Дејан Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Tokom NATO bombardovanja 1999. godine, život je izgubila i trogodišnja Milica Rakić, koja je postala simbol nevinih žrtava. Milica Rakić je poginula u svojoj kući u Batajnici, dok je u kupatilu sedela na noši, 17. aprila 1999. godine. Devojčica je preminula od povreda gelera u glavu, a vest o njenoj pogibji je potresla Srbiju, ali i čitav region. Roditelji male Milice nisu želeli da renoviraju stan, gde i danas postoje rupe od fragmenata projektila. - Tokom bombardovanja uvek je tražila da neko stoji sa njom u kupatilu. Tok dana je rekla "Neka mama, sama ću". Ostavila sam je i odmah se začula eksplozija - izjavila je Milicina mama. - Prva moja reč kada sam je uzeo u ruke bila je "Izgubili smo je". Znao sam odmah, jer je ona bila toliko mala, a toliko krvi je izgubila - izjavio je njen otac. Na batajničkom groblju juče je održan pomen i položeni venci na spomenik maloj Milici Rakić. Parastos je služio vladika sremski Vasilije i uputio reči utehe porodici i poslao poruku da se molitve prinose za sve žrtve i da ni jedno ime onih koji su stradali ne zaboravi. Danas je prošlo 14 godina od tog kobnog dana, u tokom napada NATO stradalo je 79 dece. Tokom 78 dana, koliko su trajali vazdušni napadi, poginulo je 3.500 ljudi, od čega 2.500 civila, a povređeno je više od 12.000 osoba. Među povređenima je bilo 6.000 civila, a čak 2.700 dece. Materijalna šteta procenjena je na 100 milijardi dolara. Press Online Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 tokom napada NATO stradalo je 79 dece poginulo je 3.500 ljudi, od čega 2.500 civila povređeno je više od 12.000 osoba I onda kad cujes da ima srba koji su zdusno podrzavali bombardovanje i tzv "uvodjenje demokratije" (skoro bila tema o onom politicaru Milenicu), kako da ne dobijes zelju da im lepo slomijes kicmu i jos ponesto uz to... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 17, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 17, 2013 a sećam se da nigde na televiziji se nije moglo čuti da je neko poginuo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Мара Написано Април 17, 2013 Пријави Подели Написано Април 17, 2013 Почивај у миру, анђеле. Малој Милици Ракић погинулој у нато бомбардовањуАмерико преко океанаДоста си нам направила ранаИ све би ти опростио лакоЛако али једну не могу никакоШто удари по моме народу,Што ми сруши земљу и слободу,Што ми младе гране сасијечеДа нам мајке по Србији јечеШто нам уби малога анђелаЕј дабог да ватром сагорела.Опростиће душа ПравославнаЈер у Бога Вјера јој је главна.За гријехе ја ти палим свијећу,Ал` Милицу опростити нећу.Шта ли она крива вам бијашеТе погани убише је ваше.Бојасте се слуге од сатане Да лијепа Вила не постане.Па решисте да Српско дијетеКао Српску земљу убијете.Знадосте ли погани несојиДа за Србе смрт и не постоји.Да Анђели од три љета своја Не умиру од Свјетских несоја.Но у царство Божје одлијећуВама грешним да пале свијећу.Схватате ли јадници у души Да се дрво Божије не суши.Да Милица Анђео Србије Убијена и умрла није.Него сједи у Христовом крилуИ Моли се за Србију милу.Док је нама таквијех Анђела Уз Божији престо што су сјелаДотле Српске гореће СвијећеИме нам се угасити неће.Реке сте нам од суза правили Да би свеће ове угасили.Ал` од сузе из Српскога окаНе ствара се мора ни потока.Наше сузе на земљу не стижуНо се Богу у небеса дижу.Код Анђела што их оплакиваОКО КОЈЕ СКЛОПЉЕНО НЕ БИВА.Бајчета Милан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука