Jump to content

Да ли је Свето Писмо-Библија-Стари Завет-Нови Завет православна књига?

Оцени ову тему

Препоручена порука

? ??? ??? ??? ?????? ''??????????? ????'' ??, ??,??,...?? ?? ?? ????? ????? , ???????-??? ?? ?????, ??????????? ?????? ?? ?????? ?????? ???????? ??  ????? ''??????????? ????'' ?? ''???? ????''

?????, ?????? ??????? ????????? ? ????? ??? ?????????? ????? ?? ???? ??????????, ??????????? ??? ????? ???, ??? ????????? ? ???? ?? ?????? ????? ?? ????? ?????-???????-????? ?????-???? ????? ??? ????? ??????? ? ???? ????.

???? ????? ??????????? ????? ?? ????:

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,30.0.html

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog!

Uh!Nikad nisam razmisljala o tome do sada.Odgovor koji mi se nametnuo je sledeci:

AKO JE SVETO PISMO=ISTINA I

AKO JE PRAVOSLAVLJE=ISTINA,a znamo da jesu,onda je logicno da je

SVETO PISMO=PRAVOSLAVLJE

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

слажем се bendoff  8084.gif crvenilo

али требамо имати у виду да тако и други кажу за себе.  bendoff

питање је колико различитих конфесија полаже право на део или измењено Свето Писмо, или чак и оригинал, или се везује или чак ''допуњује''?

и чије је Писмо онда Истина, Пут и Живот и зашто?

Подели на овим сајтовима

?????? ?? klapklap  0202_238 https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0105cheesy.gif

??? ??????? ????? ? ???? ?? ???? ? ????? ???? ?? ????.  0110_hahaha

?????? ?? ?????? ?????????? ????????? ?????? ????? ?? ??? ??? ???????? ????? ?????, ??? ??? ? ????????, ??? ?? ?????? ??? ??? ''????????''?

? ???? ?? ????? ???? ??????, ??? ? ????? ? ??????

Sveto Pismo nije knjiga vec knjige. A koje knjige su usle u Sveto Pismo je reseno na jednom od Pravoslavnih Sabora. Tako da Sveto Pismo jeste Pravoslavna Knjiga. A to sto ga koriste i drugi je pozitivno za njih jer ako da Bog postace i oni jednom Pravoverni kao i mi Pravoslavni.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

У овај скраћени канон нису ушле четири Макавејске,Барухова књига,Тобијина,Сирахова,Приче Соломонове,Јермин пастир,Варнавина посланица,Дидахи.....

Подели на овим сајтовима

На Библији која је писана црквенословенским другоканонске улазе у канон а овај скраћени канон имамо вјероватно због утицаја протестантизма.

Подели на овим сајтовима

И ја мислим да је тако, с обзиром да је Даничић- Караџић превод Лутеровог превода. :smiley:

Ма држимо се превода ''Нови свијет'' и немамо бриге. crvenilo 319.gif

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

једно питање.... да ли се Православна црква до сада саборно изјаснила о канону светог писма и када... колко је мени познато...... није

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

karadjordje,reci nam да ли се Православна црква до сада саборно изјаснила о канону светог писма и када... da budem siguran

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Е сад,ако узмемо одлуке Васељенских сабора,јесте,изјаснила се.Мислим да се ради о Сабору у Лаодикији,ово је помјесни сабор,дванаеста или десета тачка сабора је говорила о књигама Светог Писма.Е сад,канон никад није био стриктно одређен као што је то код протестаната него је Црква увијек била флексибилна по том питању.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...