Дејан Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Чисто теоретисање, него шта!? и наравно да није исправно! Рецимо, да мало теоретишемо и велимо да је којим случајем старац Тадеј био епископ Захимско херцеговачке епархије, мишљења сам да би тај ''новинарчић и љигавац'' још крупније лагао и жешће клеветао... то је таква сорта лажова... (уосталом није мали број сличних новонарчића и љигаваца који су, ономад, клеветали старца Тадеја и патријарха Павла!) ok ali ipak da se izražavamo političkki korektno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Април 18, 2013 Пријави Подели Написано Април 18, 2013 Sad cu da ispadnem crna ovca, al me ne interesuje, ne bih nikako voleo da me neko naziva autoritetom, a ni u bunilu ne bih sam sebi dao takav pridev, a vi nastavite dalje sa samouzivanjem i likovanjem povodom tog "zatvorenog" pisma, necu vise da ometam, iako mislim da nisam nista ni omeo, cak naprotiv, sad cete da se jos vise utvrdite u tripu i mozda me pocnete gledati drugacijim pogledom 0110_hahaha Sa tim "zatvorenim" pismom samo se izblamirao i utvrdio u gordosti, e sad neko to vidi neko ne vidi, a neko ne zeli da vidi PS: jeste ja sam nula i jeretik itd. PPS: navijam za obojicu Ja delimicno delim tvoje misljenje. Ocekivala sam dosta zreliji odgovor od jednog crkvenog velikodostojnika. Smatram da je u ovoj konstalaciji stvari manje relevantno kakav je novinar covek. Vladika je javna licnost jer je osim angazovanja u crkvenom zivotu dosta aktivan i u privrednom i politickom zivotu. To ima odredjene prednosti ali svakako i tezinu u smislu da mora biti spreman da kao javna licnost bude izlozen kako fotografisanju tako i raznim, cesto neprijatnim i provokativnim pitanjima. To je prosto krst "autoriteta".U ovoj situaciji on je npr. mogao izabrati i da ne odgovori na pitanje ili zamoliti da novinar preformulise pitanje na nacin za koji smatra da je primereniji itd itd... Mozda previse ocekujem, ali po meni "prepucavanje" sa novinarom na ovaj nacin deluje poprilicno nezrelo. Npr. od nekog crkvenog pastira bih pre ocekivala da kaze "Molim Vas pomerite se da prodjemo" nego "„Склоните се са врата, сељачине“ kako sam pise da je rekao...To bi bilo verujem delotvornije i mnogo zrelije. Hocu reci, nije samo vazno nesto reci ili uraditi cak i ako je ispravno vec i nacin na koji se to cini. Takodje, ne dopada mi se sto je pismo sustinski usmereno na licnost novinara (sa naglaskom na njegovu nebitnost u vladikinom zivotu i uopste u drustvenoj hijerarhiji sto je opet neprimereno i kontraproduktivno) a ne na njegova dela i pitanja. Iskreno, ne razumem cemu sve to. Mogao je prosto da mu odgovori ili ne odgovori na pitanja koja je postavio. Ne vidim razlog za ulazak u neke dubioze tipa da li je novinar ovakav ili onakav covek, zatvorena pisma, spominjanje nakautiranja i sl. Meni licno ovolika reakcija samo ukazuje da je novinar, koliko god mozda bio neartikulisan ili neprimeren, ipak negde "pogodio" u slabost... Sve u svemu, koliko god neki kontakti kao i bolesti bili neprijatni, mudar covek ce to iskoristiti za preispitivanje i smirenje. Nadam se da ce i ova prica dobiti takav obrt iako ono sto sam do sada procitala nije bas ohrabrujuce...Kakogod, neka im je obojici Bog na pomoci! DYNABLASTER, Име and Vaske је реаговао/ла на ово 3 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука