Jump to content

Tribina: "Postoji li gen za nacionalnost?"

Оцени ову тему

Juan Valdez

Препоручена порука

Za albance ja nisam rekao nista, navodim ih kao primer "zajednice". A tebe posmatram kao nekoga iz "zajednice" anacionalnih ili"nadnacionalnih" na forumu kao sto su  Auror, Rebetis itd. 

A to mislis. Pa normalno da ne gledaju, kad to nije njihov problem. Oni to sto postoji albanska anti Srpska strana ne smatraju njihovim problemom. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

A to mislis. Pa normalno da ne gledaju, kad to nije njihov problem. Oni to sto postoji albanska anti Srpska strana ne smatraju njihovim problemom. 

problem je sto "anacionalni" smatraju da ne postoji "albanska" strana, hrvatska ili koja god hoces. To je sve nekakav "iracionalan konstrukt" koji je medjutim vrlo racionalan, Odes na Kosovo , nadjes nekog albanca i kazes mu da su albanci "iracionalan konstrukt" pa jos pride kretenski ... posle kada te brat Keljmendi vrlo racionalno istranzira i proda na kilo mojne da se zalis ... ti ili Auror nije bitno , pricam sada o "anacionalnosti" ...

• Волим 1

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

problem je sto "anacionalni" smatraju da ne postoji "albanska" strana, hrvatska ili koja god hoces. To je sve nekakav "iracionalan konstrukt" koji je medjutim vrlo racionalan, Odes na Kosovo , nadjes nekog albanca i kazes mu da su albanci "iracionalan konstrukt" pa jos pride kretenski ... posle kada te brat Keljmendi vrlo racionalno istranzira i proda na kilo mojne da se zalis ... ti ili Auror nije bitno , pricam sada o "anacionalnosti" ...

Ja nisam nigde rekao da je albanski terorizam iracionalan konstrukt. 

Al kad me taj stvarni konstrukt koji sad deluje na kosovu napadne na Srbiji vojnom akcijom onda cu da budem za svako delovanje i pa i vojno.

Подели на овим сајтовима

Ja nisam nigde rekao da je albanski terorizam iracionalan konstrukt. 

Al kad me taj stvarni konstrukt koji sad deluje na kosovu napadne na Srbiji vojnom akcijom onda cu da budem za svako delovanje i pa i vojno.

Pa vec te je napao, u stvari mlad si pa mozda tebe i ne bas direktno, ali Srbija je i pre 10 ili 20 godina postojala i imala vojsku i policiju koja je bila napadnuta i reagovala pa je zatim bila napadnuta i od Natoa i njihove trupe su jos na teritoriji Srbije ili Kosova, kako hoces.

Подели на овим сајтовима

Pa vec te je napao, u stvari mlad si pa mozda tebe i ne bas direktno, ali Srbija je i pre 10 ili 20 godina postojala i imala vojsku i policiju koja je bila napadnuta i reagovala pa je zatim bila napadnuta i od Natoa i njihove trupe su jos na teritoriji Srbije ili Kosova, kako hoces.

pa borili smo se....al brate nemamo saveznike u toj borbi....nazalost...

Подели на овим сајтовима

pa jeste me napao, sa jednim ciljem, kada se ja nista nisam pitao. Ta "borba" se zavrsila onim sto je Milosevic potpisao ovo je danas jedna skroz druga pozicija i skroz druga perspektiva. I turci su me napadali, i austrougari, i nemci. Ali to ne znaci da danas ne mogu da imam normalne odnose sa njima ili da sutra ne mogu da imam normalne odnose sa NATO.

Tako dan trenutno ne postoji nikakav "napad", u pravu si bili smo napadnuti ali to je zavrseno pre 13 god. Nasim porazom. 

Ja nisam lud da trazim od Srbije da se sukobljava volji natoa opet, dok god taj nato ne "udari" direktno na Srbiju. Posebno nisam lud da provociram sukob ko sto neki rade, odbijanjem saradnji, ili nekim poteziam u kojima nas niko na svetu ne podrzava.

Jednsotavno mozes da se SIRIS kada imas mesta da se siris. U suprotnom cutis i trpis ili snosish skupe zrtve. 

To ti je prosto i jednostavno moja filozofija.

Uglavnom velike sile cekaju kada ce neko od manji da zakaci suprotnog, kao sto smo mi zakacili, da bi imali opravdanje da se umesaju. Ne znam sta je tu toliko tesko da se provali. Kada im das povod lako operu svoje akcije ispred svojih gradjana. 

Da nismo dozvolili razne Arkane i Legije i razne Mladice i Karadzice i da razni seselji nisu lupetali o velikoj Srbiji, Amerikanci nikad ne bi imali povod da urade ono sto su uradili, ispred svojih gradjana.

Подели на овим сајтовима

pa jeste me napao, sa jednim ciljem, kada se ja nista nisam pitao. Ta "borba" se zavrsila onim sto je Milosevic potpisao ovo je danas jedna skroz druga pozicija i skroz druga perspektiva. I turci su me napadali, i austrougari, i nemci. Ali to ne znaci da danas ne mogu da imam normalne odnose sa njima ili da sutra ne mogu da imam normalne odnose sa NATO.

Tako dan trenutno ne postoji nikakav "napad", u pravu si bili smo napadnuti ali to je zavrseno pre 13 god. Nasim porazom. 

Ja nisam lud da trazim od Srbije da se sukobljava volji natoa opet, dok god taj nato ne "udari" direktno na Srbiju. Posebno nisam lud da provociram sukob ko sto neki rade, odbijanjem saradnji, ili nekim poteziam u kojima nas niko na svetu ne podrzava.

Jednsotavno mozes da se SIRIS kada imas mesta da se siris. U suprotnom cutis i trpis ili snosish skupe zrtve. 

Moze to da se prihvati kao razumno, ali da se nikada ne zaboravi da su nam tudji "iracionalni konstrukti" nekada nesto oteli vrlo racionalno i da svaka prica srbima kako je nacija "iracionalan konstrukt" i kretenizam nije nista drugo vec budalastina. Nacije postoje i to jos kako Milosavljevicu sta god pricali Auror, Aquillius , Rebetis ... postoije itekako i uvek ce postojati. Kao zajednice, nama prijateljske ili neprijateljske i to moramo da znamo, ko nam je prijatelj a ko neprijatelj. I to da pamtimo. 

Подели на овим сајтовима

Moze to da se prihvati kao razumno, ali da se nikada ne zaboravi da su nam tudji "iracionalni konstrukti" nekada nesto oteli vrlo racionalno i da svaka prica srbima kako je nacija "iracionalan konstrukt" i kretenizam nije nista drugo vec budalastina. Nacije postoje i to jos kako Milosavljevicu sta god pricali Auror, Aquillius , Rebetis ... postoije itekako i uvek ce postojati. Kao zajednice, nama prijateljske ili neprijateljske i to moramo da znamo, ko nam je prijatelj a ko neprijatelj. I to da pamtimo. 

Ja to nikad nisam sporio. Rkao sam par puta da nacije ne postoje bioloski ali ne da nacije ne postoje uopste. 

Nisi ti Srbin jer ti je krv Srpska vec jer ti je kultura Srpska. 

To isto verujem oce Auror, Aquilius Rebetis da ti kazu. 

Naprimer, Crvena zvezda i njeni clanovi svakako postoje, ali ne postoje bioloski. Ne postoji GEN za zvezdasa. 

Подели на овим сајтовима

Ja to nikad nisam sporio. Rkao sam par puta da nacije ne postoje bioloski ali ne da nacije ne postoje uopste. 

Nisi ti Srbin jer ti je krv Srpska vec jer ti je kultura Srpska. 

Nije bas ni tako Milosavljevicu.

Odes u nemacku i zivis ceo zivot, prihvatis njihovu kulturu i umres kao Srbin a ne kao nemac. Nikada ti neces postati nemac. Mozes da se ofarbas u plavo i promenis ime, pasos, sta god hoces. I tvoja deca nikada mnece postati nemci. Sem u slucaju da se svesno odreknu svog porekla, kao muslimani kod nas na primer.

Jevreji su suprotan primer, nisu se odrekli svog porekla, prihvatili su sve i jednu kulturu u kojoj su ziveli i dali svoj doprinos razvoju tih kultura i ostali Jevreji. 

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Kao zajednice, nama prijateljske ili neprijateljske i to moramo da znamo, ko nam je prijatelj a ko neprijatelj. I to da pamtimo. 

Cekaj, evo na primer, mi smo za individualisticku politiku, za Prosvetiteljstvo, nauku, kapitalizam, minimalnu drzavu, individualna prava, obrazovanje, racionalizam, sekularizam, toleranciju, pravdu, liberalizam i manje-vise civilizaciju, a ti [tj. vi] si balkanski nacionalista srbovske denominacije [inace ne postoji razlika izmedju vas] i vi ste veliki neprijatelji svega za sta mi stojimo i mi cemo to da pamtimo.

Jesam dobro razumeo to oko tih "zajednica"?

Подели на овим сајтовима

Da, evo na primer, mi smo za individualisticku politiku, za Prosvetiteljstvo, nauku, kapitalizam, individualna prava, obrazovanje, racionalizam, sekularizam, toleranciju, liberalizam i civilizaciju, a ti si balkanoidni nacionalista [ne postoji razlika izmedju vas] i ti si veliki neprijatelj svega za sta mi stojimo i mi cemo to da pamtimo.

Jesam dobro razumeo to oko zajednica?

Kao prvo, opet si namlatio gomilu budalastina.

Racionalizam, toilerancija, civilizacija, nauka, obrazovanje,  ... sve su to tekovine na koje pravo polazu i "iracionalne zajednice" kako vi nazivate nacije koliko i "nadnacionalna trabunjanja" kako ja nazivam taj vas "anacionalni konstrukt".

Mojne da se lozis da su nauku stvarali neki "anacionalni" geniji. Ajnstajn je odlicno znao ko je i sta je i nakon 2000 godina od progonstva njegovog "iracionalnog konstrukta" od strane "rimskog iracionalnog konstrukta".

Подели на овим сајтовима

"I am by heritage a Jew, by citizenship a Swiss, and by makeup a human being, and only a human being, without any special attachment to any state or national entity whatsoever."

Albert Einstein, in a letter to Alfred Kneser (7 June 1918); Doc. 560 in The Collected Papers of Albert Einstein, Vol. 8

"Nationalism is an infantile disease. It is the measles of mankind."

Albert Einstein, as quoted in Viereck, George Sylvester (26 October 1929), "What Life Means to Einstein: An Interview by George

Sylvester Viereck", The Saturday Evening Post: 117, retrieved on 10 July 2012

"I am against any nationalism, even in the guise of mere patriotism. Privileges based on position and property have always seemed to me unjust and pernicious, as did any exaggerated personality cult."

Albert Einstein, My Credo (1932)

Подели на овим сајтовима

Mojne da se lozis da su nauku stvarali neki "anacionalni" geniji. Ajnstajn je odlicno znao ko je i sta je i nakon 2000 godina od progonstva njegovog "iracionalnog konstrukta" od strane "rimskog iracionalnog konstrukta".

Znao je samo dovoljno da zna da se skloni od naci manijaka.  A Feynman npr. je prezirao takve podele [kao sto je koncept nacije], toliko da je insistirao da bude izuzet sa spiskova koji klasifikuju ljude po tome [neka zena je pravila listu jevrejskih dobitnika Nobelove nagrade, on je odbio da bude na njoj].

Ide to sa umnom prosvetljenoscu...

Подели на овим сајтовима

I oni imaju njihovog Mladena i Darka..

http://www.youtube.com/watch?v=2G8S47s4hyo

Ovaj prvi jos nije uznapredovao kao ovi nasi "nadnacionalni konstrukti" pa lepo na pocetku kaze da ima jevrejsku krv ...

Budala, deder Auror objasni mu ti koliki ke kretenizam reci nesto tako ....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...