Jump to content

Razotkrivanje najvece lazi u istoriji covecanstva

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Covek je po prirodi smrtan... U crkvenom ucenju... neophodno je da se zna da je dusa besmrtna. Telo je po prirodi smrtno i zato je neophodno dusi da ona bude besmrtna, zato sto ona ne nosi elemente tela. Dusa ne podleze smrti a umire samo telo, kao posledica njegovog razdvajanja od duse, jer kretanje duse nije nista drugo do njen zivot. Dusa sa izostrenom cistocom uma, uzdize se prema svetiteljima i Andjelima, i buduci van tela ona sa njima besedi..., zar ne u vecoj meri ona dobija jasniji pojam (vidjenje) o besmrtnosti? . I nece se prekinuti njen zivot zato sto je nju takvu sazdao Gospod" (Slovo o neznabozcima, col 33).

Sv. Atanasije

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Pa ja verujem u to da dusa nakon smrti postoji i da je svesna....ja ti pricam o necemu drugom.....a i ti to sam potvrdjujes ako Bog moze da unisti dusu onda je ona po prirodi smrtna..ali posto Bog to ne zeli....znaci dusa samo u zajednici sa Bogom je besmrtna....i ona je nesto je Bog blagoslovio svojim neposrednim dahom..nasa sustina....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...