pdf

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Citanje Junga je gubljenje dragocenog vremena, to je covek koji na kraju nije znao gde bije i umro je nezadovoljan jer se upleo i zalutao u sopstveni komplikovani lavirint poluistina, ne treba ga citati i zamajavati se...

Tu su dragocene, proste i istinite pouke svetaca koje treba citati, ali problem je sto ljudi oce hleba preko pogace, tako je bilo i sa Adamom i Evom

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Хм, а јел се то односи и на употребу интернета... зар и за њу исто не бисмо могли касти?  .mislise. :bla:

Линк: JUNOVSKI TIPOVI ZENSKOG IDENTITETA.pdf

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Ja ti kazem, a ti teras dalje po svome, onda teraj dalje al mi nemoj postavljati glupava pitanja... i sto zaludjujes ljude sa Jungom?

To jungovanje ostavi Vladeti Jeroticu da filosofira, on je kadar da se uhvati u umovanje sa tim nebulozama, i na kraju ce doci do zakljucka da su to ipak samo nebuloze... to je jedan lavirint bez izlaza. A najvisi Jungov domet sto je uspeo da provali je sihronicitet, i cak to nije provalio sta je nego u fazonu "evo to je"... Umro je zblanut nezadovoljan i nesrecan iako je imao lepu zenu i decu, totalni promasaj.

Najdeblja Jungova knjiga ne vredi kolko najmanja knjizica po imenu "Mali princ", sto sam i uradio u jednoj ezotericnoj knjizari, trazio sam da im dam arhetipsku jungovu knjigu da zamenim za malog princa i prodavacice su me gledale belo- pa naravno da su me tako gledale kad ne razumeju sta je mera vrednosti.

Mislis da je to neka dubina, a ustvari je teski plicak i to jos u vidu lavirinta, isti slucaj sa njegovim drugarom Frojdom, da uzmes sad neku bilo koju drogu bio bi pametniji i svesniji od obojice zajedno...

"Leba preko pogace"

"Tudje- sladje"

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

У Динабластер, ко да је Јунг ту нешто битан, поставим текст који поред старндардног академског шута лепо описује типове жена према доминантним породичним односима (мама, сестра, мамина и татина ћера, итд.), ти се одмах узрујаваш. Ово није смислио Јунг него нека Џин Шинода Болен, наравно да се могло много боље срочити, али просечан ортодокс ће лако извући поенту. Кад православни аутори не пишу на ову тему, није тако лош, доприноси у разумевању женске ћуди.

Подели на овим сајтовима

I ovde sam pretero, izvinjavam se zbog bezobzirnosti, ali to je moje sustinsko misljenje, jer mnogi krenu da bauljaju po tom Jungovom lavirintu praznine dok se na kraju ne opamete i shvate da su u najboljem slucaju samo gubili vreme, moja sestra se zamlacivala sa time pa sam zato tako ostro reagovao

Подели на овим сајтовима

Ма ништа, имам сличан доживљавај његовог опуса, али кад искрсне нешто интересантно, зашто бисмо га заобишли? Кад је Сципион учио од Ханибала како се добија битка, што да будемо гори?  ;)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...