Гости Guest Написано Новембар 4, 2013 Гости Пријави Подели Написано Новембар 4, 2013 Анкара пориче да се отети архијереји налазе у Турској Министарство спољних послова Турске демантовало је извјештаје да се двојица отетих сиријских архијереја налазе на турској територији. У саопштењу објављеном у сриједу, Министарство подсјећа на раније извјештаје од августа ове године, у којима се тврдило да се архијереји налазе у Турској, оптужујући власти у Сирији за ширење лажних информација. „Како се чини, сиријски званичници сада понављају сличне оптужбе, у контексту њихових контаката са Руском Федерацијом“, наводи се у саопштењу и тврди да су „ове оптужбе потпуно неосноване и неистините“. Наоружана група отела је у априлу православног Митрополита Василија и сиро-јаковитског Митрополита Јохана Ибрахима на путу за Алепо, гдје су се архијереји враћали са сиријско-турске границе. Коментаришући извјештаје да су отмичари идентификовани и да су пружили доказе да је барем један од отетих архијерејаа жив, маронитски епископ Булос Сајах поновио је да нема индикација које би указивале на њихово скоро ослобођење. „Нема преговора. Када би било преговора то би представљало почетак решења“, казао је он у разговору за Daily Star. „То је оно што је забрињавајуће – нема ничега“. Сајах је додао да се за сада не зна ни ко су отмичари ни да ли су архијереји живи. „Оно што не можемо да схватимо“, казао је он, „је да је епископе отела једна или више група које се боре против сиријске владе. Неко сигурно те људе снабдијева новцем, оружјем и другим. Не разумијемо како то да државе које наоружавају ове људе не могу да на њих направе притисак да ослободе епископе“. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Октобар 28, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 28, 2016 Слава Богу, живи су! According to preliminary data, Syrian bishops abducted in the vicinity of the country's northern city of Aleppo in 2013 are alive and currently in the city of Raqqa occupied by the Daesh militant group, a mother superior at the Monastery and Convent of Saint James the Mutilated, located in the western Syrian town of Qarah, said Wednesday. http://www.pravmir.com/bishops-abducted-syria-2013-alive-currently-raqqa/ obi-wan, Џуманџи, nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука