Jump to content

На РТС- серија ЛИТУРГИЈА!!

Оцени ову тему

deda

Препоручена порука

Хм. Јуки, мени те слике нису потврда не знам чега. Можда ти и ја другачије поимамо Литургију као такву. Ја је не схватам у символима, понављању и сећању живота Христовог, већ, пре свега, као наше-заједничко служење, где свако има своју улогу, своје место, своју одговорност.

У серији ћеш лепо видети како су први хришћани доносили дарове ђаконима, а овим одабирали хлеб и вино и то односили и предавали свештенику а ово остављали за агапе.

Литургија је један двиг, кретање ка напред, ка есхатону. Као што су и ти входови кретање ка напред, и то све ка истоку, ка олтару, тако и сама структура Литургије представља један наш ход, кретање ка Христу Васкрсломе, Који нас позива у заједницу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 70
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Схватање Лиртургије као символичног понављања Христовод живота и делатности је од св. Германа чини ми се Цариградског. Иначе Александријска школа је другачије гледала на ствари.

Подели на овим сајтовима

???, ??????? ?????? ?? ???????? ?? ?? ?????? ??????? ????????????-?????? ?? ?????? ?????????. ?????? ?? ?? ????????? ?? ??? 1 ?????? ?????? ????, ?? ?????? ?? ???????????, ? 10 ?????? ? 10 ?????.

?????? ?????? 9 ??????? ? ???? ??? ?? ?????????? ?? ?????????? ? ???????? ???? ?????????, ????? ???????? ?? ????? ?????? ??????????.

?? ???? ????????????? ??????? ????? ?? ??? ??????? ??????? ? ????? ????? ????.????? ?? ?? ???? ???????

.

I ja se nadam i jedva cekam da gledam! dada

? ??, ? ??...?????? ??? ?? ???? ???? ?? ??????? ???????? ??????? ???? ????????? ??????? ??? ?? ? ?? ????? ???? ?? ?????...????? ?? ???? ??????? ???? ????.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

???, ??????? ?????? ?? ???????? ?? ?? ?????? ??????? ????????????-?????? ?? ?????? ?????????. ?????? ?? ?? ????????? ?? ??? 1 ?????? ?????? ????, ?? ?????? ?? ???????????, ? 10 ?????? ? 10 ?????.

?????? ?????? 9 ??????? ? ???? ??? ?? ?????????? ?? ?????????? ? ???????? ???? ?????????, ????? ???????? ?? ????? ?????? ??????????.

?? ???? ????????????? ??????? ????? ?? ??? ??????? ??????? ? ????? ????? ????.????? ?? ?? ???? ???????

.

? ??, ? ??...?????? ??? ?? ???? ???? ?? ??????? ???????? ??????? ???? ????????? ??????? ??? ?? ? ?? ????? ???? ?? ?????...????? ?? ???? ??????? ???? ????.

???????? ????, ???? ??? ???? ?? ????? ??? dada
Подели на овим сајтовима

.

???????? ????, ???? ??? ???? ?? ????? ??? dada

?????? ??? ?? ?? ???? ? ??? ??????, ???? ??? ???? ?? ????...??? ???????? ?? ????? ?? ??????... https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/Plava_ptica.gif.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' />

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Хвала на подсећању!  dada dada joooj

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

liturgija.org

Сајт серије

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Од Божића, па до Богојављења (19.1.),радним даном само,на РТС 2, документарно-играна тв серија ЛИТУРГИЈА (режија- ђакон Ненад Илић), у 10 ујутру и 10 увече

www.liturgija.org

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...