Jump to content

Да ли сте присуствовали нечијем самртном моменту

Препоручена порука

Ако је неко имао овакво искуство и жели да га подели са нама нек изволи. Тема јесте мало морбидна али умирање је кључни моменат нашег живота и мислим да се из једног оваквог искуства(присуствовања нечијем умирању) се може доста спознати о духовној реалности. Можда не толико умом колико срцем. Ја нисам имао оваква искуства.  :smiley:

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да, и мене је то занимало, док нисам доживела...то је јако лично и дубоко, нарочито ако сте били јако везани за особу која напушта земаљски свет. Ух, морам д се пресаберем... У питању је била моја бака која ме је отхранила, и мслим да јој је јако значила што сам била уз њу док је напуштала овај свет. А испратила сам је љубављу и у мислима је храбрила да је у реду, да је дошло време и да ћемо бити заједно. Зато ми тај тренутак није морбидан...него готово драг и драгоцен. Многи ме нису разумели, нарочито моја мајка, која јој никако није давала да "оде", иако нико никоме не би пожелео такве муке. Дакле, схватила сам да је дошао тај тренутак, изгурала мајку из собе, села поред моје нане, узела је за руку...размишљала и гледала. Сећала се тренутака проведених са њом, са радошћу а не са тугом, хранила је осећањима љубави и разумевања...и отишла је мирно, мирно и спокојно. Тада сам јој, још увек држећи је за уку, у мислима храбрила да настави ка светлости, јер сам знала да путује...

Многи су ме касније питали, како си могла? Не знам ни ја, али тако је требало, то знам.

Мислим да је осећање било јединствено.

Тема није морбидна, ни смешна, мислим да је одлична.

Подели на овим сајтовима

• Гости

????? ???????, ?????? ??????? ? ? ??????.

????? ??? ??? ?????...??? ?? ???? ????? ??? ????????...???? ??? ?? ?? ?????? ????????. ??????, ?? ???? ???? ?? ?????? ??????? ??????? ???????, ???? ?? ???????????? ???????, ???? ? ???????. ???????? ??? ????????? ???? ?? ?? ????? ??? ??????? ?????? ? ??????? "???", ??? ????? ?? ????, ?? ??? ?? ?? ????????????...?????? ??? ??, ??? ??? ?? ??? ???? ??? ??? ???? ????, ??????? ??? ??, ??? ??? ????...?? ??????? ?? ?? ?????????? ????? ??? ??? ???? ??? ?? ??????? ? ??????...??? ?? ???? ??? ?? ?? ?????? ???????...?????? ? ????...?? ??? ??????????? ?? ????...???? ?? ?????? ? ??????? ????? ? ?????? ???? ???? ?? ????, ??????? ????? ???????? ??????, ???? ????????.

Подели на овим сајтовима

Твоја прича Оливера ме подсети на један део из Светог Писма:

35. Јер огладњех, и дадосте ми да једем; ожедњех, и напојисте ме; странац бијах, и примисте ме;

36. Наг бијах, и одјенусте ме; болестан бијах, и посјетисте ме; у тамници бијах, и дођосте ми.

37. Тада ће му одговорити праведници говорећи: Господе, када те видјесмо гладна, и нахранисмо? Или жедна, и напојисмо?

38. Кад ли те видјесмо странца, и примисмо? Или нага, и одјенусмо?

39. Кад ли те видјесмо болесна или у тамници, и дођосмо ти?

40. И одговарајући Цар, рећи ће им: Заиста вам кажем: кад учинисте једноме од ове моје најмање браће, мени учинисте

Подели на овим сајтовима

• Гости

????? ????? ??????? ?? ??????? ?? ????? ??? ?? ?????? ?????:

35. ??? ????????, ? ??????? ?? ?? ?????; ???????, ? ????????? ??; ??????? ?????, ? ???????? ??;

36. ??? ?????, ? ????????? ??; ???????? ?????, ? ?????????? ??; ? ??????? ?????, ? ??????? ??.

37. ???? ?? ?? ?????????? ?????????? ????????: ???????, ???? ?? ???????? ??????, ? ??????????? ??? ?????, ? ??????????

38. ??? ?? ?? ???????? ???????, ? ????????? ??? ????, ? ??????????

39. ??? ?? ?? ???????? ??????? ??? ? ???????, ? ??????? ???

40. ? ???????????? ???, ???? ?? ??: ?????? ??? ?????: ??? ???????? ??????? ?? ??? ???? ??????? ?????, ???? ????????

??, ????? ???? ??????? ?? ????...??? ????? ???? ??????? ??? ????...???? ?? ???????...?? ????????, ??? ???? ?? ?????, ?????, ??????, ??????, ?????? ?? ?? ???? ? ??????? ??, ???????? ?? ?????????. ???? ????? ??? ? "?????", ????...?? ?? ??????? ????.

?? ??????? ???? ???????? ?? ?? ?????? ?? ???? ? ?? ???, ????? ? ? ???????? ????.

Подели на овим сајтовима

Нисам присуствовала самртном часу своје мајке, јер је умрла у болници, у

тешким приликама 92. године,када није било лекова , ни чаршава на болничким

креветима.

Видела сам је на два сата пред смрт, тада је она мене храбрила, сада знам,питајући

ме за неке обичне ствари, небитне.

Боли ме увек то што није имао ко да јој упали свећу и да достојно напусти овај свет...

Од 2000. г. у нашој болници постоји капела и свештеник обилази болеснике,е оче Бранко

да си могао и моју мајку тада да посетиш...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...