Jump to content

Анкара пориче да се отети архијереји налазе у Турској

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 29. 4. 2013. at 19:11, Martirije рече

@@Odahviing,

Нису ослобођени, то су биле лажне вести, такође и Патријадх Јован у својој Васкршњој посланици написао да још нису на слободи.

na trenutak sam pomislio da počinjem da ludim.

Ono odjednom mi se u glavi pojavila informacija da su na slobodi, pa pomislih nisu tu čista posla, kad ono ipak je bila vest, doduše lažna, ali barem sam siguran da nisam lud, loš

Подели на овим сајтовима

Nisu oslobođeni, sigurno

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Je li se može sa sigurnošću reći ko je to i koji su motivi. Mislim da li je sigurno da su Muslimani, ako je tago motivi se znaju. Mislim kad razmisliš ko bi drugi ih drugi otimao nego Muslimani, nego ima li neke potvrde, da je neko (ili neka organizacija) zvanično preuzela odgovornost ili je jpš sve na nivou nagađanja.

Подели на овим сајтовима

Naravno da su ih oteli islamisti, to ti garantiram

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

Ovo je malo duza vest pa cu je preneti u malo skracenom obliku: http://dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2284&catid=13

U kolima u kojima su bili Mitropoliti, nalazio se jos jedan covek koji nije otet. Mitropoliti su posli da pregovaraju sa otmicarima o pustanju dva Hriscanska svestenika, koji su vec mesecima taoci. 

Cetvrto lice je upravo covek koji je organizovao susret Mitropolita i otmicara. Sama otmica se desila posle neuspelih pregovora i pri povratku za Alepo pri cemu je vozac ubijen. ( Postoji i video ubijenog vozaca ali ga ne bih postavljao) 

Neki od zakljucaka o kojima se govori po Siriji i okolini: 

- Mitropolite su oteli isti oni koji drze svestenike da bi pojacali svoje stavove.

- Mitropolite ne drze oni koji su ih oteli vec su predati pokretu otpora.

- Pokret otpora optuzuje Asada za zarobljavanje Mitropolita, a ovaj uzvraca istom merom.

- Govori se i o ogranku Al Kaide, da je umesan u otmicu.

- Kurdi optuzuju pokret otpora da drzi vladike koristeci ih za optuzivanje Asada.

- Otmicari traze novac za vladike i druga verzija je da ih zele zameniti za zarobljene saborce. 

Подели на овим сајтовима

otkrivena-lokacija.jpg?w=529

Како преносе агенције, војска Народне одбране Западног Курдистана је установила идентитет отмичара двојице сиријских архијереја. Ради се о исламистима из групе Фетех Ел-Хесун, огранка сиријске побуњеничке „Ослободилачке војске“. Курди су опколили мјесто на коме се налазе архијереји и дали су отмичарима рок до којег ће их ослободити. Уколико не поступе по њиховом захтјеву, Курдска војска ће, по истеку рока, покренути војну акцију.

Како је раније саопштено, у понедељак 22. априла Митрополит Алепа и Александрете Антиохијске патријаршије Павле и Митрополит Алепа Сиро-јаковитске цркве Јохана Ибрахим киднаповани су на путу ка Алепу, у повратку са хуманитарне мисије на турско-сиријској граници. Њихов возач Фатха Ала Кабуд, ђакон Сиро-јаковитске цркве, убијен је у инциденту.

http://radiosvetigora.wordpress.com/2013/05/02/%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BA%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%85-%D0%B0%D1%80%D1%85/

Подели на овим сајтовима

• Гости

Вести из Православних помесних Цркава Отети сиријски митрополити су доброг здравља

9. Мај 2013 - 10:52

sirija.jpg

Како сазнаје Ромфеа, два отета митрополита, Алепа и Александрете Павле (Јазиги) и Алепа Јован (Ибрахим) Сиријске Православне Цркве, доброг су здравља. Заменик председника Сиријског националног савета, господин Џорџ Сабра изјавио је данас да се два киднапована јерарха налазе у малом селу код Алепа. У телефонском разговору са г. Сабром речено је да су епископи у добром здравственом стању, али да се још увек налазе под надзором мале групе побуњеника. У овом тренутку, међутим, Антиохијска патријаршија није дала никакав коментар на ову информацију, која се прати са великом пажњом, али и суздржаношћу.

Подели на овим сајтовима

Ratna je to zona tamo pa je i razumljivo da su vesti ili poluistinite ili se ne mogu potvrditi, 

Jedan francuski list je danas objavio vest da Episkope drzi jedna izuzetno radikalna grupa : Brigada Islamskog Halifata. Tu ves je danas takodje objavila Libanska TV stanica Al Manar. Sama ta grupa je opasnija i razornija od samog Fronta Al Nusre. 

U Siriji se o toj grupi govori da su gori od Al kaide i da se sa njima ne moze pregovarati i da su nezainteresovani da daju bilo koju informaciju. 

Libijski salafist Omar Bakri je izrazio sumnju da takva organizacija postoji, a ujedno apelovao da odgovorni preuzmu odgovornost. 

Grupa je postala poznata u Siriji negde januara kada je Abu Ali Al Muhajer objavio video snimke maskirane grupe. ( Video snimci se nalaze u linku dole). Zalazu se za uvodjenje Halifata u Siriji.

Kako neimenovani izvori navode, smatra se da je vodje ove grupe salafist Abu Omar Koji je u Siriju stigao iz Bosne, preko Konstantinupolja. 

Po Al Namaru i libijskoj Al Nasri, kapetan te grupe je izvesni Abdu Zamzan. 

http://dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2415&catid=13

Подели на овим сајтовима

Ekskluzivno: Abdulah Astepo, sef pregovarackog tima iz Sirijske opozicije, govori za Grcki sajt Dogma. Govore `` narodnim engleskim`` te nema potrebe da prevodim  .smesko.

http://youtu.be/eeOkDFzCCxA

Druga vest je da se u gradu Tartus u Siriji odrzao skup za oslobodjenje vladika. Slike: http://dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=2445&catid=13

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...