Јаков. Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Поводом данашњег празника, ред је да се помене и ова животиња, која је у Србији угрожена врста. Самтра се да магараца има око 1000 грла, а вредност им расте, уз минимално улагање, јер је магареће млеко нешто што има прођу и у нутриционизму и у козметици. Може се користити и месо у прехрани, као и врло цењена кожа у индустрији. Магаре кошта око 50 до 150 евра, док се магарица може купити за 300. Са магаретом је око 400-500 евра. Магарци су веома корисни јер нису захтевне животиње, а одлични су као товоране и издржљивији више од коња. Ако се јашу нису толико брзи, али могу постићи брзину од 40 километара на сат. Запуштене ливаде и имања на најбољи начин ће се очистити управо уз помоћ магараца. За годину дана једно запуштено имање ће постати опет плодно и спремно за култивисање. Оно што је занимљиво у вези магараца а има везе са Господом нашим, јесте то да су магарци од онда када је Господ на једном од њих ујахао у Јерусалим (у вези данашњег празника), примили знак крста на леђима. Немају све врсте магараца овај крст. Наш балкански магарац га има. Crveni Baron, bgpj, Gordana . and 11 осталих је реаговао/ла на ово 14 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Nisam znao ovo za krst... .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Isto je i sa paukom krstasem drvce је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 28, 2013 Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Ево слике магараца из Засавице... Silence је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Април 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 28, 2013 Одличан филм о магарцима (из Мемедовићевог опуса).. Лидија Миленковић and Silence је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 30, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 30, 2013 Трка магараца у Бачким Виноградима (Суботица) Poslednja nedelja avgusta, svake godine je tradicionalni datum za održavanje trke magaraca u Bačkim Vinogradima, nadomak Subotice. Tradicija je duga preko 20 godina.Iako je magaraca na žalost sve manje i manje, ipak se nadmetanje i ove godine održalo u prisustvu brojne publike i naravno glavne atrakcije – tvrdoglavih četvoronožaca – magaraca. Vreme je bilo pravo letnje, idelano za održavanje vanjskih programa. Pored trke magaraca, bilo je tu raznih pokretnih igara i takmičenja za decu i odrasle. Tokom prepodneva su pristizali i glavni akteri dana – magarci...Došlo ih je ukupno 5, među njima i prošlogodišnji slavodobitnik – šampion Rudi, koji je došao da brani titulu. Među nadmetanjima su bile trke zaprega i jahanja, odrđanih u par kvalifikacionih nadmetanja iz kojih su najbolji odmerili snagu u finalima. Za pobednike i plasirane obezbeđene su i nagrade, kako novčane tako i „robne” u vidu hrane za kopitare J U svakom slučaju, bilo je zabavno videti ove umiljate i pomalo tvrdoglave životinje kako se „bore za megdan”. Bilo je tu i povuci, potegni, hoću, neću – onako istinski – MAGAREĆE! Evo za Vas foto reportaže, o učesnicima i događanjima toga dana... Преузето са.. http://www.zivotinjsko-carstvo.com/konji/trka_magaraca.php Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јун 7, 2013 Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 Želja mi je da imam magarence I imaću ga, ne zvala se ja onako kako se zovem Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 Pitalica za duvandžije i pušače... Na kojim cigaretama (ne znam da li još uvek postoje) stoji slogan na latinskom, koji one koji preteruju u duvanu (cigaretama), naziva magarcima? Omnie mundi trinum, mulier, tabacum, vinum, et qui curat pluribus, maximus est asinus. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 U mitologiji, magarac je bio simbol egipatskog boga Sunca, Ra, dok kod grka, je predstavljao boga vina, Dionisija. Magarci su veoma često pominajni u Svetom Pismu, pa su neizostavno postali deo judeo-hrišćanske tradicije. Magarac je uvek imao višestruku namenu, dok se konj isključivo pominjao samo u svrsi ratnih dešavanja. Vlasnici magaraca su bili osigurani usled gubitka magarca, i to pokazuje vrednost te životinje nekada. U Postanju 30.43 magarac se pominje kao merilo vrednosti, a u Postanju 34, princ Sihema, se naziva imenom Magarca (Emor, Hamor, na hebrejskom znači magarac). Naravno da je najveći značaj dat magarcu kada je spominjan kod Zaharije, kao životinja na kojoj će Spasitelj doći, i kada se to ispunilo u Novom Zavetu, kada je Spasitelj na magarcu i došao. Po jevrejskoj veri, magaretina je zabranjena. U indijskom panteonu bogova, magarac je često pominjan, te u Islamu naravno. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 7, 2013 Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 Omnie mundi trinum, mulier, tabacum, vinum, et qui curat pluribus, maximus est asinus. На "Класику"... Не знам да л` још пише Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 7, 2013 Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 Pitalica za duvandžije i pušače... Na kojim cigaretama (ne znam da li još uvek postoje) stoji slogan na latinskom, koji one koji preteruju u duvanu (cigaretama), naziva magarcima? Omnie mundi trinum, mulier, tabacum, vinum, et qui curat pluribus, maximus est asinus. "На целом свету битне су три ствари / жене, дуван и вино / и онај ко их избегава / највећи је магарац" Класик Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 U prevodu... Najveća tri zadovoljstva u svetu su, žene, duvan i vino. a ko u tome preteruje, najveći je magarac. Da li Klasik se još prodaje? Magarac je životinja budućnosti, kažem vam.. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јун 7, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 Pa ko je u pravu Željkane??? Ti ga prevede sa "ko ga izbegava", a ja sa "ko u tom preteruje" ... što menja smisao.. Ja ne znam zaista latinski, nego me je neko ovako naučio još pre "X" godina, pa sam tako uvek i prevodio. Ko ne voli magarce, ne voli ni ljude. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Јун 7, 2013 Пријави Подели Написано Јун 7, 2013 Pa ko je u pravu Željkane??? Ti ga prevede sa "ko ga izbegava", a ja sa "ko u tom preteruje" ... što menja smisao.. Ja ne znam zaista latinski, nego me je neko ovako naučio još pre "X" godina, pa sam tako uvek i prevodio. Ko ne voli magarce, ne voli ni ljude. Шта знам ја користим за превођење са латинског српско-српски речник и гугл транслејт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука